Cu ajutorul tău, normal. Trebuie să ai acea motivaţie care te face să vrei asta. Nu apelezi la dragoste. Poţi fi neutru din acest punct de vedere. Nu totul se rezumă la dragoste când e vorba de a fi o persoană bună. Cât despre dumnezeu... Părerea mea este că oricine poate deveni o persoană bună şi fără ajutorul lui.
La Dumnezeu (btw, se scrie cu D, ca e nume propriu) inteleg ca nu ar vrea sa apeleze, dar la dragoste de ce nu? Doar dragostea este pentru toata lumea.
Dacă îţi place modul ăsta de viaţă, de ce ai vrea să devii o persoană "bună"? Adică, este ca şi cum îţi spui că binele tău nu este bine, şi apelezi la un bine universal acceptat e ceilalţi.
Pot să fiu cel mai tiran şi sadic om din univers, atâta timp cât mă simt bine în pielea mea, nu am de ce să mă schimb.
In fiecare dintre noi exista si bine si rau. Una sau alta apare functie de context si de alegerea noastra.
Din pacate latura negativa a fiintei noastre e mai accesibila, mai usoara.
Raspunsul la intrebarea ta e destul de simplu (in teorie). Gandind pozitiv.
Gandul negativ atrage energia negativa din jurul nostru si implicit persoanale care gandesc asa. Opusul e gandind pozitiv. Practic, e mai greu.
N-ai cum fara Dumnezeu.
Este ca si cum ai spune -cum pot merge cu 100Km/ora fara nici-un ajutor.
Intrebarea ta m-a facut sa zambesc. ma gandesc ca sunt oameni care vor sa demonstreze ca pot fi buni si fara ajutorul lui Dumnezeu. Dar Domnul Isus spune:
""Pentru ce Ma numesti bun?", i-a zis Isus. "Nimeni nu este bun decat Unul singur: Dumnezeu." (Marcu.10:18)
Omul poate face cel mult o lucrare de superficialitate; dar fara schimbarea inimii -care o poate face numai Dumnezeu daca Ii ingaduim- orice bine care l-am face izvoraste dintr-o inima egoista.
"Oare din aceeasi vana a izvorului tasneste si apa dulce si apa amara?" (Iacov.3:11)
"Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?" (Ieremia.17:9)
" Dumnezeu este mai mare decat inima noastra si cunoaste toate lucrurile." (1Ioan.3:20)
Ma duc intr-un colt si plang!
Acum pe bune,ca sa devii o persoana buna,ai nevoie de dragoste.Ti se impartaseste dragoste-transmiti dragoste.E ceva esential,numai tu singur poti sa devii mai bun, caci nici macar Dumnezeu nu te poate face sa devii bun, el te lasa sa alegi:ori el, ori iadul.
Daca nu poti, ramai cum esti si gata