| eliseidaniel13 a întrebat:

Salut, Ce îmi puteți spune despre Nano Tehnologie?
Ce este?
La ce se folosește?

8 răspunsuri:
| IceRope a răspuns:

Nenea Gugăl ce zice?

| eliseidaniel13 explică (pentru IceRope):

Prefer să îmi explice oamenii de pe TPU, Înteleg mult mai bine happy

| relian a răspuns:

Nanotehnologie, dupa cum spune si numele nano, inseamna la nivel de nanometri, deci microscopic, tehnologie la scara microscopica.

Nanometru este unitate de masura a lungimii, nm= a miliarda partea dintr-un metru, asta asa ca idee laughing, nu stiu de ma exprimai corect.

Ca o alta idee molecula de ADN are undeva la 2.5 nm latime. Alt exemplu firul de par, are undeva la 60 mii si 100 mii de nm.

Acu, ca ai asa o idee cam ce inseamna nanometru, despre asta este vorba, despre masinarii, roboti de marimea asta.

La ce foloseste? La ce nu ar folosi, daca oamenii ar ajunge la asemenea tehnologie, am trai super bine.
In orice domeniu sar folosi, dar cred prima data in medicina, faci un robot, o masinarie de asta cu de toate pe ea, o bagi in tine si ea patruleaza, controleaza, repara orice este defect in organism laughing chiar la nivel de gene.
Vor dispare toate bolile ce le stim, ne putem chiar modela organismul, elimina defecte etc.
Bine sa realizeze asa ceva, va trebuie sa stim f bine piesele din care sintem alcatuiti si ce fac fiecare, dar sa stim sigur.

Apoi alte domenii, le vezi in filmele alea SF.eu am dat un exemplu bun.

Răspuns utilizator avertizat
| sabin89 a răspuns (pentru Bubico2022):

Doar o curiozitate...Ăia care ne vor controla vor fi controlați și ei? Dacă da, de către cine? De către alții? Pe ăia alții cine-i va controla? Cum și unde se va încheia acest lanț?

| eliseidaniel13 explică (pentru relian):

Salut, Un Instagram/Facebook? Poate discutam mai multe! happy

Răspuns utilizator avertizat