Ce raspuns penibil
Stelele pe care le vezi noapte pe cer sunt la distante de (zeci, sute, mii,) ani lumina fata de pamant si unele de altele.
Distantele de mii de km sunt infime.
Un an lumina inseamna 9500 de miliarde de km. Iti poti imagina asta?
Distanta dintre pamant si soare este de 149.600.000 km.
Este iar o distanta infima.
In galaxia noastra sunt aproximativ 400-500 de miliarde de stele.
Iar in universul observabil sunt cel putin 2000 de miliarde de galaxii.
Iar tu inca mai ai dubii in privinta existentei altor sisteme solare?
Sincer sa zic eu zic ca da, deoarece o luam logic Soarele este o stea, asta ar insemna ca fiecare dintre ele sunt cate un Soare, intr-adevar sunt foarte apropiate dar gandeste-te ca tu le vezi apropiate dar exista o sansa ca ele sa fie la cateva mii de kilometri distanta sau chiar al ani lumina. Deci dupa teoria mea da cred ca exista cate un sistem solar, dar omenirea inca nu a reusit sa le exploreze pe toate. Funda?
De fapt sistemul nostru solar este atipic, in sensul ca majoritatea celorlalte sisteme observate au mai multe stele si mai putine planete (unele chiar deloc)
Normal,fiecare stea are propriul ei sistem solar, planete, asteroizi
Si la fel ca si sistemul nostru solar, fiecare stea face parte dintr-o galaxie formata din multe alte stele si planete, deci noapte cand te uiti pe cer la o stea, imagineaza-ti in jurul ei si cateva planete, eu asa fac
Acele stele pe care tu le vezi noaptea pe cer pot reprezenta doar lumina care inca nu a ajuns la pamant dupa ce steaua s-a stins. (sunt foarte multe de genul asta) mai pe scurt, steaua s-a stins dar lumina ei inca nu a ajuns la noi de aia vedem "steaua"
Da,exista cate un sistem solar pentru aproape fiecare stea.Intr-un sistem solar pot fi chiar si doua, trei stele.Sunt si stele singuratice fara planete, neavand sistem solar...
Cel mai apropiat sistem solar este Alpha Centauri sieste la 4, 5 ani lumina distanta de noi...
Ai vazut noaptea pe cer Luceafarul? Cea mai stralucitoare stea? Aceea este planeta Venus
Din cate stii, habar n-ai. Soarele este doar una dintre cele 100 de miliarde de stele din galaxia noastra.
Cine spune ca tu vezi stele pe cer? Daca ar fi sa vezi stele ar fi super,vezidoara lumina stelelor, singura stea ce o poti vedea este soarele nostru, deci cum spune omu vezi doara lumina. Iara lumina se poate vedea depinde cit de puternica este si de la ani distanta, sau sute de ani, mai ales daca se indreapta spre noi o sa o poti vedea din ce in ce mai bine, iar daca dupa o vreme va dispare aia a fost doar lumina unei stele.ASta trebuie sa o stii si de la romana de la scoala, asta daca ai citit pe eminescu, sau macar asa o poezie acolo doua.Lumina se vede instantaneu, adica vazul nu are viteza este asemenea gandului, doar ca nu bate atit de departe ca si gandu.