Ancient aliens e minciuna pe langa asta...
Luna nu se apropie de Pamant. De fapt se indeparteaza de el cu 3.8 centimetri in fiecare an.
Ce inseamna asta? Nimic in mare.
Peste cateva miliarde de ani se va indeparta atat de mult incat nu va mai fi prinsa in campul graviational al Pamantului. Probabil ca va ajunge sa pluteasca in deriva.
Pamantul fara Luna ar incepe sa devina instabil ( din cauza inclinatiei planetei ), anotimpurile ar deveni imprevizibile si probabil mult mai extreme. Ca sa nu mai zic de furtuni.
Dar inainte sa se intample asta, Soarele isi va termina rezerva de Hydrogen si isi va mari considerabil volumul. Se va transforma intr-o giganta rosie, si va parjoli la propriu pamantul. Oceanele se vor evapora si tot ce va ramane..va fi viata microbiala.
Ori il va topi de tot, ori il va inghiti.
Sau doar il arde, Soarele se transforma intr-o pitica alba si pamantul ramane asa pentru trilioane de ani de acum incolo.
Sfarsit.
Un impact cu Luna ar fi iredresabil. Un meteor de 10km diametru a creat 2 ani fara vara. Iar unul de 50km diametru a distrus dinozaurii, imagineaza-ti Luna care este mult mai mare. Dar un impact cu Luna nu este posibil deoarece toate planetele au sateliti naturali de miliarde de ani
Tara arde si baba se piaptana!
In cazul unei asemenea catastrofe (admitand ca mai traiesti 300 de ani ca s-o apuci), chiar ti se pare ca I-Phone 6 e cel mai important lucru de care omenirea ar avea nevoie?
Dar, de ce intreb eu? Dupa cum ai pus problema si ai formulat intrebarea, nu cred ca ai mai mult de 12 ani. Sau, cel putin mintea ta, atata are.
Fix aia o sa fie ultima problema intr-o astfel de situatie, cum sa facem la loc ifonu'.
Asta cu iphone6 a fost alta intrebare nu are legatura cu cea de sus.Nu am iphone nici nu ma int sa am, dar asa am pus problema
Luna se departeaza de Terra. Peste nu stiu cate sute de mii de ani, eclipsa totala de soare nu va mai putea fi posibila. Si daca s-ar apropia foarte tare, am muri din cauza influentelor, am disparea ca specie. Daca ne mai si izbeste, la revedere.
Du-te in jungla in Brazilia cu iphonul tau si cu schitele, sa vezi daca poate cineva reproduce. Nu va putea pentru ca jucaria aia e produsul a mii de ani de evolutii si de intlegere a unor principii. Aia habar n-au ce-i aia electricitate, se vor uita la iphone ca rata la avioane.
Unde ai vazut ca se apropie de Pamant?
De fapt se indeparteaza.
Se invarte de vreo 4 miliarde si taman acuma se loveste de Pamant, in 300 de ani?
Daca vrei ceva ce iti poate nenoroci iPhone-ul, exista furtuni solare. Acestea sunt greu de prevazut si pot afecta cam orice electric si electronic. Ultima data cand o furtuna dinasta a atins Pamantul a fost in 1859 si a distrus sistemele de telegraf.
In 2012, o furtuna solara a trecut pe langa Pamant. Daca ne-ar fi lovit, se estimeaza ca am fi avut nevoie de 4-10 ani ca sa ne revenim.
Din cate am vzt eu luna e din ce in ce mai mare, cel putin asa o vad eu
Da, dar momentan se deplaseaza cu 3, 8 cm pe an, cu cat se departeaza mai tare cu atat se va departa din ce in ce mai mult, nu e chiar asa ca in nu stiu cate mii de ani, in cateva sute de ani e posibil sa ramanem fara luna
Luna se indeparteaza de Pamant cu vreo 3 cm pe an, deci nu poate fi vorba sa se ciocneasca vreodata, mai ales peste 300 de ani.
bibikiss întreabă: