Fiindca nici animalele de acum nu se mai dezvolta din cauza dominatiei noastre, ei erau stapanii planetei si au disparut cum o sa disparem si noi
Una din variante ar fi ciocnirea planetei noastre cu un alt corp de dimensiuni mari.Nu prin disparitia lor, ci prin incetinirea vitezei de rotatie a pamantului.Era foarte mare, daca in prezent ar fi fost la fel(nu stiu exact cat), vegetatie nu depasea 1 m.
Chiar dimpotriva.
Nu numai dinozauri au existat atunci, dar si multe alte mamifere, chiar mai mari decat dinozaurii.
Am vazut un documentar in care zicea ca mamiferele nu au reusit sa creasca mai mari de narimea unei pisici mici. https://www.youtube.com/watch?v=8GJ-YiNXDFg Imi poti da cateva exemple de mamifere terestre mai mari decat un dinozaur?
Pai cum dinozaurii erau fiintele dominante in aceea perioada, micile mamifere erau obligate sa iasa din vizuini doar noaptea pentru a-si procura hrana. Probabil ca erau mici pentru ca le era un avantaj, pentru ca se puteau ascunde, procura hrana, inmulti cu sanse mai mici a fi descoperiti decat daca erau mai mari.
Odata cu disparitia dinozaurilor, ele traind mai mult prin vizuine, nu au fost asa afectate, iar odata ce pericolul a disparut au putut iesi si inmulti in voie, si asa a inceput poveste noastra. Sper ca te-am lamurit, daca nu, ma poti intreba