Toată matematica care se studiază la facultatea de fizică în primii trei ani.
Bai scuze ca nu iti dau in raspuns prea elaborat, dar electromagnetismul se studiaza pe nivele diferite utilizand matematici diferite, in functie de cunostinte. la liceu intr-a 10 si a 11-a se studiaza ceva mai simplut, la facultatea de fizică deja se utilizeaza un aparat matematic mai complex. Depinde la ce nivel te referi.
Electromagnetism de facultate anul 1, semestrul 2, facultate de electroenergetică, pe care o sa l fac la disciplina bazele electrotehnicii
Lal, eu care nu sunt de specialitate iti dau un raspuns DETALIAT SI LA OBIECT, iar deasupra vad raspunsuri NUMAI CU BATUT CAMPII AIUREA'N TRANVAI, invatati sa cititi intrebarea, NU A INTREBAT DELOC DE NICI O FACULTATE... OARECARE!
ei bine, electromagnetismul este un lucru care nu poate fi descris decat matematic, metoda de propagare, rezistenta intalnita in diverse medii, inclusiv aerul, reflexia, lucruri date de faptul ca e o unda, INVIZIBILA (poti sa il vezi folosind pilitura de fier, dar chestia asta NU se aplica cand e vorba de spatii largi)
si ca sa iti dau un exemplu PRACTIC, nu mi-am platit netul o luna, si am incercat sa prind wifi gratiz de la StanleyBET, doua blocuri departare, si... A MERS, vreo 2h, pana cand cineva si-a luat masina parcata in punctul care facea reflexie spre apartamentul meu, dupa care nu a mai mers deloc (nu a mai fost o masina parcata cu exact unghiul respectiv)
Foarte bun exemplul, dar ce capitole din matematica iti trebuie?