In politica nu exista ar trebui...decat in campaniile electorale.
In politica exista intelegeri, pacturi etc intre marile forte. De ce ti-ar da tie, vreuna din ele, regiunea respectiva?! Trebuie sa vii cu ceva foarte valoros pentru a se face asa un compromis in favoarea ta. Ce dai la schimb?
Ce sa unesti saracie cu alta saracie? eu as uni ardealul cu banatul si as forma o singura tara, sa vezi atunci diferente la toate capitolele
Lăsând culisele politicii. Cum spunea Farfuridi, din punctul de vedere istoric si din punctul de vedere de drept... ce zici? Cui aparţine porţiunea aia?
Ce vrei sa spui ca nu ar fi o tara prospera ca nu are Bucurestiul?
Mai lasa fitele astea. Daca esti din Bucuresti sa stii ca nu te afli in centrul universului.Fiecare tara are problemele ei.Mai multe teritorii din ziua de azi sunt ale Romaniei dar de fapt sunt in alte tari.
Dar mai enervat la faza cu bucurestiul. Unde te crezi? In New York? Daca esti din capitala nu esti mai special sau ceva de genul.Din ce ai scris tu rezulta proasta gandire fara suparare. Ucraina ar putea incepe oricand un al 3 lea razboi mondial atacand Rusia dar nu are curaj.
Tu crezi ca daca s-ar ajunge la razboi Romania nu ar fi implicata? In cel mai rau caz ar fi si ocupata de alta tara.
Deci gata cu atata suparare ca nu traiesti in singura tara plina de nedreptati
Delimitarea tarilor s-a facut cu mult timp in urma, si nu prin simple discutii. Si nu uita ca partea de est a Europei, toata lumea intelege ca ii cam "apartine" Rusiei, si nu misca nimic, fara ea.
Dar am o curiozitate, daca esti din Moldova, ce parere ai tu despre alipirea cu Roamania? Dar guvernul tau, ce parere are?
PIB (euro/locuitor) 2010
Bucureşti – 14289, Ilfov – 9767, Timiş – 8218, Argeş – 7712, Cluj – 7625, Braşov – 6923, Constanţa – 6709, Sibiu – 6412, Arad – 6119, Prahova – 5950, Gorj – 5753, Alba – 5709, Bihor – 5354, Hunedoara – 5080, Brăila – 4537, Caraş-Severin – 4446, Dolj – 4313, Harghita – 4308, Iaşi – 4291, Bistriţa – 4168, Bacău – 4155, Mureş – 4135, Vâlcea – 4067, Covasna – 4048, Sălaj – 4040, Dâmboviţa – 4015, Satu Mare – 3940, Galaţi – 3938, Ialomiţa – 3860, Tulcea – 3806, Buzău – 3708, Maramureş – 3680, Călăraşi – 3570, Mehedinţi – 3532, Suceava – 3488, Teleorman – 3484, Olt – 3460, Vrancea – 3242, Neamţ – 3224, Giurgiu – 3032, Botoşani – 2804, Vaslui – 2513
http://riscograma.ro/4172/capitala-e-motorul-economiei-sau-o-capusa/
Scuze, am crezut că dacă pun semnul ăla "smile" la urmă se înţelege că am zis ironic chestia cu "nu ar fi de succes că nu are Bucureştiul".
Si din nou, "razbelurile" regionale!
Imi plac!
"Ba al meu e mai mare!"
"Ba al meu!"
Nu trece o luna, fara ca vreun exaltat cu doi neuroni sa nu ceara mutarea capitalei la Cluj, pe motiv de "dezvoltare' sau "preturi"...
Argumente fezabile nu am vazut, dar sunt deschis... poate le pune cineva intr-o pagina, scrie cineva-ul, scriu si eu, si vedem ce iese...
Salut Sabin.
Iti ceri scuze cam mult si cam fara rost...
Nedreptati sunt peste tot, pe asta nu ai cum sa o rezolvi in momentul actual fara razboi.
D.p.d.v. de drept e o chestie despre care se aduna bătrânii in parc sa discute la o partida de table. Nu exista așa ceva, e o iluzie, o consolare. D.p.d.v istoric este al Ukrainei. Istoria este făcută de politica și politicieni de multă vreme. E scary, dar asta este adevarul.
La nivelul UE nu te interesa PIB-ul, acum de ce te intereseaza?
Asa ardealu cei acolo? Te pomenesti ca aia au de toate is numai oameni unu si unu sau cum? eu cred ca visezi sincer O bagi ca si cum Ungaria ar duceo nemapomenit de bine.Si banatu vorba cuiva cei, umbla canii cu covrigii i coada? Sunt sigur ca umbla isi fac coada covrig si asa umbla poate aici ai dreptate
Asa ar trebui, asa ar fi fost daca URSS nu ar fi reorganizat teritoriu nu mai retin cand anume.Deci statele din fosta URSS erau de regula pe vechile frontiereApoi un destept de la ei, probabil sa arate ca are si el activitate s-a gandit sa reorganizeze teritoriu, asa ca in zona asta a asazisei Republici Modovene I sau luat teritorii si sau trecut la Ukraina. Poate s-a facut chestia asta si cu alt scop ala dea amesteca si rusifica noile teritorii acaparate.
R.Moldova nu se va uni cu RO pentru ca guvernantii ambelor tari nu doresc acest lucru.Guvernantii din RO nu-s curiosi de altceva decat sa fure, stiu f bine ca moldovenii is la pamant cu toate deci nu-i nimic de furat de la aia.
Pe de alta parte guvernantii din R.Moldova no sa isi lase ei joburile pentru nimic in lume adica presedintele pai n-o sa mai fie presedinte si toti hotii aia din guvernu si parlamentu R.Moldova ce or sa faca? Ei is constienti de chestia asta, le pasa numai de joburile lor, de familia lor, nu le pasa de populatie de tara, ii doare la basca pe ei de asa ceva.Pt ei nu exista aceste notiuni de viitor, de tara sau cultura si asa mai departe.Toti cei din guvernarea RO si a R.Moldova is talhari la drumul mare, ce crezi tu ca face un talhar?
Ca teritoriul ala apartinu RO sau Moldovei este adevarat, dar lumea asa e de cand aparu.care e mai tare, mai destept acapareaza teritorii, talharesc alte state si asa mai departe.Germania pe care multi o lauda a talharit, nimicit si distrus foarte multe state, asta de una singura, sau uneori daca nu reuseau in combinatie cu alte tari ca si ea, in cazul nostru cu Rusia.Astea is tari care au la baza taharia, jaful, pe aia sau cladit aceste tari, nu pe cinste nu pe corectitudine.Franta,Anglia,Spania,Italia la fel toate aceste state erau invadatoare,luau cu forta de la altii.
Ce crezi tu ca poti face in cazul asta,mai ales ca RO e jale, populatia are conceptii gresite, guvernantii fura can codru, UE se bucura si accepta chestiile astea, ba le si incurajeaza, deci sansa xa RO sa ia inapoi teritoriile avute acu o suta de ani is aproape nule.RO si romanii nu au oua frate, nici nau avut vreodata, poate asa din cand in cand aparu cate unu mai rasarit, dar disparu la fel de rapid cum aparu.Romanii nu au nici un tel, stau asa dusi de val de colo colo si numai o conjunctura istorica de mare amploare pot sa aduca inapoi ceva teritorii.Dar sa stai ca so intampla cine stie ce necaz pentru unia si bucurie pentru altii e de plans.Romanii sau unit exact cum am aratat, datorita unor conjuncturi de amploare mai mare.Altfel am fi fost si acum ceva gen foata iugoslavie.
RO arme nau, prieteni nau ca daca esti hot ce prieteni poti avea din astia mai cinstiti.Deci arme atomice nu, arme de alta natura nu, populatie care o doare undeva de tara, dupa mine potopu, cam asta e mentalitatea la romani
Vad ca tu esti moldovean.Pai de ce sa se uneasca partea aia de care spui tu tu RO apoi sa treaca la voi? Daca s lipeste de RO acolo va ramane R.Moldova sai ia gandu, cu ce ocazie sa vina RO sa zica ia frate de aici ceva moca?
