| Rush12430 a întrebat:

Religia are un PR prost.

În momentul actual, cel puțin în România, Sfânta Biserica are cea mai bună campanie de promovare existentă global, fiecare om știe ce înseamnă crucea, îl cunoaște pe omul de la care a plecat și cunoaște de unde poate obține informații suplimentare despre,,brand".

Aici vom include bisericile, biblia, mănăstiri și alte locuri care au fost investiste cu basme precum muntele Athos.

Să plecăm de la unul dintre obiectivele religiei, care, în opinia mea este punctul-cheie: autocunoașterea, credința că se poate mai bine și justificarea neînțelesurilor acestei lumi.

În mare parte, acest instrument, și anume religia, este momentan perceput prost datoriă share-holderilor pe care îi are și anume,,oamenii bisericii".

Gândește-te la toți vânzătorii ăia nașpa pe care i-ai întâlnit în decursul anilor și cum a influențat acel lucru modul cum ai tratat un magazin sau un produs pe care doreai să îl cumperi.

Partea bună la religie este că produsul este,, free" și promovează lucruri pe care le considerăm noi utile, la fel cum este și Facebook-ul de altfel, gigantul care face miliarde pe spatele nostru pentru că ne apropie, sounds familiar?

În primul rând, voi menționa,, nevoia de afiliere" care este cea de-a doua nevoie pe piramida lui Maslow, astfel, oamenii investesc în a avea un sistem social cu valori asemănătoare și care să se alieze la niște credințe, atitudini și concepții similare. Religia fiind un loc în care mentalitățile individuale se unesc pentru a crea o mentalitate colectivă.

În cel de-al doilea rând, toate poveștile care ne sunt prezentate în biblie sunt sub formă de pildă, basm, motto, învățăminte cum sunt foarte multe citate din spațiul online din zilele de astăzi, lucru care intrigă și pentru care nu ai neaparat o nevoie mare de înțelegere, adresându-se astfel maselor, socialului, colectivului. În timp însă, fiind mai conservatoriști cu valorile promovate de acum 2000 de ani, acestea nu se mai adaptează contemoporanului, religia având nevoie de a fi redefinită contextului actual. În fiecare campanie de PR, există un target de oameni pe care dorim să îi atragem în campania noastră însă la religie, aceștia și-au dorit să selecteze optiunea,, all", lucru care nu s-a mai întâmplat mai încolo deoarece conținutul nu se pliază pe clienți actuali, mult mai evoluați și cu o gândire critică formată, având de altfel nevoie să se afle într-un grup fie el de opoziție sau nu.

În contextul actual, globalizarea este un lucru real care ne va afecta atât economia, modul în care gândim precum și valorile pe care le avem.
În final, haterii au apărut și ei pe acest subiect, care, de data asta au reușit să influențeze o mare parte din targetul religiei: tinerii care și-au pierdut încrederea în această,, mașinărie de control a populației".

Consider că ei au nevoie de un rebranding, ce ai sugera?
Care crezi că ar trebui să fie misiunea, viziunea și valorile unei religii contemporane?

Răspuns Câştigător
| mastadont a răspuns:

Cea mai mare probleme a religiilor din ziua de azi este că nu reușesc să se adapteze la schimbările rapide prin care trece umanitatea. Acestea continuă să aibă o mentalitate de ev mediu pentru că pur și simplu în cărțile sfinte nu se vorbește nimic despre avansarea tehnologică la care am ajuns. Astfel apar unele lucruri pe care biserica nu este capabilă să le accepte și să le includă în doctrina sa, motiv pentru care tinerii refuză să continue să aibă o gândire învechită. Cel mai bun lucru pe care îl pot face este să ajute oamenii săraci și nu să-și construiască lor cele mai mari biserici și să trăiască doar preoții în lux. Acest lucru nu mai poate fi ascuns de populație așa de bine ca în evul mediu iar încrederea în biserică scade constant și inexorabil când vedem de câte sunt în stare și cât preț pun ei înșiși pe religie.

11 răspunsuri:
| Lostlyric a răspuns:

Foarte interesant. Si cam de cand crezi ca ai descoperit apa calda?
Si din ce fel de secta care se ocupa cu repararea caloriferelor faci parte?
Steregoi...tu esti, maica?

| Lostlyric a răspuns (pentru mastadont):

Total de acord, cu o mica corectie la cele spuse de tine: nu increderea in biserica scade, nici increderea in religie; ci increderea intr-o credinta oarba care n-a mai reusit de secole intregi sa faca fata evolutiei umanitatii si nu mai este capabila sa vanda iluzii oamenilor saraci, ci doar oamenilor inchistati la minte.
Cum am spus: mica corectia.

| anonimg a răspuns:

Cunoașterea adevărului așa cum îl prezintă Scripturile, nu cum îl reprezintă biserica ortodoxă.
Biserica adevărată îi unește pe oameni cu Dumnezeu, și nu cu sfinți. Apostolul Pavel a refuzat închinarea, dar astăzi sunt unii care se numesc prea sfinți și carora le place când oamenii le aduc închinare. Aceasta este o hulă la adresa lui Dumnezeu. Prea sfinții de astăzi Îl jefuiesc pe Dumnezeu de închinare; pentru că numai Lui trebuie să ne închinăm. Nu degeaba este și vorba: "Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții." Și este extrem de adevărata.
Învățătorii ortodocși sunt de la diavolul; ei amestecă adevărul cu minciuna, și rezultatul este minciuna. Minciuna amestecata cu adevăr este babilon; în traducere înseamnă încurcătură. Și biserica ortodoxă îi încurcă astfel pe susținătorii ei să poată cunoaște pe Dumnezeu în mod personal. Și orice biserică care are adevăr doar 99% este Babilon. Nu o spun eu, ci Biblia.
Misiunea unei biserici trebuie să incurajeze pe oameni să cunoască adevărul biblic, să cunoască Biblia și să facă plăcută studierea acesteia, și ușor de înțeleasă.

Ia sa nu mai ofere statul român bani bisericii, să vezi cum acestea vor dispărea! Dar se ridică multe biserici deoarece statul român oferă bani Bisericii ortodoxe.

| Motisor a răspuns:

Cred ca problema e simpla, misiunea oricarei biserici crestine ar trebui sa fie conducerea pacatosului la dragostea lui Dumnezeu. Globalizarea este intr-adevar un lucru groaznic in natura noastra pacatoasa, putem vedea ce s-a intamplat in Babilion, prima cetate de dupa potop, Dumnezeu cu siguranta isi doreste unitate dar din cauza pacatului cand omul se uneste produce si mai mult rau. Revenind la religie, cu siguranta ca nici o religie crestina nu detine intregul adevar, dar toate ar trebui sa arate in tot ce fac spre dragoste lui Dumnezeu, de ce? Pai e foarte simplu, daca intelegeu (atat cat putem) dragoste lui Dumnezeu aceasta ne conduce la pocainta, ne indeamna sa il iubim si noi pe Dumnezeu, iar atunci cand iubesti asculti de poruncile lui din placere ele nu mai sunt un chin si vei descoperi in Domnul cel mai bun prieten pe care il poti avea.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Adevarata credinta, fara umbra de indoiala se numeste Stiinta, nu religie!

| Steregoi a răspuns:

Sa tina pasul cu descoperirile stiintifice nepacatoase si cu tehnologia nepacatoasa.

| RAY a răspuns (pentru Steregoi):

Descoperirile stiintifice nepacatoase si cu tehnologia nepacatoasa )))))))) pe tine ce tehnologie te ispiteste?

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Telecomunicatii, telecomenzi la distanta, transmisii de date, scada.

| RAY a răspuns (pentru Steregoi):

Te ingrasi ma daca folosesti telecomanda, fa miscare pune tv la 5 km de tine

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Fac sport mai mult din placere.

| deadhoe a răspuns:

Si tu vrei popularitate?