| Angeloxd a întrebat:

S-ar putea sa existe planete mai bune că pământul în univers?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt prea multe planete ca să nu luăm în considerare posibilitatea că una poate fi mai bună decât Pământul. În același timp, sunt multe criterii care fac Pământul o planetă "bună". Ce mai exact ar putea fi mai bine? O temperatură mai uniformă, o suprafață mai mare, mai
puține dezastre naturale, mai multe resurse? Ei bine, nu le poți avea pe toate, automat cu niște plusuri vin și niște minusuri, deci nu cred că e vreo planetă extraordinară.

23 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns:

In ce sens mai bune?

| Angeloxd explică (pentru StrongHeart):

Pentru viata

| Mirel4412 a răspuns:

Din miliardele de planete care exista ar putea fi una care sa sustina viata

| NotNamed a răspuns:

Da, clar.
Doar in galaxia noastra Calea Lactee au fost gasite deocamdata sute de planete din cele peste 100 de miliarde estimate ca fiind planete asemanatoare Pamantului care pot gazdui viata. De exemplu K2-18B care este situata la 124 de ani lumina de Pamant este planeta cu cea mai mare sansa de a sustine viata descoperita pana acum datorita vaporilor de apa gasiti in atmosfera, primeste la fel de multa energie de la soarele său precum o primeste si planeta noastra, primeste putin mai multa radiatie, temperaturile planetei sunt similare cu cele ale Pamantului avand teperaturi intre -12°C si 45°C. Atmosfera este bogata in Hidrogen si pana la 50% vapori de apa ce formeaza un invelis dens de gaz care poate face posibila orice forma de viata. Asta e doar un exemplu din zecile sau sutele de planete descoperite pana acum si in fiecare an cu cat tehnologia avanseaza mai mult continua sa fie gasite din ce in ce mai multe planete. Daca avem atatea planete asemanatoare Pamantului care pot face viata posibila, gandeste.te cate pot in intregul univers. In univers se estimeaza ca ar exista peste 2.000.000.000.000 (trilionane) de galaxii, cu un numar estimat la 1.000.000.000.000.000.000.000.000 (sectilion) de planete. Daca planeta noastra a avut si are in continuare aceste canditii favorabile vietii asa cum o stim noi si a reusit sa o creeze, alte planete din acest numar de peste 25 de zerouri cu siguranta ar putea avea conditii chiar mult mai favorabile vietii, iar multe dintre ele cu siguranta deja au dat nastere unor forme de viata. Acum sa fim seriosi... Dintr.un numar de planete cu 25 de zerouri este imposibil ca toate sa semene intre ele dar niciunul cu Pamantul. Aceasta absurditate doar un religios o poate nascocii.

| NotNamed a răspuns:

Controlati clar nu suntem. Dar din cateva documentare de antologie care presupun ca textele istorice, arheologia, religia și mitologia contin probe despre contactul dintre extraterestri si oameni in antichitate, cred ca am fost vizitati in trecut de acestia. Una e sa vezi o poza trucata si alta e sa vezi dovezi scrise in biblie, in mitologii, in texte istorice, in monumente antice, in hieroglife, totul fiind real. Este doar o problema de interpretare.

| NotNamed a răspuns:

Uite un exemplu https://drive.google.com/......Iz7bf/view
Sunt curios ce parere ai despre asta.

| krypton1234 a răspuns:

Fratele meu universul este misterios eu cred si in extraterestii si in magie spre exemplu eu chiar cred ca uni extrateresti sunt si in conducerea lumii noastre sunt atatea mistere crede ma de ce nu?

| RoCkKiD a răspuns:

Mai bune pentru oameni? Nu. Am evoluat sa ne adaptam la asta.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, de ce nu?
Cred si ca poate exista forme de viață pe acele planete.
De ce am crede că suntem singuri in acest vast univers?
Dacă suntem atunci suntem centrul universului, raportat sigur la un Creator, ca altfel noroc nu l-as numi dintre atatea sanse cat pot fi ele in univers.
Asteptam un semnal de la extratereștrii, sau ei așteaptă unul de la noi, depinde cine a evoluat mai mult.
Poate extratereștrii stiu mai bine cum am aparut pe lume, poate ei sunt cei care ne-au adus, nu știm.
Asteptam lumina din ambele sensuri, ca e prea mult intuneric de ipoteze.

| relian a răspuns (pentru NotNamed):

Povesti laughing suna si arata frumos, se vinde destul de bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Harfagre):

Dar sa nu uitam, ca nu doar noi acționăm în acest sens, ci din ambele direcții se încearcă, noi si celelalte specii evo care mai suntem in Univers, daca suntem si suntem numai noi.
Deci șansele noastre nu sunt chiar 0.
Dar da, noi trebuie să lucrăm cu ce ne este mai la indemana, si in cazul acesta sunt câteva galaxii mai aproape de noi care promit viata.
Până ieri Marte se considera neprimitoare, azi putem afirma contrariul, deja se fac câteva ipoteze.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Harfagre):

Da, se încearcă, si se pun diverse probleme si solutii in cazul lui Marte.
Cu timpul soarele se va apropia de pământ și noi trebuie să ne mutăm pe Marte, dar sa speram ca ne vom muta pe o altă gălaxie, căci Marte va fi o chestiune de timp până ce Soarele il va înghiți si pe acesta.

| NotNamed a răspuns (pentru relian):

Mai bine s-a vandut religia, nu crezi? ≈)))

| relian a răspuns (pentru NotNamed):

Sa vandut mai bine ca au avut si timp, dar tv ar putea sa le ia fata, oamenii in ziua de azi pun botu, iar religia nu prea au ce arata la tv laughing

| NotNamed a răspuns (pentru relian):

Aici ai dreptate. De.asta singura sursa de informare pentru mine este intetnetul.

| Zuzu1991 a răspuns:

Nu, pamantul e plat si e centrul universului

hai sa vedem, o galaxie are intre 100 si 400 de MILIARDE, de stele
si sunt mult mai multe galaxii (galaxii, NU STELE) decat sunt fire de nisip pe toate plajele de pe pamant, cumulate

deci... tu ce crezi?!?

| Angeloxd explică (pentru Zuzu1991):

Sunt șanse foarte mari.

| LoveSleep a răspuns:

Universul e atat de imens incat poti sa transformi deja "s-ar putea sa existe" in "exista". Daca noi am descoperit 0, 001% din univers si in universul asta pe care il stim exista o planeta care sustine viata, nu prea are sens sa te gandesti ca suntem singuri in univers sau ca nu exista o planeta mai buna in el. Oricum, "buna" e relativ. S-ar putea sa existe fiinte de sute de ori mai evoluate decat noi pe planete despre care zicem acum ca nu au posibilitatea de a sustine viata.

| Meme10Memu a răspuns:

Nu.

Iehova Dumnezeu a amenajat doar Pamantul spre a fi locuit.

Geneza capitolul 1.

www.jw.org.

| Angeloxd explică (pentru Meme10Memu):

La câte planete sunt, procesul prin care viața s-a creat e imposibil sa nu se fi repetat și în altă parte.