| Pisique a întrebat:

happy
Aş vrea să ştiu :
1. Ce s-ar vedea de pe lună la o eclipsă?
2. Sunt eclipse pe alte planete? De ce?
Fundă şi mulţam'!winking

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Terentee22 a răspuns:

1. ce s-ar vedea de pe luna la o eclipsa de soare sau de luna? umbra\intuneric, oricum.
2. de ce nu, ce suntem singura planeta cu sateliti naturali?

| Pisique explică (pentru AlexDDDxD):

raised eyebrows Îmi plăceai mai mult dacă nu comentai, păreai şi tu mai deştept. + că, după cum vezi nu am chef de miştouri happy şi nici nu am pus această întrebare la categoria Trivia/Amuzante.

Răspuns utilizator avertizat
| sublime89 a răspuns:

Eclipsa de soare are loc cand luna se interpune intre pamant si soare, deci acopera soarele. Daca ai fi pe luna in momentul acela nu s-ar vedea nimic deosebit, pentru ca luna nu ar fi in umbra.

Si da, sunt eclipse pe alte planete. Fiecare planeta care are sateliti naturali (asa cum este si luna) poate sa aiba ecplipse happy

| RAY a răspuns:

Exact ce vezi cand e eclipsa de luna

da, dar nu eclipsa totala luna noastra e mai speciala, eclipse sunt, isi place astronomia?

| Dreamer a răspuns:

Pai la o eclipsa totala de soare, stand pe partea intunecata a lunii si uitandu-te spre pamant nu cred ca l-ai vedea, in schimb cred (desi nu sunt sigur) ca ai vedea un inel luminos acolo unde este pamantul asta in speranta ca unghiul format de lumina va fi mai mare decat circumferinta lunii.

| faringosept a răspuns (pentru Dreamer):

La o eclipsa totala de soare, latimea benzii de totalitate, adica intuneric total (desi nu e chiar ca noaptea) este de cca 250 de kilometri, observatorii situati in afara acestei benzi fiindu-le oferit spectacolul doar unei eclipse partiale de soare. In aceste zone, nu se intuneca ci doar se schimba usor"culoarea luminii zilei" spre o nuanta de galbui-verzui
Asadar, daca ne-am afla in acest timp pe Luna, si am privi inspre Terra, nu se va vedea decat o usoara schimbare a culorii discului terestru, aria total neiluminata fiind o zona prea mica ca sa poata fi observata

| faringosept a răspuns (pentru faringosept):

Si chiar si acea schimbare a culorii discului Pamantului va fi sub forma unui disc mai mic ce se va deplasa de la un capat la altul al Terrei