anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sall mân,sunt singurul care poate să aleagă când să aibă un vis lucid? eu,în ziua can vreau să am un vis lucid,mă culc devreme,și mă așez comod în pat, și ta dam! Am un vis lucid.sunt super! gen înoți,sau căzi sau (în cazul meu)caut ieșirea dintr-un labirint, sau explorez lumea visului sau chiar fac chestii care nu am curajul să le fac în lumea reală! vouă ce experiență va oferă un vis lucid?

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Depinde...eu am de obicei doar atunci cand adorm dar sunt cat de cat odihnit sau cand sunt extenuat pana la limite. Da,se intampla cam la fel ca la tine, imi dau seama ca visez, imi dau seama ca nu vad ceva ce este adevarat doar ca nu am control total asupra mea. Ma vad ca in realitate si pot sa schimb anumite lucruri dar nu asa ca voi sa fac miscari bruste, schimbari de directii etc. Se misca mai mult singur, fara sa-mi dau seama pentru ce ma misc. De cele mai multe ori fac cine stie ce _______ sau fac cum fac si mor. Se simte naspa de tot atunci, chiar ma sperie.
De mai multe ori am visat ceva de genul ca m-am trezit (asa cum era normal) si nu stiu unde am plecat, pe unde naiba am ajuns caci am ajuns sa mor si dupa m-am trezit in pat.Asa e mereu.
Ca sa aproximez, am in jur de 1 pe saptamana... sunt si saptamani in care nu am nici macar 1 dar sunt si saptamani cu cate 2. Maxim am avut 3 intr-o saptamana, asta a fost o singura data si atunci nu stiu de ce...probabil ca am fost influentat de ceva.
Nu am cazut in vis decat o singura data si atunci am fost ceva de genul "Este un vis, trezeste-te inainte sa te faci praf" si m-am trezit imediat in pat.
Nu am atins niciodata apa in vis sau cel putin nu imi aduc aminte.
Concluzia este ca apar de la sine atunci cand am nevoie sa ma simt mai bine sau sa fiu demoralizat, nimic mai mult.

3 răspunsuri:
| L1feDRAIN a răspuns:

Rar am visuri lucide...si cind imi dau seama..visul dureaza 5-10 minute..simt ochii cum imi sunt inchisi din lumea reala in lumea visului..si ma chinui sa ii tin inchisi( parca sunt pe granita dintre 2 lumi) ceea la ce ma gindesc nu apare..doar ceea la ce nu vreau sa sa apara. apare si se face un dezastru si ma trezesc.

| GheorgheGheorghiuDej a răspuns (pentru L1feDRAIN):

Un vis dureaza maxim cateva secunde si in medie, pe noapte, avem vreo 8 vise.In momentul cand ne trezim ne amintim doar 15% din ce visam, iar dupa 10 minute ne mai amintim doar 8% din ce am visat(cifrele nu exacte dar sunt aproximate.Importanta e ideea)

| L1feDRAIN a răspuns (pentru GheorgheGheorghiuDej):

Doar 8-15%
Vai, e clar deja cate am visat rolling on the floor