Tu chiar daca te vezi mai jos, esti de fapt mai sus ca ei. Dupa cum Domnul Hristos plangea pentru aceia care Il batjocoreau si Il rastigneau, tot asa trebuie sa plangi si tu atat pentru starea lor, cat si pentru soarta acestor batjocoritori.
Tu n-ai voie sa te vezi mai prejos decat ei. Sa nu-i urasti. Si chiar daca te vor batjocori mai mult, adu in clasa pentru ei mai multe exemplare ale cartii "Viaţa lui Iisus":
https://www.viatasisanatate.ro/viata-lui-iisus
Si daca cineva te acuza de prozelitism, sa le spui ca numai Dumnezeu poate sa schimbe caracterele oamenilor.
Problema este că eu sunt cel invidios. Îmi trece în câteva secunde, dar știu că nu este un sentiment ok din niciun punct de vedere.
Înţeleg, eşti de principiul "să moară şi capra vecinului". Singur ai recunoscut că nu e un sentiment ok. Deci trebuie înlăturat. Ce mai stai? Acţionează! Aşa cum ne putem opune la orice lucru negativ, ne putem opune şi la ăsta.
Mă întreb cum se explică fenomenul din punct de vedere neurologic.
E bine sa studiezi neurologia. Insa pana la neurologie, e mai important sa vezi lucrurile in ansamblu. Sa compari logic lucrurile plecand de la analiza premisei cum ar fi putut sa apara in mod logic viata.
Viata biologica este foarte complexa comparativ cu planetele din jur a caror structura moleculara este mult mai simpla. In plus, mediul cosmic din jurul planetei Pamant este ostil vietii biologice. Viata biologica pe Pamant este ca o oaza de viata intr-un univers lipsit de viata biologica in afara Pamantului, si cel putin in sistemul nostru solar.
Doar Iehova Dumnezeu, creatorul omului, te poate ajuta sa invingi timiditatea. Pe mine m-a ajutat. Nu e nevoie sa ai resentimente fata de alti oameni pentru ca astfel de resentimente iti fac rau.
E vital sa vorbiti cu Iehova Dumnezeu cand sunteti singur. Astfel Iehova va deveni cel mai bun si mai pretios prieten al dumneavoastra si va va ajuta sa capatati increderea in a va exprima cu usurinta gandurile in relatiile cu oamenii din jur.
A doua porunca este sa ne iubim semenii ca pe noi insine. Invingerea timiditatii inseamna respectarea acestei porunci.
Pentru mai multe informatii vizitati www.jw.org.