| harciog a întrebat:

Sa presupunem ca esti intr-un anumit cerc,cunosti pentru prima data virtualul si,sa zicem un site sau mai multe carora,ca oricaror lucruri la inceput,le acorzi o anumita importanta in postari,si,de ce nu,esti una cu ceea ce simti si se prea poate sa transmiti ceva si altora lucru care duce la catalogarea ta,nu stiu cit de gresita sau cit de eronata,ca fiind detinatorul unei anumite inteligente.Dar lucrurile se cam schimba in sensul ca incepi sa devii plictisit si deci nu mai acorzi aceeasi importanta si practic nu mai esti sincer,dar ce spun eu? Nici nu mai stii cit de sincer esti si,in cazul asta, calitatea postarilor e aproape inexistenta si deci nu mai transmiti decit un fel de recitaluri ieftine de poezii clasice, care declanseaza iar dorinta oamenilor de a te cataloga ca fiind o leguma cu inexistenta inteligentei gravata pe fruntea primului stramos al neamului tau.Se poate confunda lipsa de interes cu lipsa inteligentei?

17 răspunsuri:
| Roberta a răspuns:

Eu consider ca comunicarea prin intermediul limbajului este mult mai importanta deoarece informatiile dobandite prin aceasta cale se trasmit mult mai bine. Este mult mai rational ceea ce vrei sa transmiti uneori chiar daca sa zicem sa exista si lipsa de interes pentru ceea ce ai spus! Pe cealalta parte daca este sa vorbim da cred ca se poate confunda foarte simplu chiar daca persoana respectiva dispune de o inteligenta iesita in comun, dar de multe ori intervine si "cantitatea de experienta" cum ar fi talentul sau priceperea individului in acest domeniu! O zi buna!

| Arthur a răspuns:

Cu siguranţă Sire lipsa de interes poate fi caracterizată ca absenţă a inteligenţei.
Inteligenţa presupune setea neobosită de aţi lărgii orizonturile cunoaşterii personale, culturale, sociale.

| WhatheWow a răspuns:

Am inteles perfect ce vrei sa spui, cu toate ca de cele mai multe ori facem confuzii in interpretarea anumitor idei sau sentimente. Nu, nu cred ca lipsa de interes poate fi confundata cu un nivel redus de inteligenta.In filosofie, in general, nu cred ca cel mai important lucru e sa " alimentezi " interlocutorii cu definitii metafizice elevate, sa generezi sabloane sau sa impui un anumit tip de raspuns stocat in " biblioteca universala " ci sa expui modelul tau de gindire, originalitatea interpretarii si a raspunsului deopotriva. In fiecare zi asistam la raspunsuri gen " copy & paste ", cu " recitaluri ieftine de poezii clasice " atribuite celor mai multe postari, raspunsuri care, asemenea unui sticky note se lipeste de fruntea unora atribuindu-le niveluri de IQ false. Pe de alta parte, mai intervine, de cele mai multe ori, lipsa unor interlocutori experimentati in domeniul in cauza, interlocutori care fac o mare confuzie intre ironie si " bataie de joc ", interlocutori fara cunostinte minime de educatie in purtarea unei conversatii in contradictoriu.Toate acestea dragul meu, genereaza o anumita nota de dezinteres si stirneste unora un fel de " plictiseala comunicativa " insa aceste lucruri nu ar trebui sa descurajeze. Confucius avea o vorba : " Omul de bine ( adica omul inteligent ) nu se rusineaza niciodata in a pune intrebari celor lipsiti de inteligenta ". Poate ca, de cele mai multe ori, nu punem intrebari la care vrem sa aflam raspunsuri ci pentru a da acestor intrebari un anume sens.

| harciog explică (pentru WhatheWow):

Multumesc filosoficoaso, multumesc tuturor pentru participare.

| Dafq a răspuns:

