| sabin89 a întrebat:

Rep. Moldova nu are acces la mare, în timp ce Ucraina se lăfăie în ditamai accesul - tot nordul Mării Negre şi Mării de Azov. Nedreptate istorică? Ucraina asta s-a întins ca o caracatiţă; stă în "capul" nostru, acoperindu-ne toată partea de nord a ţării, şi ni s-a mai băgat şi în "coaste", ajungând până la graniţa noastră de SE. Porţiunea aia de la sudul Bugeacului, atât geografic cât şi istoric ar trebui să aparţină Moldovei. Şi în final, după alipirea de România, să redevină a noastră. Nu credeţi că aşa ar trebui?

Răspuns Câştigător
| drutzix a răspuns:

Atat timp cat Rusia exista Moldova si Romania nu se vor uni.

| sabin89 explică (pentru drutzix):

Bine, să lăsăm partea cu unirea. Dând un "search" în istorie, nu găseşti că porţiunea aia este a noastră? Mă rog, a Moldovei.

| drutzix a răspuns (pentru sabin89):

A fost demult, acum doar nu vrei sa incepi un razboi pentru o palma de pamant, nu?

| sabin89 explică (pentru drutzix):

Nu, nici vorbă de război pentru palma aia de pământ. Dar mă indignează nedreptatea în sine. O ţară (Moldova) să fie atât de aproape de mare şi să nu aibă acces la ea. Dacă te uiţi pe hartă, în colţul ăla al ei de SE (la vărsarea Nistrului) este chiar la doi paşi de mare.

| sadrian46 a răspuns (pentru sabin89):

Dacă te uiți în istorie, a fost.
Dacă te uiți acum, nu mai este.
Dacă dorești tu să fie, trebuie să dorească și Marele Urs. Iar el nu vrea o țară puternică în coasta lui. Iar dacă ne-am uni, câți ruși pe cap de locuitor am avea în România Mare? Motiv ca pe urmă, când îi vine apa la moară, Marele Urs să spună că nu numai Moldova a fost o dată a lui, ci și România toată.

77 răspunsuri:
| sabin89 explică:

Engleză nu ştii?

| sabin89 explică:

Ungurii sunt de aceeasi obarsie uralo-altaica ca si Avarii. Uite ce se spune despre Avari: Au fost niste hoarde salbatice si pradalnice, mai ceva si decat Hunii. Erau oameni sluti si cu o coada lunga in spate. Cand solii lor s-au prezentat prima data la Constantinopol, s-a ingrozit toata lumea de infatisarea lor fioroasa...

| RAY a răspuns (pentru sabin89):

Cum o fi dar nu sunt numiti tiganii

| sabin89 explică:

Am cam înţeles cum e cu accesul Moldovei la mare. Din punctul meu de vedere am putea încheia dezbaterile aici.

Corect seby., subiect inchis.

| RAY a răspuns:

Ce sa unesti saracie cu alta saracie? eu as uni ardealul cu banatul si as forma o singura tara, sa vezi atunci diferente la toate capitolele

| sabin89 explică (pentru RAY):

Nu ar fi o ţară de succes, că nu ar avea Bucureştiul. happy

Mai ales ferentari

| drutzix a răspuns (pentru RAY):

In banat umbla cainii cu covrigi in coada?

| RAY a răspuns (pentru drutzix):

Nu am spus asta

| sabin89 explică (pentru RAY):

Cam asta ai dat de înţeles, că Banatul si Ardealul ar fi cu o treaptă mai sus.

PIB (euro/locuitor) 2010
Bucureşti – 14289, Ilfov – 9767, Timiş – 8218, Argeş – 7712, Cluj – 7625, Braşov – 6923, Constanţa – 6709, Sibiu – 6412, Arad – 6119, Prahova – 5950, Gorj – 5753, Alba – 5709, Bihor – 5354, Hunedoara – 5080, Brăila – 4537, Caraş-Severin – 4446, Dolj – 4313, Harghita – 4308, Iaşi – 4291, Bistriţa – 4168, Bacău – 4155, Mureş – 4135, Vâlcea – 4067, Covasna – 4048, Sălaj – 4040, Dâmboviţa – 4015, Satu Mare – 3940, Galaţi – 3938, Ialomiţa – 3860, Tulcea – 3806, Buzău – 3708, Maramureş – 3680, Călăraşi – 3570, Mehedinţi – 3532, Suceava – 3488, Teleorman – 3484, Olt – 3460, Vrancea – 3242, Neamţ – 3224, Giurgiu – 3032, Botoşani – 2804, Vaslui – 2513

http://riscograma.ro/4172/capitala-e-motorul-economiei-sau-o-capusa/

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

La nivelul UE nu te interesa PIB-ul, acum de ce te intereseaza?

| relian a răspuns (pentru RAY):

Asa ardealu cei acolo? Te pomenesti ca aia au de toate is numai oameni unu si unu sau cum?laughing eu cred ca visezi sincer laughing O bagi ca si cum Ungaria ar duceo nemapomenit de bine.Si banatu vorba cuiva cei, umbla canii cu covrigii i coada? Sunt sigur ca umbla isi fac coada covrig si asa umbla laughing poate aici ai dreptate

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti mooldovean?

Nu.

| relian a răspuns:

Asa ar trebui, asa ar fi fost daca URSS nu ar fi reorganizat teritoriu nu mai retin cand anume.Deci statele din fosta URSS erau de regula pe vechile frontiereApoi un destept de la ei, probabil sa arate ca are si el activitate s-a gandit sa reorganizeze teritoriu, asa ca in zona asta a asazisei Republici Modovene I sau luat teritorii si sau trecut la Ukraina. Poate s-a facut chestia asta si cu alt scop ala dea amesteca si rusifica noile teritorii acaparate.
R.Moldova nu se va uni cu RO pentru ca guvernantii ambelor tari nu doresc acest lucru.Guvernantii din RO nu-s curiosi de altceva decat sa fure, stiu f bine ca moldovenii is la pamant cu toate deci nu-i nimic de furat de la aia.
Pe de alta parte guvernantii din R.Moldova no sa isi lase ei joburile pentru nimic in lume laughing adica presedintele pai n-o sa mai fie presedinte si toti hotii aia din guvernu si parlamentu R.Moldova ce or sa faca? Ei is constienti de chestia asta, le pasa numai de joburile lor, de familia lor, nu le pasa de populatie de tara, ii doare la basca pe ei de asa ceva.Pt ei nu exista aceste notiuni de viitor, de tara sau cultura si asa mai departe.Toti cei din guvernarea RO si a R.Moldova is talhari la drumul mare, ce crezi tu ca face un talhar?
Ca teritoriul ala apartinu RO sau Moldovei este adevarat, dar lumea asa e de cand aparu.care e mai tare, mai destept acapareaza teritorii, talharesc alte state si asa mai departe.Germania pe care multi o lauda a talharit, nimicit si distrus foarte multe state, asta de una singura, sau uneori daca nu reuseau in combinatie cu alte tari ca si ea, in cazul nostru cu Rusia.Astea is tari care au la baza taharia, jaful, pe aia sau cladit aceste tari, nu pe cinste nu pe corectitudine.Franta,Anglia,Spania,Italia la fel toate aceste state erau invadatoare,luau cu forta de la altii.
Ce crezi tu ca poti face in cazul asta,mai ales ca RO e jale, populatia are conceptii gresite, guvernantii fura can codru, UE se bucura si accepta chestiile astea, ba le si incurajeaza, deci sansa xa RO sa ia inapoi teritoriile avute acu o suta de ani is aproape nule.RO si romanii nu au oua frate, nici nau avut vreodata, poate asa din cand in cand aparu cate unu mai rasarit, dar disparu la fel de rapid cum aparu.Romanii nu au nici un tel, stau asa dusi de val de colo colo si numai o conjunctura istorica de mare amploare pot sa aduca inapoi ceva teritorii.Dar sa stai ca so intampla cine stie ce necaz pentru unia si bucurie pentru altii e de plans.Romanii sau unit exact cum am aratat, datorita unor conjuncturi de amploare mai mare.Altfel am fi fost si acum ceva gen foata iugoslavie.
RO arme nau, prieteni nau ca daca esti hot ce prieteni poti avea din astia mai cinstiti.Deci arme atomice nu, arme de alta natura nu, populatie care o doare undeva de tara, dupa mine potopu, cam asta e mentalitatea la romani laughing
Vad ca tu esti moldovean.Pai de ce sa se uneasca partea aia de care spui tu tu RO apoi sa treaca la voi? Daca s lipeste de RO acolo va ramane laughing R.Moldova sai ia gandu, cu ce ocazie sa vina RO sa zica ia frate de aici ceva moca?
Deci nu UKraina sa intins, ea sia pastrat granitele, ba deja se pare ca incep sa i se micsoreze, ia s-a luat Crimeea naspa, urmeaza si alte teritorii. Uite RO daca erau cu coa..ie puteau sa sara atunci cand rusi au ocupat Crimeea si sa ceara si ei inapoi sudul si nordu moldovei, dar cu cine? Cu hoti si talhari cu aia care le tremura chiloti ca raman fara joburi.
Daca Rusia a venit sia spus ca Crimea era a lor nu stiu cand, deci asa fusese a lor, dar dupa reorganizarea ce am spus au dato Ukrainei, acum s-au gasit ca o vor inapoi.Asa si RO putea cere sudu si nordu moldovei, dar trebuiau sa il ia cu forta altfel nu vad ca Ukraina sa fi acceptat asa ceva.Dar stii cum e cand ceva imi apartine trebuie sa indraznesti sa mergi sa il iei daca cu vorba nu merge.Cati au curaju sa faca asta? Nici macar nu sau dus la negocieri, au negociat apa, pai aia ne interesa pe noi, bucata din M.Neagra? Ok zic unia acolo is resurse, asa si sau apucat careva sa le exploateze cumva? Au trecut ceva ani de cand RO si UKraina sau judecat pentru o bucata de apa laughing si nici una din tari n-au facut nimic.In primul rand RO trebuie sa se bata pentru bucata lor de uscat, dupa aveau si apa direct prin granita.Ei sau dus vai vrem apa laughing de parca apa nu am avea.
RO nu trebuia sa stea la discutie cu Ukraina doar asa odata si daca aia n-ar fi sta la discutie, atunci cand Rusia sau dus peste ei hop si noi trebuie sa ne bagam.Pana la urma ukrainieni is tot rusi, sa nu-i tot aparam ca n-avem de cine.
Aia nu vor cu Rusia din aceleasi motive ce am aratat mai sus pentru ca is pierd joburile de talhari laughing

| sabin89 explică (pentru relian):

"Vad ca tu esti moldovean.Pai de ce sa se uneasca partea aia de care spui tu tu RO apoi sa treaca la voi? Daca s lipeste de RO acolo va ramane laughing R.Moldova sai ia gandu, cu ce ocazie sa vina RO sa zica ia frate de aici ceva moca?" - Cum ai dedus tu că eu sunt moldovean? Dacă te uiţi puţin mai sus, o să vezi că am răspuns clar userului 2007teen că "nu sunt din Rep. Moldova". Şi ai răstălmăcit teribil cuvintele mele. Eu am spus ca acel teritoriu să aparţină Moldovei mai întâi si apoi, dacă ne vom uni vreodată (dacă), atunci teritoriul ăla, cu Moldova cu tot, va face parte din România Mare. Deci nu întâi să-l luăm noi si apoi să-l dăm lor. Cred că ai citit pe diagonală. laughing

| relian a răspuns (pentru sabin89):

O fi daca spui tu.Nu am stat sa citesc raspunsurile alorlanti, poate am citit in graba, e ok am inteles gresit, in diagonala tot ce se poate sa fi citit nu zic nu laughing dar tot moldovean esti oricum, adica basarabean sau din R.Moldova laughing deci te-ai dat singur de gol.
Acel teritoriu ce spui tu nu are cum sa apartina de Moldova, nu a fost al moldovei cand a fost luat, era RO pe atunci, deci daca e revina cuiva ar trebuie sa revina RO nicidecum R.Moldova.Ca si R.Moldova facea parte din teritoriul RO aia e alta poveste, aia nu inseamna ca apartine acestei asa zisa republica lu papura voda. R.Moldova daca e sa o luam dupa cum spui tu apartine de Moldova provincie romaneasca aia din RO
Acum ca ei cred ca si aia e tot al lor asta lea bagat in cap rusii, cu asta iau indoctrinat, mai aveau nitel si aveau sa creada ca de fapt moldovenii is rusi laughing
In sf cam asa stau lucrurile, daca e revine RO si daca R.Moldova vine si ea no sa ii apartina ei niciodata acele teritorii laughingpentru ca este de fapt o provincie sau bucata dintr-o provincie romaneassca si republica asta ce o mai fi laughing Eu am citit pe diagonala e ok merge, dar tu intelegi pe diagonala, ceea ce e mai grav zic eu laughing Dar asta e fiecare cu diagonala lui laughing

| RAY a răspuns (pentru relian):

Si banatul de ce apartine romaniei? din moment ce ei erau minoritari mai mereu

De ce Banatu apartine RO? Ma fugi deaci si mai invata ceva ca se pare esti pe linga la mai toate laughing daca vii sa spui ca banatu nu era a RO si ca ei, dar care ei tu stii erau minoritari, nu stiu ce ai vrut sa spui.Erau minorotari cine romanii in banat.Cred ca nu sti ce vorbesti omule.Dar cine erau mai aia majoritari in banat asa dupa tine, sau stiu si eu dupa sursele alea ale tale adevarate? Sa nu spui ca germanii ca gata acum sar de la parter pe fereastra laughing ma duc si ma impusc cun cartus din piele laughing In banat majoritari au fost mereu romanii. Daca o sa vii sa spui ca sarbii afla ca sarbii aia au venit acolo din Serbia pe vremea cand turcii iau luat cu fulgi cu tot pe sarbi.Atunci multi sarbi au trecut dunarea si cu acordu lu nu mai stiu care mIHAI Viteazu sau pripasit acolo, deci au emigrat in banat sarbi.De aia si astazin aia vorbesc si ce mai fac se casatoresc intre ei.Dar du-te si vorbeste cu ei o sa afli de la ei cum au ajuns ei acolo,ei recunsoc si apreciaza ca pe vremea aia romanii i-au primit,si astazi ei transmit copiilor lor lucru asta sa aprecieze ca sunt darotita romanilor.Tu vorbesti asa de la radio sant.Dar daca tu esti german,uitasem iar,normal te informezi si tu de unde poti laughing.Tot spatiu asta unde se afla astazi RO si poate si mai mult apartinu candva romanilor,sau cum se numeau ei,astora care vorbreau aceiasi limba.Du-te si citeste scrieri din alea cronicarilor maghiari pana si aia au scris ca peste tot oamenii acestor locuri vorbeau aceiasi limba.
Eu nu ma dau mare cas roman, nici nu ma laud macar, nici nu-s mandru cas roman laughing dar ce este adevarat trebuie sa recunosc.
Nu mai veni tu cu ungurii tai si cu germanii ca ti-am spus ce cinstiti is astia care neau vandut pe la spate crezandu-se ei mari superiori.Tu cu astia te lauzi? Ba romanii au fost ei parsivi cum zic unia ca dupa ce au fost prieteni cu nemtii sau dat cu rusiiDa sau dat este adevarat, dar nemtii ce au facut ma? Eram in foarte bune relatii cu ei, eram prieteni cel putin asa ziceau ei, sau doara ziceau aparent sa-si faca jocu.Deci tu esti cu mine si noaptea ca hotii ma vinzi la rusi laughing ba lasa-ne cu germanii tai.Aia care au dus doua razboiae mondiale,tu cu aia te lauzi? Nu mai veniti sa aratati ce civilizati is unia cand acum sute de ani faceau legea peste tot,cine nu erau cu ei erau eliminati, tu pe aiai ii lauzi? Ungurii care au incercat sa distruga RO sa distruga o cultura, care schingiua tarani nevinovati, ba tu cu de astea vii? Astia or sa moara ma cu latu de gat zic de unguri ca nau reusit in mii de ani nimic laughing ba dar sa asupresti un teritoriu destul de mare si sa nu fii capabil sai elimini pe locanici arata cat ii ducea mintea de fapt laughing dar ce sa te astepti de la niste barbari migratori laughing astia is ungurii tai si germanii msa fim seriosi acum erau migratori care se ocupau cu furat la drumu mare, cu jafu, pai tu vii sa te lauzi cu astia.
Acum deja o dai in SF-uri ca romanii erau minoritari in banat laughing

| sabin89 explică (pentru relian):

"dar tot moldovean esti oricum" - Probabil acum ai citit pe cealalta diagonala. De unde le scoti? Arata-mi si mie de unde rezulta ca sunt moldovean? Nu ca ar fi o rusine sa fii moldovean: mie imi sunt chiar simpatici moldovenii. Dar daca nu sunt, nu sunt, nici din R. Moldova, nici din Moldova romaneasca. Asta e. Apropo, tu ce esti? oltean? gagauz?

| relian a răspuns:

Du-te man in Ungaria cine te tine in Ro sa stai? Mii de ani lumina laughing hai ca ai dato de gard. Poate au nevoie de mii de lumini aia da mai stii poate nor avea becurilaughing
De ce avenit toata modova si oltenia in banat? Cred ca nu stii ce vorbesti, eu vad ca in moldova si oltenia is oamenii, nu-i camp gol laughing iar aia care au venit in locurile ce tu le spui, au fost conditii f rele in moldova si oltenia, mai citeste, mai informeaza-te si dupa dai din gura.Deci a fost seceta mare cindva undeva oamenii mureau de foame, si unia nu toti au mers in locuri unde mai ploua, in banat sin ardeal mai ploua cas dealuri munti.Asta asa ca idee. Apoi mai tarziu au mai fost mutati oameni din moldova si oltenia ce spui tu i zonele alea la munca, ardelenii si banatenii nu se dau in gat cu munca.Nu va mai laudati frate ca ardelenii is niste din aia melci, eu am fost, i-am vazut, am muncit cu ei vai de capu meu pai te apuca la anul si multi ani pana sa faca aia o treaba.Dar o sa zici si cand o fac laughing da sta mata in coada.Is satul eu de harnicia ardelenilor.La aia femeia e cocosu in casa,femeia e barbatu,barbatu e molau de abia se misca sincer ma si mira cum fac aia copii laughing deci de aia is moldoveni si ce spui tu in ardeal si banat,au venit la munca,moldovenii is muncitori, ca or si bea aia e alta poveste dar de muncit te asigur ca muncesc mai mult decat ordelenii sau banatenii.Iam vazut si pe ardeleni frate beau de sting, muncesc in viteza luminii stinse, vai de capu nostru, ii conduc femeile pe aia, lasa-ma cu ardelenii ca de data asta ai nimerit ca nuca in perete laughing

Tu multe aiureli scrii si razi non stop, http://www.opiniatimisoarei.ro/......02/12/2010
cand scrii de astea trebuie sa fi corectat omule, pai sunt in Ungaria ma, banatul a fost a austriei si ungariei majoritatea existentei sale
https://ro.wikipedia.org/wiki/Timi%C8%99oara omule in ardeal si in banat au fost germanii ei au facut ceea ce este azi, nu e rasism e adevar, cand romanii erau o minoritate banatul era o mica viena, un oras respectat in europa, sti cate recorduri avem noi?
http://stirileprotv.ro/......radal.html
http://adevarul.ro/......index.html
https://www.historia.ro/......-in-lipova
http://www.protv.ro/......onala.html

si inca cate, nu stiu ce ardeleni ai vazut tu care beau de sting tu fiind in america

Nu mi ai raspuns la intrebare, de ce banatul apartine romaniei daca a fost mereu a austriei si a ungariei?
https://www.pressalert.ro/......inoritari/

Populația Republicii Bănățene era de 1.582.133, dintre care 592.049 români (37, 42%), 387.545 germani (24, 50%), 284.329 sârbi (17, 97%), 242.152 unguri (15, 31%), precum și comunități de slovaci, carașoveni și ruteni. Componența religioasă era după cum urmează: 855.852 ortodocși (54, 10%), 591.447 romano-catolici (37, 38%), precum și grupuri mai puțin numeroase de calviniști, luterani, greco-catolici, evrei etc.

asta in 1918, se vede clar ca romanii nu erau majoritatea https://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_b%C4%83n%C4%83%C8%9Bean%C4%83

| AC4S4 a răspuns (pentru relian):

Vrei sau nu sa recunosti, Ardealul si Banatul sunt mai dezvoltate decat restul tarii, poti sa razi cat vrei.

Nu erau majoritari, dar erau comunitatea cea mai numeroasa.

De autodeterminarea popoarelor ai auzit?
Si pentru a te ajuta sa intelegi: Pentru ca rezolutia Adunarii de la Alba Iulia de pe 1 decembrie 1918 a fost UNIREA Banatului si a Transilvaniei cu Romania.

Dar ce erau? Ma la tine 592 de mii e mai putin decat 387 de mii? Hai ca esti tare de tot. Daca romanii erau 37% iar restul cate 20 sau 17 cum poti sa spui ca romanii nu erau majoritari? Pfff mai dat gata pe bune.Tu compari merele cu perele se pare de aia nu-ti iese la socoteala laughing si mai spui de ce pun asta care rade pe aici.Pai romanii erau cei mai multi ca comunitate acolo. urmau germanii tai si restul lumii.Tu ii bagi pe toti restul la un loc.Asa pot spune si eu ca germanii nu erau majoritari, nu erau nici sarbii, deci nu era nimeni majortar acolo.Dar cei mai multi erau romanii, deci aia arata ca teritoriu ala apartineau romanilor.De ce? Pt ca sunt scrieri care atesta lucru ala ca srabii asa au ajuns acolo, au emigrat de la ei pentru ca intrase turcii, germanii la fel, zona aia era inconjurata de romani deci cum crezi tu ca au sarit germanii peste unguri? E clara ca si germanii venise acolo cumva.E la mintea gainii sa zic asa nu a cocosului.

A fost mereu a ungariei si austriei? Asta o spui tu, istoricii si cronicarii vremei spun altceva.Este a RO pentru ca spatiul ala era locuit de romani de aia.Ce conteaza cine il administreaza,conteaza cine il locuieste pricepi? Si atunci cand sau putut elibera de hoti si banditi,populatia locala a facut-o,talharii au fost alungati si sa restabilit dreptatea.Tu daca imi iei mie ceva cu forta aia inseamna ca iti apartine tie? Omule fugi deaici ca iar aberezi.Du-te in Germania ta si lasa-ne pe noi in pace,dar nu uita sa iti iei costumu de arab cu tine sal ai pregatit laughing
Cauta si citeste despre cronicarii vremurilor alora,pe aia maghiari nu altii si vezi ce au scris aia, vezi ce au spus aia, cine locuia in acele zone cand ei au venit.Tu german si ungur migrator, om fara nici un rost, fara patrie sa-i zic asa vii si asupresti oamenii locului, ii talharesti si apoi vii sa mai ai si pretentii teritorilale laughing du-te ma de aici cu nemtii tai cu tot si cu ungurii tai.

