Multumesc ca mi-ai irosit timpul cu incercarea ta de a ne arata cultura si cunostintele tale superioare cu aceasta informatie pe care o aflii in clasa a 7-a.
Faptul ca vrei sa intelegi ce esti si de ce esti nu are aproape nicio valoare daca te grabesti sa accepti unele chestii ca fiind asa cum zic unii sau altii, fara se iti pui vreun moment problema ca e posibil sa nu fie chiar asa, desi poate lucrurile nu sunt chiar asa de evidente cum au unii impresia.
Oricum, sa fim seriosi, de ce i-ar pasa unei frunze purtate de vant de unde vine si unde se indreapta si in general despre orice altceva in legatura cu ea si cu tot ce e in jurul ei?
Eu nici nu am sugerat ca viata ta sau a altcuiva ar fi patetica si in plus 'patetic' nu are in limba romana acelasi sens ca in limba engleza. Asta tot de pe internet am aflat si eu mai demult si am zis sa iti spun si tie.
Activitatea creierului poate fi stimulata deci... poți alege in ce fel vrei sa-l stimulezi.
Inteligenta Materiei - Dulcan, citeste asta si o sa afli lucruri mai precise si mai multe.
Ma refeream la concluzia ca lucrurile nu au un scop anume ci doar se intampla, iar faptul ca nu exista un scop universal nu reprezinta un motiv pentru a nu ne creea noi propriul scop.
Acum are sens?
Stiu ce inseamna patetic, de mult, de asta si spuneam "patetic de penibil" uneori. Unei frunze nu ii pasa, dar omul se crede superior, "el e altceva", eu doar le reaminteam unora dintre ei ca nu-s deloc altceva.
"anonimg a răspuns:
Declară răspunsul câştigător
Atunci cand vedem ca toate aceste lucruri sunt facute de mana unui Creator, atunci viata si existenta ei incepe sa capete sens.
Pana atunci ramanem doar la stadiul de molecule si atomi."
Asta cu lipsa unui scop universal era numai una din cele doua concluzii importante la care a ajuns persoana care a postat 'intrebarea’.
A doua concluzie ar fi ca oamenii sunt un fel de zombi condusi de o parte a creierului asupra careia ei nu au niciun control, toate alegerile sunt facute in mod inconstient, ca rezultat al unor procese chimice. In cazul asta nu ar avea nicio logica sa vina cineva, oricare ar fi el, sa ii critice pe unii oameni-zombi ca au o viata jalnica si nu si-au gasit nu stiu ce scopuri extraordinare si pline de sens. Creierele oamenilor-zombi iau toate deciziile, iar tot ce face cineva in orice moment din viata este rezultatul acestor decizii. Nimeni nu poate fi acuzat de nimic si in acelasi timp nimeni nu poate fi apreciat pentru nimic, depinde doar de ghinionul sau norocul pe care l-a avut fiecare atunci cand s-a nascut cu un creier sau altul si de cum decurge interactiunea cu tot ce e in jur.
A 2-a era ca oamenii nici nu exista. ) Suntem o gramada de molecule/atomi care reactioneaza chimic la ce e in jur, si creierul doar creaza lumi personale, subiective, relative, ireale. Mwahahahaha. Si apoi, schimbi atomi in fiecare clipa, chiar si creierul ti se schimba, neuronii nu se reinnoiesc, ca restul celulelor, dar se modifica. Esti alta persoana, sau cum? De asta aia mai cu cap spun ca moartea e o iluzie, pentru ca viata e o iluzie si de asta ziceam ca nu-i asa simplu cum pare. Ca deh, la scoala invatam de atomi si molecule, dar putini ajung la concluzia la care am ajuns.
"Nimeni nu poate fi acuzat de nimic si in acelasi timp nimeni nu poate fi apreciat pentru nimic, depinde doar de ghinionul sau norocul pe care l-a avut fiecare atunci cand s-a nascut cu un creier sau altul si de cum decurge interactiunea cu tot ce e in jur." IEZACT! That's the point! Asta inseamna natura naturans, cu precizarea ca creierul ti se formeaza, nu te nasti cu el, in sensul ca e mai bun sau mai rau/prost/nepotrivit, bine, excludem vreo afectiune fizica (chiar si bolile psihice sunt fizice de fapt). Injosindu-l pe altul ai impresia ca te ridici pe tine, dar e perceptie doar. Si apropo, zombi suna naspa, hai sa-i spune actiune-reactiune, magnetism, gravitatie sau legea universului.
"rezolvarea problemelor" (majoritatea lor) se deruleaza pe baza sabloanelor inmagazinate constient si fixate involuntar in subconstient
Ce inmagazinare constienta visezi? Cand vezi o reclama pe strada, tu iti focusezi atentia pe ceva anume, si crezi ca doar acel ceva l-ai luat din mediu, dar subconstientul a inregistrat tot. Daca in reclama e si o faţă, si tu te uiti doar la ea, in creier s-au scris absolut toate detaliile din acea reclama.