| liviu00 a întrebat:

Sa analizam daca este natural ca un om normal, cu un coeficient de inteligenta mediu si cu liceul terminat, sa considere teoria evolutiei drept PROBABILA.
Dovezile embriologice, paleontologice, genetice, omologiile anatomice ar conduce spre o posibila evolutie. Nu spun neaparat ca demonstreaza, ci doar faptul ca ar putea fi explicate prin evolutie. Deoarece nu avem pregatire in domeniu(genetica, biologie, biochimie, paleontologie) nu putem afirma cu certitudine ca evolutia a avut sau nu a avut loc. Totusi, consider ca este LOGIC si INTUITIV ca omul sa considere drept adevarata o teorie ce pare valida din punct de vedere stiintific, in dauna unor teorii abstracte, irationale, fara baze stiintifice (cum este momentan cea creationista).
Gresesc undeva?
PS: Am specificat ca ma refer la persoane cu liceul terminat pentru ca in liceu se studiaza de obicei genetica, biologie, anatomie.

33 răspunsuri:
| Stelulu a răspuns:

@liviu00: Gasesti aici mai multe teorii pe care sa le studiezi:
http://ro.wikipedia.org/......nist%C4%83
Am mentionat deja doua teorii: creationismul si designul inteligent, nu-ti pot oferi un echivalent al evolutionismului (asta observ ca astepti).
Haideti intai sa citim "Originea speciilor", "Biblia", alte materiale legate teoriile avansate pana in prezent (pentru ca este clar ca polemica este intre evolutionism si creationism) si apoi discutia poate fi continuata avand un temei teoretic mai solid.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred in creationism din cauza ca mereu mi-au placut demnele urmase ale Evei. M-ar fi bucurat enorm sa fie la moda aceeasi costumatie si numai mere din alea coapte si sa nu mai fie nevoie de nici un sarpe sa muscam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frate, cum pot sa cred niste teorii, sustinute si nedovedite de niste oameni care folosindu-se de niste desene animate imi spun ca dint-run mamifer din care se trage lupul, s-a desprins o ramura din care a iesit balena? pai asta poate face orice om care stapaneste tehnica actuala.ca un schelet are o varsta de n ani datata cu carbon 13-14 ma rog, cat o fi, pot intelege, dar pot fi si sceptic. dar sa formezi o teorie plecand de la niste oase goale si sa faci un adevar fundamental din asta, ca dupa o luna doua sa vina altul care sa te intoarca cu 180 de grade, sau sa te dea peste cap nu mi se pare chiar convingator.si in privinta oamenilor si a firii lor si preocuparilor si relatiilor dintre ei, precum si a interesului lor major in ziua de azi eu sunt foarte lamurit. uite de pilda.ai un link de la emanuellex, care pentru tine nu e relevant? atunci, fa abstractie de ce am scris eu pana acum; si da liviu 00 ai foarte mare dreptate in ceea ce ai scris.nu vad cine ar putea sa te contrazica. ce ai scris tu este atat de relevant, incat cei care contesta evolutionismul, ori sunt prosti? ori nu au liceul facut.sau terminat.