| UnderPressure a întrebat:

S-a incercat vreodata sa se masoare cata materie exista in univers?
Si daca da, ce valori s-au gasit?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Asta ai intrebat!

Vrei cifre mari? big grin

3, 28 x 10^80
este numarul de particule din universul observabil, in care s-au luat in calcul:
- atomii de hidrogen si heliu, cu cele 26 de particule care-i compun;
- observatiile unui satelit Planck
- densitatea critica a universului:
8, 64 x 10^-30 gcm-3
- marimea universului observabil:
L= 4, 38 x 10^28 cm
- masa unui proton:
1, 67 x 10^-24 g
...si alte cateva "chestii" cu care nu te mai incurc.

3, 28 x 10^80 pare o "cifra mare"?
Te asigur ca este MARE, chiar daca scrisa asa, unui prostalau nu-i spune nimic.

12 răspunsuri:
| Crackman a răspuns:

Masoara ceva infinit happy

| CarcotasulVesel a răspuns:

Daca toata materia ar fi adusa la densitatea apei si ar fi pusa toata la un loc ar forma o sfera de 7.2 ani lumina
https://www.quora.com/How-much-matter-is-there-in-the-universe

| QElenaBoghiu a răspuns:

Tu poți număra la infinit?

Răspuns utilizator avertizat
| danbnz a răspuns:

Nu mai multa decat prostia umana big grin

| sierra1 a răspuns:

Din universul observabil - zicea băiatul ăla

| Gaming_Sishu_1996 a răspuns:

Salut, avand in vedere ca si luna este inca un mister destul de mare pentru noi, si nu am descoperit nici macar 10% din ce se afla in oceane, in adancuri ma refer, nu cred ca este posibil ca cineva sa iti masoare materia din univers, universul este in continua expansiune.

| REMiXDJ a răspuns:

In principiu Matematica Sferei spune ca totul poate fi masurat.Insa in practica reala este imposibil fiindca Universul este ireal.Totul in Univers de la cea mai mica particula pana la cea mai mare Planeta si cea mai mare Stea are la baza SFERA si notiunea de Rotatie.Alte povesti unde unii savanti si cercetatori inclusiv prostovanul de Einstein care a dat omenirea cu 500 de ani inapoi din evolutie = Toate teoriile lor sunt apa de ploaie fiind pur si simplu o imaginatie a unor oameni bolnavi care asa ar vrea ei sa fie sau sa se intample in real.Decat sa va bateti capul cu materia din Univers, mai bine uitati-va la acest mic video clip de pe Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=mgUZvQDMMPU, unde vi se arata simplu si la obiect Principiul Anti-Gravitatiei ( A Levitatiei si ridicarii de la sol si invingerea gravitatiei planetei fara a folosi combustibil ce trebuie ars si impins cu jet si forta mare in spatele rachetei ca sa se poata ridica de la sol). Studiati video clipul si ganditi-va ce ar trebui sa faceti, sa inventati si ce mai trebuie adaugat in pus la acest mecanism din video clip ca sa poata ridica de la sol greutati mari si sa invinga gravitatia planetei oricare ar fi ea. Datii tema de studiu si profesorului de fizica si intrebati-l si cate moduri de a face gravitatie cunoaste.Ele sunt doar 2 valabile oriunde in tot Universul.Un mod este in video clip.Al doilea descoperiti-l voi si cand credeti ca al stiti dati-mi un email si mie.

| Darkmagic a răspuns:

Banuiesc ca te referi la universul observabil si materia reala, obisnuita.
Pentru masa universului sunt cifre care se situeaza intre:
1.74 x 10^53 kg (10 la puterea 53)
si
1.8 x 10^53 kg, mergand pana la 1, 8 x 10^60 kg, cifre pentru care s-a luat in considerare o functie cu trei parametrii: c (viteza luminii in vid), H, (constanta lui Hubble) si G, cea a lui Cavendish, masuratorile fiind "updatate" astfel de Sandage in 1980, Nielsen (1997), Immerman (2001) si Mercier (2015).
Nu cunosc daca Mercier a luat in calcul la masuratoarea din 2015 si greutatea unui neutrino (1, 71x10^[la puterea]-34 kg) sau elemente ca materia intunecata/energia intunecata, dar rezultatul lui a fost de 1, 728 x 10^53 kg.

Daca cineva nu este de acord cu masuratorile de mai sus, putem discuta valorile si formulele folosite...dar daca este posibil, NU as vrea sa o fac cu cei care considera notiunea de "infinit": "un numar"/"numarare", din moment ce "infinitul" s-a sfarsit odata cu ruptura de simetrie, 15-13 mld ani in urma.
Ii tot trag astia pe TPU cu "infinit" si mai ales "infinituri" (Dăăăă!), big grin dar nu sunt sigur ca 2% stiu sa il defineasca.
Oriunde nu se stie ceva..."infinitu"-i "raspunsul"! laughing

| UnderPressure explică (pentru Darkmagic):

Multumesc mult.
Nu am motive sa nu te cred, dar eu vazusem intr-un documentar cifre mult mai mari.
Ciudat.

| T0T a răspuns:

Oamenii nu vor înțelege niciodată că infinitul e o noțiune strict teoretică, nu există în practică. Dar unii ca să fie satisfăcuți găsesc și răspunsuri simple, chiar dacă nu au vreo noimă. Însăși noțiunea de infinit nu are noimă în lumea reală. În plus infinitatea ca valoare numerică nu se folosește nici în matematică, de aia se spune că tinde la infinit ( vorbim de funcții, nu de valori numerice când ne referim la infinit ).

| Thecurious a răspuns (pentru Darkmagic):

Cum s-au aflat densitatea critica a universului si numarul de particule? Ce formule s-au aplicat?