Nu am trait toata viata in america, deci sunt nascut in RO stai linistit.Ce au facut acolo au facut ungurii si germanii spui? Iara aberezi omule.Au facut-o romanii, aia ii sclavageau pe romanii, sa numi spui tu mie ca ungurii si germanii siau adus muncitori din Germania sa faca ce bati tu campii laughing rad ca e de ras desi a fost de plans.Nu mai imi arata tu mie linkuri cu povesti.Ba tu singur cu capu ala poti gandi? Sa nu citesti de la la nimeni sa procesezi tu singur ceea ce vezi esti capabil de asa ceva? Nu mai veni cu linkuri ca sincer te blochez, ce faci tu si altii se numeste magarie, daca pricepi lucru asta.Tu crezi ca eu is atat de idiot ca nu-s capabil sa aut o informatie pe net sau ce? De ce vii tu cu trimiteri, ces astea? Adica eu vezi doamne nu ma pricep sa le caut, asta inseamna, eu asta inteleg ca ma faci prost indirect.Du-te la jalea cu tot cu linkurile tale pricepi? Nus curios de ce imi trimiti tu.Eu apreciezi daca vii sa spui ceva cu cuvintele tale, numi zi tu mie ce povestesc altii.Tot vii cu cifre cu timpnii.Pai esti indroctinat,nu esti capabil sa procesezi chestii banale, simple.Tu trebuie la orice raspunzi sa mergi pe net, sa cauti date, informatii sa vii dupa sa arati ce? Pai tu arati ce zic altii mai? Pai si parerea ta, ideile tale unde sunt? Capu ala de ce ti la pus careva acolo unde e? De aia ti la pus ca sa gandesti tu cu el, nu sa gandeasca altul pentru tine.Is lamurit cu tine,credeam ca te duce capu ala at de cat dar sincer is lamurit acum.
Lasa-te de meseria asta ca nu-i de tine,mergi in Germania ta cu g mic si ia-ti un job, vezi tu faci curatenie, dai cu matura chestii de astea, aia acolo asta te pune sa faci, asa esti vazut si lasa-ne pe noi cu ideile tale cu linkurile tale.
Scriu aiureli, pai arata ce aiureala am scris.Arata ca nu e logic ce spun eu daca poti.Afla ca Israelu a fost al altora majoritatea existentei lui, asta inseamna ce? Ba nu te mai fa de cacao ca te rad toti.
Hai sa reinviem atunci imperiu Roman, desi se pare ca deja este iar viu UE asta este de fapt fostul imperiu roman, ca vorba aia toti aia au fost sub stapanire romana mii de ani.Numai timpenii vorbesti.
Referitor la importanta unui oras asta tine de conjuctura vremurilor rspective, daca un oras este important azi, nu inseamna ca asa va fi forever pricepi? nu stiu cat pricepi dar afla ca asa stau lucrurile.Pe vremea imperiului roman toate drumurile duceau la Roma laughing deci ala era centru universului laughing astazi nu mai este sau dus vremurile alea.
Vad ca incurci avioanele cu submarinele la greu laughing spui banatu era un oras respectat? Pai nu am auzit ca banatu ar fi oras, tu de unde ai scos chestia asta?
Exact asa te-ai exprimat ca banatu era o mica viena, un oras respectat in europa.Eu din geografia ce o stiu, fara sa ma uit pe net, sincer nu am auzit de orasul asta banat.Tu cum de stii si eu nu stiu?
Nu veni cu povesti ca ai gresit ca aia nu-i greseala, ai repetat de cateva ori banatu o mica viena, banatu oras respectat in europa laughing
Mai vrei sa discutam si alte subiecte?
Uite eu iti arat clar aiurelilele ce tu le arunci aici.Arata si tu ce aiureli scriu eu, hai sa vedem.

Scrii prea mult, razi prea mult

Ai dreptate e mult petru tine, esti depasit de situatie.Dar sa scrii o fraza cu 2 vorbe si sa explici ce tu intrebi nici geniu deai fi nai putea din 2 vorbe sa explici ceva.De ras nu rad, pun doara acele emoniticoane sau cum le mai spune.Nu vad de ce te deranjeaza alea? Tu ia din ce spun numai ce crezi car fi bun, desi nimic nu-i bun din aiurelilele mele, las ca le zici tu numai de bine Banatu oras european laughing ia de aici alt maimutoi care rade

Capitala europeana ma

Man nu stiu de ce nu recunosoti ca gresesti? Nu iti place sa recunosti, esti ca oricare alt utilizator de pe aici, cand vede ca greseste o da in alte alea, sau dupa caz se apuca sa injure sa jigneasca.Tu inca nai trecut la pasu ala cu jignire dar nu-i tarziu, ai timp laughing

Cu ce am gresit?

.Tu german si ungur migrator, om fara nici un rost, fara patrie sa-i zic asa vii si asupresti oamenii locului, ii talharesti si apoi vii sa mai ai si pretentii teritorilale laughing du-te ma de aici cu nemtii tai cu tot si cu ungurii tai.

rasistule

Omule eu vin cu dovezii nu cu linkurii de pe net, dovedesc ceea ce afirm, daca doresti sa vorbim vreau sa isi dovedesti fiecare afirmatie nu sa scrii minciuni, rasisme, te am intrebat de ce banatul apartine romaniei daca erau minoritari, majoritate inseamna peste 50%,sa plecam toti germanii din Romania? intrati in faliment, scrii aiureli si multe repet, Romania traieste din taxe si impozite si companilie straine iar multi sunt plecati prin europa americanule ca tu stai in usa, asa ca nu ma lua cu sa pleci, ti am spus banatul nu a fost a romaniei niciodata, astept asa zis dovada, banatul si ardealul au fost facute de stramosi mei americane stii asta? e o diferenta imensa intre banat si ardeal si oricare alt oras, judet din Romania, comentezi aiurea

Https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98vabi_b%C4%83n%C4%83%C8%9Beni
https://ro.wikipedia.org/wiki/Sa%C8%99i

nu ma lua cu du-te in tara ta, voi care 5 milioane sunteti in europa, hai sa vina romanii care sunt in Germania in Romania ca plec si eu, voi sunteti ma popor migrator, sa isi fuga milioane din tara cum se numeste acel popor?

La momentul unirii, Romania era mai bogata decat Ardealul si decat Banatul, dar tu ai reusit sa ne demonstrezi deja ca esti incapabil de orice proces cognitiv, mai bine ai incheia discutiile astea despre secesiune.

