Dnu stiu cat de mare este contradictia.
Modelul corpuscular afirma ca "timpul scurs intre absorbtia fotonului si emisia electronului este timpul de interactiune ELECTRON-FOTON."
Bun. Dar asta se intampla la nivel cuantic cu fiecare foton in parte,dar daca vorbim de mai multi fotoni atunci modelul ondulatoriu este cel ce descrie fenomenul corect.
Eu stiu ce spui tu. In modelul corpuscular este reprezentat electronul,apoi vine un foton si PAC, electronul si sare pe un nivel energetic mai inalt.
In cel ondulatoriu fenomenul se produce diferit.
Este o contradictie, dar una cat se poate de normala ce vine chiar din dualitatea luminii.
Atunci cand inlocuim fotonul cu o unda regula "foton - electron„ nu mai functioneaza, avem regula "unda electron" ca sa-i spun asa, iar o unda transporta energia electronului in functie de timpul de expunere, pentru ca asa transporta undele energia.
Raspunsul este: Energia totala a undei este egala cu energia fotonului. Asa ca fie reprezinti lumina ca o unda care transporta energia lent, fie ca un foton ce o transmite aproape instantaneu.
"dar teoria ondulatorie aafirma, despre existenta frecventei prag ( un fel de v0) ca unda electronica ar trebui sa acumuleze energie de la unda luminoasa de orice frecventa si in final electronul ar fi extras."
Nu am auzit de una ca asta, eu stiam ca "teoria ondulatorie" afirma ca lumina numai lumina cu o anumita lungime de unda, corespunzatoare, poate excita electronii.
Salut! Pot spune că am înţeles tot, ai vrut să ne arăţi ce şti sau e o întrebare? Mă-ndoiesc...
O zi bună!
Daca ai explica mai pe intelesul tuturor poate m-as fi bagat si eu in seama cu un raspuns, asa nu pot decat sa zic ca ma depaseste deoarece nu am studiat unele chestiuni din intrebarea ta
Cand Louis de Broglie a luat Nobelul in 1929 sa stii ca nu l-a luat degeaba! Lumina are natura duala!
anonim_4396 întreabă: