| Adi_Andrei_1994 a întrebat:

Am si eu o intrebare,
Unde e mai cald pe timp de vara? La apartament sau la casa?
Ps: Am pus un pariu cu o persoana!

16 răspunsuri:
| Imyuki a răspuns:

La apartament

| DeeyuAndrei a răspuns:

Apartament, clar. Vreau și eu 25% din ce primești laughing

| FoxyM a răspuns:

Salutare! La apartament, desigur.Eu locuiesc la casă și aerul este respirabil și curat.

| Catrice a răspuns:

Și dacă acea casa e în înconjurată de soare din toate părțile și nu are nici un fel de izolație termica, e ca și cum ai sta direct în soare.

| Simpatic a răspuns:

La apartament la ultimul etaj...in rest nu as fi atat de sigur cum au spus unii dintre colegii de aici.
De ex. daca stai la bloc la etajul 2/4 sau 3/6 etaje etc si ai izolatie completa si o pozitionare a blocului catre partea de nord, nu stiu daca va fi mai cald ca la casa, ba din contra!

Bula
| Bula a răspuns (pentru Catrice):

"casa e în înconjurată de soare din toate părțile"
Tu ai vazut soarele luminand si dinspre nord? laughing

Bula
| Bula a răspuns:

Depinde cum este facuta constructia, ce orientare are apartamentul /casa, cum stiu locatarii sa se gospodareasca cu incalzirea /racirea, chiar naturala.
Se pot lua perechi de exemple favorabile ambilor variante.

| Catrice a răspuns (pentru Bula):

Și dacă la nord exista magazie, un foișor sau o alta casa, evident ca doar din 3 părți, cele "libere".
Și mi se părea logic și cu subînțeles ca m-am referit la punctele geografice unde soarele este prezent. 8-)
Sau trebuia sa formulez altfel?! thinking

| Violleta2022 a răspuns:

Apartament

| Nilsson a răspuns:

La cort

| RoCkKiD a răspuns:

Depinde cum e construita/izolata casa, daca are pod/mansarda, daca ai copaci in jur.

Din oficiu la bloc este cald, dar in functie de specificatiile casei. poate fi le fal de cald.

Bula

Intrebarile si raspunsurile trebuie formulate cat mai exact, sa nu ramana loc de interpretari.

M-am amintit ca zicea acum ceva timp la TV de casele rotitoare, care se rotesc după lumina soarelui. Acelea nu au soare și în partea de nord?!

Bula

Nu, nordul ramane spre Nord.
Chiar daca o casa se roteste, ea nu va fi luminata de soare din toate directiile, laolalta.
Iar in intrebare nu a fost vorba de elicoptere sau sateliti atificiali.

Întrebarea nu menționează multe.
Am stat la apartament la diferite etaje și la fiecare, în funcție de înălțime sau poziție, era fie mai cald, fie mai rece decât la vecinul (fără vreun sistem de răcire).
La casa aceeași poveste. Dacă e o casa veche se resimte căldura altfel decât dacă e una noua.

Bula

Asta am spus si eu. Raspunsul poate fi afirmativ sau negativ pentru ambele variante.
Totul depinde de cum- si unde s-a facut constructia.
E fizica pura. happy