| bleakk a întrebat:

Recomandati-mi, va rog, cateva carti bune de citit in vacanta aceasta care sa-mi largeasca si mai mult viziunea generala despre viata (familie,fericire,bani, activitati). Sunt clasa a 12 a si pe langa pregatirea pentru examene si alte chestii practice pe care le fac,mi-as dori sa reincep si lectura pentru cultura si dezvoltarea mea personala. Multumesc, astept raspunsuri utile, am sa citesc recenzia cartilor si am sa aleg in functie de cat de mult imi sporeste interesul asa la prima vedere.

Răspuns Câştigător
| pastru009 a răspuns:

Iti recomand:
-autori romani de actualitate: Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Horia Patapievici, Lucian Boia.
-autori romani de literatura: Mircea Cartarescu, Nicolae Steindhardt ("Jurnalul fericirii", spre exemplu, unde afli despre comunism etc.), Panait Istrati, Octavian Paler, Ana Blandiana.
-autori straini de literatura: Tolstoi ("Sonata Kreutzer" sau "Anna Karenina"), Franz Kafka, Vladimir Nabokov ("Lolita"), Nikos Kazantzakis ("Zorba grecul"), Gabriel Garcia Marquez, Thomas Mann, George Orwell, Paulo Coelho ("Alchimistul"), Victor Hugo, Shakespeare.
-filosofi straini: Platon (recomand "Republica", dupa "Dialoguri"), Aristotel (recomand "Etica Nicomahica"), Bertrand Russell ("In cautarea fericirii", "De ce nu sunt crestin" si alte carti in care predomina interese intelectuale generale), Jorge Luis Borges (un argentinian a carui tinerete si-a petrecut-o cu critici impresionante asupra literaturii argentiniene, aducand idei de cultura noi in spatiul literar), Irvin Yalom (doar o carte o recomand : "Plansul lui Nietzsche").
-filosofi romani: Emil Cioran, Constantin Noica, Petre Tutea, Gabriel Liiceanu, Mircea Eliade, Ioan Petru Culianu.
Te sfatuiesc sa arunci si cateva ocheade asupra Humanitas fiction: colectia "Raftul Denisei". happy

13 răspunsuri:
| VelaJohnny a răspuns:

Misterul Nocebo de Patrick Lemoine e o carte interesanta big grin nu prea le am eu cu literatura de genul asta

| Radu284 a răspuns:

Fiction sau non fiction? In engleza sunt OK?

| bleakk explică (pentru Radu284):

Non fiction si nu as vrea sa ma complic cu engleza de aceasta data big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste „Fata din tren" de Paula Hawkins. E aparuta recent. Cred ca indeplineste criteriul tau: viziune generala despre viata and s h i t. Desi la prima vedere e doar un alt thriller psihologic.

| Ragnarøk a răspuns:

Citeste Dostoievski, Tolstoi, Kafka, Sartre, Camus, Nietzsche, Kierkegaard, Proust, de Beauvoire, Dickens.

Vezi ca ai acolo si cativa filozofi. Vezi cum ti-i alegi. Lectura placuta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mein Kamph. O carte superba scrisa de un romantic incurabil.

Mic spoiler :

E vorba de povestea de dragoste imposibila intre 2 personaje. Vladimir este foarte gelos iar Mara este o pasare schizofrenica ce se crede mamut. Cu toate acestea, Ion merge la Ana sa-i ceara o punga de zahar dar pe drum se intalneste cu Scufita Rosie care este devorata de Lupul cel Sur. Halat Alb, vazand aceste lucruri s-a urcat repede pe calul sau viteaz Mihaha si a fugit repede la Alba neagra ca Zapada, sora lu' Vine Tu si Pleaca Io ca sa o avertizeze ca Baba Maranda vrea sa culeaga toate merele de aur si sa le bage in banca (ca deh, dobanda-i mare in perioada asta).

Super spoiler : la sfarsit moare iepurasul de craciun.

| bleakk explică (pentru anonim_4396):

La ce te referi cand spui s h i t ca nu te aud

| AvalohAlyn a răspuns:

''Calugarul care si-a vandut Ferrariul''-Robin Sharma
''Descopera-ti destinul''-Robin Sharma
Rhonda Byrne-Secretul
Rhonda Byrne-Magia
Rhonda Byrne-Puterea
Rhonda Byrne-Secretul.Invataturi zilnice.
Daniel Goleman-Inteligenta emotionala
Paulo Coelho-Alchimistul
Alan Cohen-Viata ca o teapa
Timothy Sharp-100 de cai spre fericire
Norman Vincent Peale-Forta gandirii pozitive
Dale Carnegie-Secretele succesului

Si altele gasesti la http://www.libris.ro/carti/dezvoltare-personala

Eu ma uit mereu pe acolo la categoria aia.
Sunt carti bune si la libraria aia e si transportul gratuit.

Lectura placuta iti doresc.

| DonaldTrump a răspuns (pentru anonim_4396):

Este o noua versiune de Biblie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru DonaldTrump):

Mein Kampf? Clar. E cea mai misto versiune de biblie. Vrei si tu spoilere? laughing

Hai ca-ti zic cateva : e vorba de un unicorn roz pe nume Vladut care a mers in gradina celor 7 pitici ca sa fure gasca cu ouale de aur dar cand a ajuns acolo, lupul a mancat cei 3 iezi. Vazand acestea, Nicolae Furtun Iancu a mers la casa celor 3 purcelusi ca sa il ceara de barbat pe Pinochio.

| DonaldTrump a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor

| Shammal a răspuns:

Dezvoltarea personala incepe atunci cand devi curios(a) de ce se petrece in jurul tau, de modul in care functioneaza realitatea, de cine esti tu cu adevart si incepi sa-ti pui tot felul de intrebari si sa cauti raspunsuri prin carti, documentare...
Foloseste-ti discernamantul pentru a filtra informatia peste care o sa dai si pastreaza ce simti tu ca-i bun pentru tine iar de aici mai departe.

Arta de a Iubi de Don Miguel Ruiz
Don-Miguel-Ruiz-Al patrulea Legamant
Prisma-Din-Lira
puterea lui acum eckhart tolle
Paramhansa Yogananda - Autobiografia unui yoghin
Profetiile de la celestine- James Redfield
Lumea Sofiei - Jostein Gaarder

Daca e o carte care-ti place si nu o gasesti imi zici si te-ajut; iti mai las un fel de documentar. o zi frumoasa

https://vimeo.com/25068321

| pastru009 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce inseamna acel "spoiler"?