Dacă răspunsurile mașinii sunt atât de bune încât cel care pune întrebările nu reușește să-și dea seama exact cine este o persoană și cine o mașină, atunci mașina a trecut testul Turing.
Dar nu numai asta inseamna AI. De exemplu autoadaptarea sau auto invatarea nu sunt evidentiate nicicum de testul Turing.
Ai dreptate, nu reprezinta nici un pericol, vorbeste lumea crezand in povesti.Sa ajungem aici noi oamenii am avut nevoie de miliarde de ani, tu crezi ca in cativa ani gata am rupt gura targului? Astea sunt basme.Nici nu stim cei ala un neuron,nu stim exact cum functioneaza,doara presupunem azi ceva,maine descoperim ca nu era asa ci altfel grele rau astea,dar na unia pun botu,prostia e calare pe umanitate,vezi si ce se intampla in lume, s-a dus dracu tot. Daca vine unu si arunca o perla toti deja is rupti in gura la unison aproba, dar asta din lipsa de cunoastre, de intelegere, sa nu dea prost aproba, sa vorba lu hagi sa facem bine sa nu fie rau
Cănd te-ai născut, erai o componentă "hardware" foarte complexă, dar fără nici o înregistrare. Odată cu creșterea în vârstă, părinții și lumea în care trăiești ți-au adăugat din ce în ce mai multe înregistrări/informații astfel încât tu să poți funcționa.
Toate reacțiile tale din ziua de azi (în afara reflexelor) și tot ce știi să faci, sunt lucruri pe care le-ai înregistrat (învățat) în decursul timpului.
O mașină la fel de complexă ca și creierul tău dar bazată pe siliciu nu ar fi cu nimic mai arificială decât tine. Și ar prezenta un pericol pentru umanitate în funcție de cum a fost construită și ce a fost învățată de părinții ei de mic copil.
Da, problema e ca nu exista "masini la fel de complexe ca si creierul meu", majoritatea robotilor autonomi au o minte similara cu casetfonul ala din intrebare. Inregistreaza informatia si dupa o reproduc la momentul potrivit pe baza unui program simplu. Nu si inteleg informatia respectiva.
Ai-ul care l-a batut la GO pe Lee Sedol nu intelegea jocul de GO.
Inteligenta artificială este o aparență,intr adevăr. Imi place intrebarea ta! Da, din punct de vedere cognitiv, suntem depășiți de tehnologie si informatica, însă robotica nu va înlocui niciodată inteligenta emoțională. Nu, nu reprezintă un pericol.
anonim_4396 întreabă: