O să rămâi cu funda. Nimeni nu știe, toți îsi dau doar cu presupusul. Am mai scris-o și într-un alt răspuns : ființa umană e atât de arogantă încât nu poate să accepte că există lucruri pe care nu le cunoaște și pe care nu le înțelege.
Un răspuns logic: ia-ți un animal și cumpără-l pui. Vezi ce se întâmplă cu el peste 1 an. Revino peste un an cu un răspuns aici. Spune-mi ce s-a întâmplat și trage concluziile.
Ai auzit de Carbon?
Carbonul este un atom,care e foarte comun pe pamant,si el are abilitatea de a forma o legatura cu altii atomi,creand molecule complexe in process.Ei bine,datorita abilitatii Carbonului,asta ii permite sa creeze c-am toate formele de viata cunoscute.
In primele stagii al Pamantului Nostru,care s-a format,in atmosfera s-au format o molecula numita monomer,sau monomerii pentru plural.Ei aveau o abilitate asemanatoare ca si a carbonului,numai ca Monomerii,puteau sa se ataseze la alte molecule,creeind Compusi Organici.
Acesti Monomeri,s-au colectat pe suprafata oceanului,si au fost trasi la tarm de catre valuri,unde au fost foarte concentratii din cauza presiunii valurilor,in spuma de mare.
Din cauza acestei concentratii atat de mare,diferite molecule organice,au inceput sa se amestece datorita Moleculei de Monomer.
Prin mai multe combinatii de Molecule,s-a format prima celula,care a avut abilitatea de a se reproduce prin diviziune,si din cauza aceasta,m-ai multe celule s-au divizat in mai multe categorii,creand o gramada de combinatii celulare,astfel dupa o lunga evolutie si imbunatatire,s-au format prima data vietatiile marine,deoarece in primele stagii ale Pamantului,el nu avea o protectie foarte buna impotriva razelor solare,deci nu se putea creea o viata complexa pe uscat,iar oceanul providea intr-o oarecare masura protectie impotriva razelor solare. Dupa aceea,vietatiile marine au tot evoluat,iar dupa ce stratul de ozon a fost destul de puternic,unele vietatii marine, si-au schimbat stilul de viata, obisnuinduse cu uscat-ul.
Astfel, evolutia a continuat, pana in prezent.
OK, ok; dar "scanteia viului" cum o argumentezi? ))))))) nominalizeaza macar un singur monomer din componenta unui organism (viu) unicelular! Puoici
Monomerii s-au atasat de alte molecule,creand copolimerii.
Ei m-ai mult sunt o forma de legatura intre molecule, si diferite molecule au proprietatii diferite, iar cand sunt amestecate, au reactii diferite, procesul pentru a crea o forma de viata unicelulara a fost foarte lung.
Din moment ce primele forme de viata dateaza de 4-5 miliarde de ani in urma, si din cunostintele mele personale, nu ti-as putea du un Copolimer.Si sunt sigur ca,organismele unicelulare,au adaptat proprietatiile monomer-ului, deci, ele nu m-ai aveau nevoie de el pentru a se atasa de alte organimse.
Daca tu ai vaste cunostinte, pe subiectul asta, sunt foarte dornic sa le ascult.
La concret maestre; la concret. 1. nominalizeaza macar un monomer care ar fi putut da "scanteia viului". 2. nominalizeaza un monomer pe care il putem regasi intr-un organism unicelular. Daca o sa continui cu vrajeli : te las corijent, iar daca persisti o sa repeti anul.
Giardia sau Euglena Verde au la baza acelasi polimer/copolimer ca si Kevlarul sau Plexiglassul?
Din "nu stim" nu rezulta "creationismul stiintific sau designul inteligent are dreptate". Aperi ceea ce se numeste "Dumnezeul golurilor" (al lacunelor din stiinte). A miza pe niste lacune care pot dispare este o strategie riscanta, pe termen lung.
Celua este foarte foarte complexa spui tu? Pai daca este complexa ce intreb eu? Na spus nimeni ca celula asta aparu asa deodata complexa,deci sa nu incurcam avioanele cu submarinele zic eu Faptul ca cineva nu-ti poate da tie un raspuns acum,aia nu inseamna ca viata aparu pocnind din degete. Faptul ca orice este viu are la baza aceiasi caramida arata tocmai acest lucru ca chestia s-a produs in timp,ca sa ajuns aici nu asa hocus pocus cum cred religiosi ca a venit dzeu a luat lut si bum l-a facut pe adamache ,deci aceasta complexitate tocmai asta arata ca sa ajuns aici prin miliarde de incercari sau poate mult mai multe. Daca era sa ne faca cineva gen religie navea rost sa se complice ala cu atatea chestii,ne facea simpli,nu complicati Complexiatatea asta de aici vine din faptul ca sau facut incercari mereu, mediu se schimba sau ceva nu mergea se produceau schimbari se lua o alta cale, dara ce se facuse pana atunci nu se stergea cu buretele, deci nu se lua totu de la zero, se continua, ca urmare aparu aceasta complexitate.Stiu ca este tot vorbarie dar cel putin pare mai aproape de adevar decat sa spui a luat lut si poc a facut un organism atat de comlicat. Unde pui ca nici nu era lut pe atunci dar sa fiu sigur trebuie sa citesc iar biblia acolo la geneza, ca uite e o idee buna, daca era sau nu lut, pamant tarana atunci.Mda naspa avea lut deci a facut pe om la urma dupa teraformare dara asta nu inseamna nimic, inseamna ca tot prin incercari aparu acea celula complexa de care tu intrebi.