Deci nu UKraina sa intins, ea sia pastrat granitele, ba deja se pare ca incep sa i se micsoreze, ia s-a luat Crimeea naspa, urmeaza si alte teritorii. Uite RO daca erau cu coa..ie puteau sa sara atunci cand rusi au ocupat Crimeea si sa ceara si ei inapoi sudul si nordu moldovei, dar cu cine? Cu hoti si talhari cu aia care le tremura chiloti ca raman fara joburi.
Daca Rusia a venit sia spus ca Crimea era a lor nu stiu cand, deci asa fusese a lor, dar dupa reorganizarea ce am spus au dato Ukrainei, acum s-au gasit ca o vor inapoi.Asa si RO putea cere sudu si nordu moldovei, dar trebuiau sa il ia cu forta altfel nu vad ca Ukraina sa fi acceptat asa ceva.Dar stii cum e cand ceva imi apartine trebuie sa indraznesti sa mergi sa il iei daca cu vorba nu merge.Cati au curaju sa faca asta? Nici macar nu sau dus la negocieri, au negociat apa, pai aia ne interesa pe noi, bucata din M.Neagra? Ok zic unia acolo is resurse, asa si sau apucat careva sa le exploateze cumva? Au trecut ceva ani de cand RO si UKraina sau judecat pentru o bucata de apa si nici una din tari n-au facut nimic.In primul rand RO trebuie sa se bata pentru bucata lor de uscat, dupa aveau si apa direct prin granita.Ei sau dus vai vrem apa de parca apa nu am avea.
RO nu trebuia sa stea la discutie cu Ukraina doar asa odata si daca aia n-ar fi sta la discutie, atunci cand Rusia sau dus peste ei hop si noi trebuie sa ne bagam.Pana la urma ukrainieni is tot rusi, sa nu-i tot aparam ca n-avem de cine.
Aia nu vor cu Rusia din aceleasi motive ce am aratat mai sus pentru ca is pierd joburile de talhari
"Vad ca tu esti moldovean.Pai de ce sa se uneasca partea aia de care spui tu tu RO apoi sa treaca la voi? Daca s lipeste de RO acolo va ramane laughing R.Moldova sai ia gandu, cu ce ocazie sa vina RO sa zica ia frate de aici ceva moca?" - Cum ai dedus tu că eu sunt moldovean? Dacă te uiţi puţin mai sus, o să vezi că am răspuns clar userului 2007teen că "nu sunt din Rep. Moldova". Şi ai răstălmăcit teribil cuvintele mele. Eu am spus ca acel teritoriu să aparţină Moldovei mai întâi si apoi, dacă ne vom uni vreodată (dacă), atunci teritoriul ăla, cu Moldova cu tot, va face parte din România Mare. Deci nu întâi să-l luăm noi si apoi să-l dăm lor. Cred că ai citit pe diagonală.
O fi daca spui tu.Nu am stat sa citesc raspunsurile alorlanti, poate am citit in graba, e ok am inteles gresit, in diagonala tot ce se poate sa fi citit nu zic nu dar tot moldovean esti oricum, adica basarabean sau din R.Moldova deci te-ai dat singur de gol.
Acel teritoriu ce spui tu nu are cum sa apartina de Moldova, nu a fost al moldovei cand a fost luat, era RO pe atunci, deci daca e revina cuiva ar trebuie sa revina RO nicidecum R.Moldova.Ca si R.Moldova facea parte din teritoriul RO aia e alta poveste, aia nu inseamna ca apartine acestei asa zisa republica lu papura voda. R.Moldova daca e sa o luam dupa cum spui tu apartine de Moldova provincie romaneasca aia din RO
Acum ca ei cred ca si aia e tot al lor asta lea bagat in cap rusii, cu asta iau indoctrinat, mai aveau nitel si aveau sa creada ca de fapt moldovenii is rusi
In sf cam asa stau lucrurile, daca e revine RO si daca R.Moldova vine si ea no sa ii apartina ei niciodata acele teritorii pentru ca este de fapt o provincie sau bucata dintr-o provincie romaneassca si republica asta ce o mai fi Eu am citit pe diagonala e ok merge, dar tu intelegi pe diagonala, ceea ce e mai grav zic eu Dar asta e fiecare cu diagonala lui