| Andrei_Nicola_1990 a întrebat:

Am o întrebare: dacă "antimateria e aproape la fel ca materia", dar de sarcina opusă, ce înseamnă acel aproape. Altfel spus, cum deosebesc un electron in vid față de un antiproton. Pe internet răspunsul e foarte neprofesional și incomplet.

Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Inca nu a pus nimeni "mana" pe antimaterie, asa ca nu ai de unde sa stii cum o deosebesti de materie. Totul e teorie, cand o sa se descopere o sa se castige nobeluri la greu, dar pana atunci ia raspunsurile de pe net asa cum sunt, pentru ca mai bune nu o sa gasesti.

6 răspunsuri:
| Darkmagic a răspuns:

Intrebarea e aiuritoare...
"Antiproton" este opusul protonului, cu totul altceva decat opusul electronului, care se cheama pozitron, sau antielectron.
Il deosebesti fata de un electron, prin faptul ca are sarcina pozitiva, DE AIA SE SI NUMESTE POZItron.
Regret eroarea colegului de mai sus, dar pozitronii sunt demult descoperiti, demult chiar si folositi...iar eu tocmai am descoperit ca am raspuns azi la o a treia intrebare de 5 centi! straight face
"Bravo" mie...

| drutzix a răspuns (pentru Darkmagic):

Nu o sa inteleg niciodata de ce se baga unii (precum userul care a "castigat" funda) sa raspunda la intrebari despre care nu au habar

| Darkmagic a răspuns (pentru drutzix):

Nu e vinovat cine raspunde, e cine "premiaza".
Asa se nasc prostii, caci sunt unii care citesc numai raspunsurile premiate, din care socotesc ei ca au "de invatat", fiind "cele mai bune".

| Andrei_Nicola_1990 explică (pentru Darkmagic):

Mi ai răspuns ceva mai bine?

| Andrei_Nicola_1990 explică (pentru Darkmagic):

Am spus electron cu antiproton astfel incat au același semn și numai caracteristica de materie e diferită pe care nimeni nu știe să o descrie se pare

Întrebări similare