Întrebare recomandată | RamcolL a întrebat:

Sa fie "a face dragoste" dintre fantasticele ipocrizii pe care le-a nascocit gandirea feminina?
... ufemism din pudoare?

Ce legatura stabilesti intre dragoste si sex?
A iubi o persoana inseamna pentru tine a-ti dori sa faci sex cu ea?
A-ti dori sa faci sex cu o persoana inseamna pentru tine a o iubi?

29 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Piticlic98 a răspuns:

Daca o iubesti foarte mult nu poti transmite dragostea doar prin saruturi si imbatisari si e in intinctul omului reproducator
Deci da cred ca se face asa ceva ca sa rezite relatia

| CersetoruVesel a răspuns:

Pentru mine la varsta mea inseamna a iubi o persoana inseamna a tine la ea si a vrea sa faci sex cu o persoana inseamna...ei bine nu stiu pentru ca inca nu m-am gandit la asta

| Lizzu a răspuns:

Cand iubesti, dorinta de a face sex se transforma in dragoste si devine delicat,profund. Faci dragoste si simti cum te unesti sufleteste cu celalalt. Simti ceva mai mult decat atunci cand faci doar sex.

Sexul nu implica sentimente atat de adanci ca si atunci cand faci dragoste,parerea mea.

Si da,sunt doua lucruri diferite,nu e doar o metafora nascocita.

Cand spui sex,in minte iti apare instant dorinta primitiva de a fi cu o persoana anume, instinctele primare.
Cand spui a face dragoste, mintea iti reflecta afectiunea pe care o simti fata de acea persoana. Afectiune, iubire, profunzime, adevar, realitate, realul sentimentelor care iti vin in suflet si implinirea sufleteasca atunci cand se intampla.

| SuperChocoCherry a răspuns:

Cred ca este o diferenta intre dragoste si sex.
Sexul este fara sentimente, dar cand faci dragoste te implici si emotional.
Nu cred ca provine de la gandirea feminina, si gandirea masculina gandeste la fel.

NOname
| NOname a răspuns:

A face dragoste înseamnă a face sex din iubire.
Nu văd unde e contradicţia. Sexul şi dragostea pot coexista perfect.

| RamcolL explică (pentru NOname):

De ce nu faci cu taica-tau sex din iubire?

NOname
| NOname a răspuns (pentru RamcolL):

Dragostea e de mai multe feluri, cred că ştii bine.

E cel mai des "argument" pe care il aud; si cel mai irelevant si lipsit de sens.

Indraznesc cel mult sa spun ca exista iubire combinata cu diferite elemente.

Daca dragostea e de mai multe feluri, de ce-ai jigni-o pe una cu cealalta? Pana la urma nu e... dragoste?

O a doua chestie: Defineste-mi te rog iubirea.Scurt,formal si sa atinga esenta ideii.

NOname

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Dragoste

Nu am chef de lupte de orgolii, RamcolL.
Ne-ai cerut părerea - ţi-am oferit-o.
O accepţi - bine; nu - iar e bine.

...
Ştii, mă gândesc acum că pentru impotenţi şi asexuali separarea celor două (sex şi dragoste) ar fi o alinare perfectă. Poate după menopauză îmi reconsider părerea. :))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E aceeasi chestie. Da, e un eufemism care vine de pe la 1500.

| michelia a răspuns (pentru RamcolL):

Ai pus intrebarea doar ca sa-ti etalezi sofismele?

| BrokenArrow a răspuns (pentru CersetoruVesel):

... Câţi ani ai?

| OOOLEOOO a răspuns:

Natura trebuia sa se asigura supravietuirea speciei, ce metoda ar fi fost mai eficienta decat un ''Cocktail'' de hormoni care iti aduc o stare de fericire si euforie.

Iubirea este adeseori asociata cu atractia sexuala, imi place de tine tie iti place de mine cu timpul ne iubim, acesta atractie nu dureaza mult astfel cuplurile la un anumit timp isi spun ''nu mai esti ca inainte'', da! fiindca nu a fost iubire, ci atractie sexuala...Iti ofer atentia mea doar daca tu imi oferi atentia ta, asta este atractia sexuala.

Pentru mine ''a face dragoste'' inseamna arta de a iubi.

| M25M a răspuns:

Eu unul vad sexul ca o manifestare instinctiva pentru a satisface o nevoie constienta care cauzeaza placerea, dragostea are multe definitii dar nu vad o tangenta cu sexul. Sexul este ceva fizic, concret, dragostea este ceva abstract.

| Messerschmitt a răspuns:

Dragostea implica in mod automat sexul.

| Lizzu a răspuns (pentru M25M):

Subscriu.

| Wøodenpints a răspuns:

Ăstea nu sunt decât nişte chestii care sună mai drăguţ spuse aşa. Se referă la acelaşi căcat.

| CersetoruVesel a răspuns (pentru BrokenArrow):

12laughing

| RamcolL explică (pentru michelia):

N-ai ce face?

| RamcolL explică (pentru RamcolL):

Vad ca toti retarzii de pe-aici vin cu preconcepute si se grabesc cu "evaluatul", si nimeni nu e dispus sa poarte o discutie sau sa ofere niste argumente.

Nu sustin o separare in sensul de mutual exclusivitate, desi dupa cum observi in cazul iubirii de parinte apare oarecum situatia asta.

Ceea ce incerc sa dezbat cu ajutorul vostru este daca in "a face dragoste" sexul PROVINE din iubire, sau pur si simplu coexista cu ea.

NOname

"Vad ca toti retarzii de pe-aici vin cu preconcepute si se grabesc cu "evaluatul", si nimeni nu e dispus sa poarte o discutie sau sa ofere niste argumente."

Este valabil şi pentru tine, RamcolL.
Eşti foarte inflexibil şi devii agresiv şi răutăcios cu cei care îţi prezintă un punct de vedere diferit, ceea ce îngreunează foarte mult orice dialog cu tine. Respingi din start orice idee care nu coincide cu a ta. Noi ce să mai zicem? Are rost?
http://i.imgur.com/fH824Nu.png

...
În opinia mea, în "a face dragoste" sexul provine din iubire şi coexistă cu ea. Nu este un proces pur animalic, fiziologic. Sentimentele stau la bază.
Acum, desigur, pot să şi greşesc.

| suffarstar a răspuns:

Sexul este instinct, dragostea este emotie.

Nu sunt un ignorant.Sunt un sceptic aproape bolnav, atat de lipsit de adevaruri incat incep sa pierd notiunile de bine si rau.

Sunt constient de atitudinea mea, si nu cred ca mi-as suporta-o daca as fi alt utilizator.Ce importanta ar avea, totusi, atitudinea mea daca ati da voi dovada de superioritate si v-ati concentra mai degraba pe continut?

Cu cei care prezinta un alt punct de vedere nu sunt deloc inflexibil, ci incerc sa generez cat mai multe abordari, tocmai pentru a ma convinge. Daca par insistent in sustinerea pozitiei mele, asta se intampla nu pentru ca nu sunt dispus sa renunt la ea, sau din orgoliu, ci pentru ca vreau sa primesc argumente cat mai putin superficiale si sa tratez ideea exhaustiv.

NOname

Poate dacă ne-ai prezenta şi argumentele tale, s-ar putea lega un dialog constructiv şi cu adevărat interesant.

Momentan, îmi este neclară poziţia ta. Spui doar "nu" şi nu explici de ce.
Lămureşte-mă, te rog, de ce susţii ceea ce susţii, pe ce îţi bazezi concluziile, ca să te pot înţelege mai bine. (Numai dacă vrei, desigur.)

| EleonorM a răspuns:

Atunci cand faci sex cu persoana pe care o iubesti si care te iubeste inapoi, atunci poti sa-i mai zici sexului si dragoste.
Iar atunci cand o faci cu cineva de care te simti doar atras si faceti sex, ei bine, atunci o faci doar pentru placere, asa ca'i decat sex.

| RamcolL explică (pentru EleonorM):

Cu ce folos numesti sexul dragoste, atunci cand il faci cu cineva pe care-l iubesti? Daca nevoia de a face sex provine din atractie, pe principiul abordarii tale, orice activitate care coexista cu iubirea dintre doua persoane, s-ar putea numi "a face dragoste".

Dar atunci cand iubesti si nu te simti atras? Nu mai faci dragoste? Ramai handicapat intr-o dragoste inferioara, sau ce?