anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa fi venit, totusi, viata pe Pamant din spatiul cosmic? Ce ziceti? Sa fi existat un "prim" om (Adam?) adus aici de niste extraterestri? A mai fost Pamantul vizitat ulterior de aceiasi extraterestri? Nu numai cartea lui Daniken ne da motive sa ne punem aceste intrebari, ci chiar si unele pasaje din Biblie. Ce altceva ar putea fi acel car de foc vazut de Ezechiel (cap. 1), daca nu o nava cosmica? Cititi cu atentie descrierea facuta de Ezechiel. Apoi, in Geneza cap. 6 se vorbeste despre niste "fii ai lui Dumnezeu" care s-au coborat pe pamant si s-au casatorit cu fiice ale oamenilor, iar fiii care au rezultat din aceste casatorii au fost niste oameni foarte puternici (viteji, oameni cu nume). Se poate face o legatura intre acestia si eroii de care ne vorbeste Homer in epopeile lui? Avram spune ca a fost vizitat, la usa cortului, de niste oameni (trei la numar) care nu faceau parte din lumea asta. Cine or fi fost aia? Si mai sunt si alte pasaje biblice care lasa loc unor astfel de interpretari. Chiar daca homo sapiens a existat cu mult timp inainte, poate ca omul adevarat, asa cum il stim noi azi, sa aiba o alta origine si nu o vechime de milioane de ani. Cum va ganditi?

Răspuns Câştigător
| WhatheWow a răspuns:

Eu nu cred, dar nici nu incerc sa-i conving pe altii care cred, ca nu au dreptate; e o ipoteza si nu poate fi exclusa atita timp cit nici una din teoriile privind aparitia omului nu e suta la suta demonstrata.

| sabin89 a răspuns (pentru WhatheWow):

Mi se pare cel mai natural raspuns. Stii cum e cu "solum certum".

18 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Eu sunt genetic structurată să nu cred în povești (le ascult, îmi plac, dar cam atât). Orice poveste, istorie, întâmplare poate avea mii de variante și interpretări. Iar la câți nebuni și fabulisti am văzut pe lume...nimic nu mă mai miră.

Nu cred poate pe cineva care îmi povestește ce i s-a întâmplat acum o zi, două și să cred în niște povești scrise și rescrise, interpretate și reinterpretate de mii de omuleți (normali sau mai puțin normali) despre un cineva, care chipurile a trăit acum sute sau mii de ani și a gândit nu-știu-ce și nu-știu-cum (eu în mintea mea uneori nu știu ce e, iar ei pretind că știu ce e în mintea unuia care poate nici nu a existat? asta e prea de tot)?

Nu, Sabine, oricât aș vrea, efectiv nu pot să cred în astfel de povești. Știu prea bine de ce fabulații este capabilă mintea umană (și aproape zilnic primesc confirmări). Iar când este vorba de secole...îți dai seama...cât praf, exagerare și minciună sunt așezate peste.

Iartă-mă că ți-am răspuns fără să răspund, dar am vrut să-mi exprim părerea, iar la întrebările tale mereu mă simt ca acasă (știu că știi să asculți...și să respecți o opinie).

| sabin89 a răspuns (pentru NOname):

Ai citit cartea lui Erich von Daniken? Poti sa spui ceva despre ea?

| NOname a răspuns (pentru sabin89):

Din păcate, nu.

Răspuns utilizator avertizat
| Dumnezău a răspuns:

Nu s-a spus niciodata ca absolut tot ce este scris in VT e pura fantezie,dar teoria cu Ancient Aliens mi se pare,cu toate ca pare plauzibila, de altfel, mai plauzibila decat un cheag de sange sau rasuflarea dumnezeiasca, inca o gogorita.Da' ce-ar fi daca nu exista sursa a existentei noastre, in afara de sfantul si omniprezentul hazard al naturii?

| sabin89 a răspuns (pentru Dumnezău):

As aprecia daca ti-ai spune parerea despre cartea lui Daniken. Dar si de carul vazut de Ezechiel.

| Dumnezău a răspuns (pentru sabin89):

1.O ipoteza pe care pe la 12 ani as fi crezut-o si idolatrizat-o, iar pe care acum o privesc cu un vag scepticism si multe semne de intrebare, la fel ca echipa de cercetatori ce-a adunat-o, care sa-i confirme parerirle.
2.Vimana.Si in Vede se vorbeste despre ele.

| sabin89 a răspuns (pentru Dumnezău):

Apreciez raspunsul, punctul 1. Punctul 2...

| RAY a răspuns:

Tu chiar este interesat de basme observ, gandeste rational nu emotional = a crede fara dovezii=credinta
da se poate ca viata sa vina din cosmos dar nu calare pe un meteorit sa fie 2 oamenii

| RAY a răspuns:

Am teoria evolutiei pe blog macar vezi despre ce vorba

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca esti cretin vei interpreta Biblia ca pe ceva care seamana cu o carte nenorocita interzisa copiilor sub 15 ani. Daca o gandesti si o interpretezi cum trebuie vei vedea ca teoriile tale sunt foarte eronate.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti pe langa subiect. Eu nu am spus ca sustin Biblia. Biblia spune ca Dumnezeu a creat lumea. Eu emit ipoteza ca omul sa fi fost adus aici de extraterestri, ceea ce e total diferit.

| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

Mi se pare ceva absurd//Ipoteza ta e gresita.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok., inteleg.

| MursoiMadalin a răspuns:

Asta cred si eu, ca am fost adusi de extraterestrii si tot ei au construit piramidele, probabil ca ei au fost zeii egipteni

| sabin89 a răspuns (pentru MursoiMadalin):

E o posibila interpretare, nu o certitudine, kevin.
(extraterestri, nu extraterestrii).