))))))))))))))))) serios era mai bogata, Romania era mai bogata ca banatul care era condus de Austria si Ungaria si ardealul, tu ai invatat istorie vreodata? de ce naiba au venit romanii in ardeal si banat daca erau mai sarace? romanii erau analfabeti majoritatea erau tarani, munceau la camp si atat, majoritatea considerau painea ca fiind cozonac, omule unirea sa petrecut la alba iula nu in moldova nu in oltenia in inima ardealului

http://www.analizeeconomice.ro/......marea.html

Tara bogata
http://www.romania-actualitati.ro/......1940-72790
Romania niciodata nu a fost tara bogata, daca vrei studiem istoria, Romania a fost sluga strainilor in toata istoria ei de la romani pana in ziua de azi, a fost Romania candva mai mult decat o colonie? sunt curios cand, numai inventa povesti asta e adevarul

Vorbesti numai prostii, ca totdeauna de altfel. Tu iei toata Ungaria, Romania a anexat cumva toata Ungaria? https://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/economia-transilvaniei/

Si ce argument e ala cu unirea de la Alba Iulia? Ajuta-ma sa inteleg.

Ce am scris eu ce ai inteles tu

Na fugit nimeni gogule, stai tu linistit, sau dus la munca, aia is tot romani.Atunci ce sa mai vorbim de america unde is italieni la greu, germani la greu is prase numai cu germani laughing da da germanii aia ai tai, ce sa mai spunem de milioane zeci de milonae de mexicani, francezi si arabi si chinezi, tu cred ca esti sugar mai de vorbesti asa laughing

Uite un ex ai spus Banatu este oras, arata si mie ce oras este sau a fost, nu conteaza.Nu stau acum sa iti analizez sau sa iti citesc ce ai scris, sigur gasesc greseli la greu.

Americanule banatul este o provincie istorică împărțită astăzi între România, Serbia (Banatul Sârbesc) și o foarte mică parte din Ungaria

fugi si mai invata

Gogule eu una iti arat, adica ce ai spus tu sa iti arat ce ai gresit, am aratat ca ai scris ca Banatul este oras, sau ca fost oras. Daca banatu a fost oras sau este eu ma fac popa.Deci nu incerca sa o dai de gard, recunoaste da frate am gresit, macar sa spui cai gresit, nu ca habar nu ai.Nici sa spui ca gresesti nu ai curajul, dar te dai lovit mare german cinstit, ca sa vezi ce cinstit si corect mai sunt germanii astia laughing

Imi pierd timpul cu tine, nb

Stii ce cred eu? ca esti si tare de cap laughing poate uiti dupa 2 minute ce scrii ce vorbesti, e si asta o posibilitate laughing.Tu procum iti pierzi timpul aiurea, asa ca e ok sa stai pe aici sa discutam.Dar sa discutam nu povesti ce spui tu.Tu cand vezi ca cineva iti atrage atentia ca ai gresit deja gata s-a terminat suta de metri laughing nu mai esti curios.Lasa frate femeile, sa iti zic eu cum e cu femeile? Atunci cand cauti disperat o femeie nici deal dracu nu se arata, Cand spui las stau asa o sa vad, cand nu te astepti atunci apar ele laughing serios, cu cat tu fortezi cu atat natura sau cineva le ascunde laughing

| anonimg a răspuns:

Lucrurile trebuiesc vazute prin ochii lui Dumnezeu ca sa poata fi intelese.
Chiar daca Moldova sau Romania sau alte tari nu apar in istoria biblica, trebuie sa avem incredere ca pamantul si conducatorii tarilor sunt date de Dumnezeu, chiar daca acum nu intelegem.
Dumnezeu a pus hotare fiecarei tari.

| sabin89 explică (pentru anonimg):

"Dumnezeu a pus hotare fiecarei tari." - Atunci cum se explica ca hotarele astea se tot schimba?

| anonimg a răspuns (pentru sabin89):

Tot cu voia Lui se schimba.
"Tot pamantul este al Meu". (Exod.19:5)
"Cel Preainalt stapaneste peste imparatia oamenilor si o da cui vrea." (Daniel.4:25)
Nu lucrurile de pe pamantul acesta trebuiesc sa fie preocuparea noastra. Noi suntem sfatuiti si incurajati ca sa facem din cer tinta preocuparilor si cautarilor noastre.
"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui". (Matei.6:33)
""Imparatia Mea nu este din lumea aceasta", a raspuns Isus." (Ioan.18:36) Nici a noastra nu trebuie sa fie in lumea aceasta.
"Iata ce vreau sa spun, fratilor: de acum vremea s-a scurtat. Spun lucrul acesta pentru ca [...] cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca si cum nu s-ar folosi de ea; caci chipul lumii acesteia trece." (1Corinteni.7:29,31)
"Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde." (2Petru.3:10)

| sabin89 explică (pentru anonimg):

Am sa propun adminilor să schimbe denumirea acestei categorii. Să fie: "Ştiinţă & Filosofie & Religie"

Sabin ce sa facem cu voi? suntem saraci, am fugit cu mililoanele prin europa nu dorim nici o unire cu o saraca saraca

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In politica nu exista ar trebui...decat in campaniile electorale.
In politica exista intelegeri, pacturi etc intre marile forte. De ce ti-ar da tie, vreuna din ele, regiunea respectiva?! Trebuie sa vii cu ceva foarte valoros pentru a se face asa un compromis in favoarea ta. Ce dai la schimb?

| sabin89 explică (pentru anonim_4396):

Lăsând culisele politicii. Cum spunea Farfuridi, din punctul de vedere istoric si din punctul de vedere de drept... ce zici? Cui aparţine porţiunea aia?

| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

D.p.d.v. de drept e o chestie despre care se aduna bătrânii in parc sa discute la o partida de table. Nu exista așa ceva, e o iluzie, o consolare. D.p.d.v istoric este al Ukrainei. Istoria este făcută de politica și politicieni de multă vreme. E scary, dar asta este adevarul.

| francut a răspuns:

Asta inseamna "separarea", "independenta", adica dezbinarea. Toate tarile se faramiteaza pentru beneficii iluzorii. Tarziu isi dau seama ca au gresit, dar nici nu dau inapoi, de rusine.
E deranjanta o afirmatie de a ta: "Şi în final, după alipirea de România, să redevină a noastră." Sa redevina a noastra! Adica, voi vreti sa scoateti castanele din foc, cu mana altuia.
Ucraina, sa se lafaie (cum zici tu) si sa le fie bine!

| RAY a răspuns (pentru francut):

Ai dreptate

| francut a răspuns (pentru RAY):

Multumesc.

| sabin89 explică (pentru francut):

1. Nu inseamna separarea, ci reintregirea. 2. "voi vreti sa scoateti castanele..." - de ce spui "voi"? adica "voi" romanii? pai tu nu esti tot roman? Ar trebui sa spui "noi". Si nu cred ca ai prins ideea. Nu e vorba de scos castane cu mana altuia. Alipirea de Romania e foarte putin probabil ca se va realiza. Chiar daca Moldova va ramane mereu stat separat, macar sa aiba si ei acces la mare. Deci ma gandesc la binele lor (eu nu sunt moldovean, am mai spus-o). 3. Fraza de la urma, cu Ucraina sa se lafaie si sa le fie bine, nu o inteleg. Simpatizezi cu ucrainienii? sau cum? 4. N-am inteles la ce se refera Ray cand spune ca ai dreptate.

| francut a răspuns (pentru sabin89):

Nu simpatizez cu ucrainienii. Simpatizez cu cei ce au minte si nu se lasa manipuati de interesele altora; fie ei rusi, englezi sau orice altceva.
Dar daca tu nu intelegi nimic, degeaba iti raspund.

| PsyhoChild a răspuns:

Ce vrei sa spui ca nu ar fi o tara prospera ca nu are Bucurestiul?
Mai lasa fitele astea. Daca esti din Bucuresti sa stii ca nu te afli in centrul universului.Fiecare tara are problemele ei.Mai multe teritorii din ziua de azi sunt ale Romaniei dar de fapt sunt in alte tari.
Dar mai enervat la faza cu bucurestiul. Unde te crezi? In New York? Daca esti din capitala nu esti mai special sau ceva de genul.Din ce ai scris tu rezulta proasta gandire fara suparare. Ucraina ar putea incepe oricand un al 3 lea razboi mondial atacand Rusia dar nu are curaj.
Tu crezi ca daca s-ar ajunge la razboi Romania nu ar fi implicata? In cel mai rau caz ar fi si ocupata de alta tara.
Deci gata cu atata suparare ca nu traiesti in singura tara plina de nedreptati

| sabin89 explică (pentru PsyhoChild):

Scuze, am crezut că dacă pun semnul ăla "smile" la urmă se înţelege că am zis ironic chestia cu "nu ar fi de succes că nu are Bucureştiul".

| Darkmagic a răspuns (pentru sabin89):

Si din nou, "razbelurile" regionale!
Imi plac! big grin
"Ba al meu e mai mare!"
"Ba al meu!" big grin
Nu trece o luna, fara ca vreun exaltat cu doi neuroni sa nu ceara mutarea capitalei la Cluj, pe motiv de "dezvoltare' sau "preturi"...
Argumente fezabile nu am vazut, dar sunt deschis... poate le pune cineva intr-o pagina, scrie cineva-ul, scriu si eu, si vedem ce iese... laughing
Salut Sabin. happy
Iti ceri scuze cam mult si cam fara rost...

| drutzix a răspuns (pentru PsyhoChild):

Nedreptati sunt peste tot, pe asta nu ai cum sa o rezolvi in momentul actual fara razboi.

| sabin89 explică (pentru Darkmagic):

Poate ai vrut să zici "a mea", nu "al meu" (a mea e mai mare) laughing

| 2007teen a răspuns:

Delimitarea tarilor s-a facut cu mult timp in urma, si nu prin simple discutii. Si nu uita ca partea de est a Europei, toata lumea intelege ca ii cam "apartine" Rusiei, si nu misca nimic, fara ea.
Dar am o curiozitate, daca esti din Moldova, ce parere ai tu despre alipirea cu Roamania? Dar guvernul tau, ce parere are?

| sabin89 explică (pentru 2007teen):

Nu sunt din Moldova.

| 2007teen a răspuns (pentru sabin89):

Era interesanta o parere a celor din Moldova. Stiu ca acum cativa ani a venit cineva la liceu si a spus, printre altele, ca ei ar vrea unirea, dar guvernul nu le permite.