Pai harciogule daca nu ai destula cultura incat sa poti sa exprimi ceea ce ai spus indiferent de mijocul prin care vrei sa faci fie ca e pe cale verbala /orala poti sa iti dai tu tot interesul si degeaba, dar cineva care este cu mintea deschisa si capabil sa dea sfaturi nu ii va fi greu sa faca asta indiferent de lipsa de interes! Faci diferenta? big grin

| harciog explică (pentru Dafq):

Chiar ma intrebam, facind abstractie de inteligenta, cind ai sa apari.

| Dafq a răspuns (pentru harciog):

Nu ma lasa inima sa nu te onorez cu prezenta mea.

| harciog explică (pentru Dafq):

Esti invitata mea, imi face placere.

| harciog explică:

Tii neaparat sa intinezi si cea mai mica umbra de respect al unui dusman? Indiferent ce crezi, ca cine pupa in fund pe cine vrea, el tot Monseniorul intru cultura ramine pentru mine, dincolo de orice optiune politica.Nu-ti neg nici matale utilitatea, dar nu pot fi partas la rautatile unor neintelegeri care, bag seama, ca oricum se indreapta tot spre intelegere.

| Hombre a răspuns (pentru harciog):

Aaaaaaaaa "Monseniorul intru cultura", care cultura, de grau, porumb sau zarzavaturi!? cat priveste cultura lui politica e de varza.

| harciog explică (pentru Hombre):

Fie vorba intre noi,un om daca iti da ceva neinteresat, nu conteaza cit apreciaza si mergi mai departe caci acel om nu asteapta nimic, poate decit dictonul biblic cu"fara plata ai luat, fara plata sa dai", acelui om trebuie sa-i porti respectul chiar daca n-are nevoie de el.In cazul meu trebuie sa va port respectul tuturor caci mi-ati dat fiecare chiar daca am avut situatii de moment si am cam uitat in momentele alea.

| Arthur a răspuns:

Sire, văd că ai o discuţie interesantă cu un troll pe care l-am avansat la categoria : Ignor, cu multe secole în urmă. Nu mă mai pasionează răspunsurile sau dilemele existenţiale ( cu pendulare între marxism şi leninism ) ale domniei sale şi în mod normal nici domnia sa nu ar avea cum să-mi vadă postările dacă nu ar sta ascuns pe după perdelele palatului trăgând cu ochii şi urechea la discuţii care nu îl privesc nici măcar dacă am discuta tipurile de inteligenţă. Dragoste cu sila nu se poate, îi respect părerile dar în cercul domniei sale.

| SaveTheNature a răspuns:

Intotdeauna m-am considerat mai convingator,si mai increzator in mine live decat virtual.
De multe ori, ce nu poti transmite prin limbajul scrisului, poti transmite cu privirea, cu gesturile etc.
Parerea mea. Conteaza mult atitudine si prezenta, care virtual, nu prea le poti exprima, ca "live".
Cei de pe site sunt altfel decat imaginea pe care ne-o formam noi.

| miradoniz a răspuns:

hee hee mie mi se întâmplă sa dau răspunsuri idioate, însă nu știu dacă sufăr de "inteligență" fluctuanta-sau de (ne)atenție. Poate uneori pur și simplu nu mai ai ce spune...

| harciog explică (pentru miradoniz):

O fi ma si asta ca prea-i zici cu foc.

| miradoniz a răspuns (pentru harciog):

hee hee pai, dacă ma simt cu musca pe căciulă, ca sa zic asa...

| sabin89 a răspuns:

Cred ca ar trebui sa observam ca, intrucat nu mai era de asteptat sa intereseze ceea ce demult fusese, cred eu, un motiv in plus pentru a constata ca eventualele discutii avute anterior cu cei care s-au concentrat asupra asa-zisei introspectiuni indiscutabil superioare obsevarii conceptelor referitoare la problemele existentiale, ar fi mult mai bine sa inceram sa presupunem ca, daca dintr-un motiv sau altul...dar uite ca mi-am pierdut firul. Sper ca ai inteles tu ce am vrut sa zic.
Funda?