| RazvanP9 a întrebat:

Salut, cum ne-au umpiedicat dinozaurii dezvoltarea? Stiu ca pe perioada in care dinozaurii au dominat planeta, mamiferele nu au putut creste mai mari decat cat o pisica mica, de ce? De ce nu ne-am putut dezvolta?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Chiar dimpotriva.
Nu numai dinozauri au existat atunci, dar si multe alte mamifere, chiar mai mari decat dinozaurii.

| RazvanP9 explică (pentru Bula):

Am vazut un documentar in care zicea ca mamiferele nu au reusit sa creasca mai mari de narimea unei pisici mici. https://www.youtube.com/watch?v=8GJ-YiNXDFg Imi poti da cateva exemple de mamifere terestre mai mari decat un dinozaur?

| vocea a răspuns:

Fiindca nici animalele de acum nu se mai dezvolta din cauza dominatiei noastre, ei erau stapanii planetei si au disparut cum o sa disparem si noi

| Pool77 a răspuns:

In biblie nu apar dinozaurii.

| 0Alexander0 a răspuns:

Pai cum dinozaurii erau fiintele dominante in aceea perioada, micile mamifere erau obligate sa iasa din vizuini doar noaptea pentru a-si procura hrana. Probabil ca erau mici pentru ca le era un avantaj, pentru ca se puteau ascunde, procura hrana, inmulti cu sanse mai mici a fi descoperiti decat daca erau mai mari.

Odata cu disparitia dinozaurilor, ele traind mai mult prin vizuine, nu au fost asa afectate, iar odata ce pericolul a disparut au putut iesi si inmulti in voie, si asa a inceput poveste noastra. Sper ca te-am lamurit, daca nu, ma poti intrebawinking

| Wallenda a răspuns:

Una din variante ar fi ciocnirea planetei noastre cu un alt corp de dimensiuni mari.Nu prin disparitia lor, ci prin incetinirea vitezei de rotatie a pamantului.Era foarte mare, daca in prezent ar fi fost la fel(nu stiu exact cat), vegetatie nu depasea 1 m.