Dar rugăciunile noastre merg cu adevărat spre Dumnezeu pentru ca el să poată răspunde?
Niciodata nu vorbeste unor muritori ca noi, asa ca nu raspunde!
Asta a fost primul inteles al cuvantului,, raspunde``, acum poate raspunde la cererile noastre, dar cum facem sa i le trimitem, stim o adresa, un mail?
Gata, acum serios! Da, eu cred ca ne raspunde cu aceeasi mondea, adica nu poti sa stai pe pat, beat, iti lipseste o sticla de bere si zici:-Ia sa fac o rugaciune, poate imi mai da Dumnezeu una! sau: - Roaga-te la Dumnezeu sa iti dea ce vei, chestii din astea...
Dumnezeu rapsunde doar celor care se roaga din inima, fara sa aiba ca scop ceva, pur si simplu ii recunosc autoritatea si ii sunt,, supusi``.
Orice faci in ziua de azi pui pe seama lui Dumnezeu, pentru ca inaintea oricarui lucru pe cere-l incepi (iti) spui Doamne -ajuta.In momentul in care obti slujba mult dorita sau o nota mare la un examen nu sti sa te bucuri de acel moment si nu-ti poate trece prin minte ca tu ca individ ai forta necesara sa depasesti unele obstacole fara ajutor divin. E un fel de bun simt al fiecaruia, dupa ce castigi ceva sau muncesti pentru acel lucru nu poti sa-ti asumi victoria.
Si mai sunt cateva expresii care se refera la acest lucru"tu nu ai nici un dumnezeu"-adica nu poti duce nimic pana la capat, nu esti bun de nimic, esti nefolositor.Bisericile s-au agatat imediat de rugaciuni profitand de perseverenta enoriasilor care-si rezolva problemele singuri si apoi se gandesc ca fara Dz. nu ar fi nimic.
E greu sa-i spui cuiva ca s-a rugat la pereti pana acum, si un puscarias acuzat pe nedrept dupa 50 de ani de detentie nu va accepta adevarul chiar daca el nu a comis acea crima.
P. S. de ce nu-l lasati pe Dz. sa-mi dea voturi stupide? el nu o face asa bine ca voi sau nu inteleg.
Da. Dumnezeu raspunde tuturor rugaciunilor. si se spune ca Dumnezeu ii iubeste mai mult pe cei mai pacatosi.decat pe cei care sunt "drepti" si credinciosi. stiu asta din spusele parintelui Arsenie Boca...
dar voi vredeti ca meritam toate cate le cerem? la asta nu se gandeste nimeni. Dumnezeu ne ofera tot ce avem nevoie. insa noi cum Il rasplatim? prin. fapte care lasa de dorit. prin injuraturi si multe altele... nimeni nu este fara de pacat. numai Iisus Hristos a fost fara pacate. ar trebui sa fim mai buni, intelegatori, iertatori. pentru ca si noi la randul nostru sa primim iertare. fiecare ar trebui sa se gandeasca la ce ar putea face pentru a`si indrepta comportamentul. asta ramane la aprecierea fiecaruia.parerea mea este ca trebuie sa`L cinstim pe Dumnezeu pentru tot ceea ce face pentru noi... si sa fim increzatori. ca mai devreme sau mai tarziu acesta va raspunde rugamintilor noastre. Doamne-ajuta
@psiholoaga: Nu ai rabdare sa stai dupa dumnezeu?! HA! e un mare pacat sa spui asa ceva asta inseamna ca nu crezi in el! nu te ajuta pentru ca pur si simplu nu'ti pasa de el...de Domnul care ne-a creat si Domnul care ne va ucide! (scuze de comentariu, Parinte!) Si da, de cele mai multe ori raspunde!
Raspunde, dar nu tot timpul foarte repede.Pentru ca noi intotdeauna cerem si dorim sa primim la fel de repede, ceea ce El nu poate sa faca instantaneu! Cand ne sunt implinite acele dorinte sau cerinte ne dam seama de existenta Lui!
Asa-i parinte?
Da raspunde si foarte des, chiar si astazi m-a rugat la el si am scris examenul bine.trebuie sa te rogi, caci cel de sus te aude mereu
anonim_4396 întreabă: