| OMEGALIN a întrebat:

Întrebarea mea e multiplă.
1. De ce ne creăm scopuri? Având în vedere că totul e zadarnic și oricât de mult s-ar schimba ceva, de fapt totul rămâne la fel.
2. Care-i motivația umanității în general? Pe voi ce vă ține în viață?
3. Toată lumea vorbește despre căutarea sinelui, dar ce trebuie să găsești mai exact? Câteva caracteristici definitorii ale personalității tale? Sau ce ar trebui să te facă să simți că te-ai găsit?
4. Iar ca ultimă întrebare, care considerați că sunt întrebările la care ar trebui să încercăm să găsim un răspuns de-a lungul vieții?

11 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Frate, viata este un sir de actiuni. Unele frumoase altele nu, asa este viata, experiente bune si rele, nu exista un scop anume. Nu trebuie sa gasim nici-un raspuns. Trebuie sa rezolvam probleme din capul nostru!

| OMEGALIN explică (pentru Frank51):

Și când nu există aceste probleme sau nu reușim să le vedem, cum ar trebui să ne petrecem timpul astfel încât să nu simțim că ne irosim viața?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Intrebarea ta e haos total.
1. Si o bacterie are un scop. Cam nasol fara. De aia ni le cream. Bine, se poate vedea in judete gen Vaslui sau Teleorman ce se intampla fara scopuri...
2. Mi se rupe de umanitate. Pe mine curiozitatea. Mor de curiozitate ce timpenii o sa mai faca rasa umana pana crap.
3. Cacaturi...
4. Intrebari? Nici una.

| Uvox a răspuns:

Daca tu crezi ca totul este zadarnic de ce mai pui intrebari atat de stupide in context?
"oricât de mult s-ar schimba ceva, de fapt totul rămâne la fel"
...asta este din puțul gândirii și scuza-ma dar nu am reusit sa trec de prima intrebare.
Sigur sunt alții mai capabili, eu nu am cum sa iti raspund.

| HelpingHands a răspuns:

1. Creăm scopuri pentru că avem o viață materială și trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului, adică să ne sacrificăm timpul și energia pentru a putea supraviețui.

2. Umanitatea trăiește pentru a experimenta. Pe mine mă ține în viață inerția momentului: trebuie să muncesc ca să trăiesc, trăiesc ca să evoluez, evoluez pentru a face o schimbare în bine, în concluzie: mă motivează să fac lumea un loc mai bun sacrificând timpul și energia mea.

3. Căutarea sinelui înseamnă probabil să găsești acea scânteie de Divinitate în interiorul tău. Că te-ai găsit, probabil că înseamnă să îți cunoști stările sufletești și totuși să-ți păstrezi orientarea către Dumnezeu

4. Cine sunt? Ce scop am? Cum pot să fiu mai folositor celorlalți?

| HelpingHands a răspuns (pentru OMEGALIN):

Ajută-i pe cei care au reale probleme: un om sărman care se culcă flămând, un copil orfan care duce lipsa prezenței protective a unui părinte, etc.

| Frank51 a răspuns (pentru OMEGALIN):

Doar nu vrei sa iti spun eu ce sa faci. Cauta-ti ocupatie.

Muncesti? Esti elev/student/pensionar?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Ti-am citit doar prima sib-intrebare. Mi s-a parut tampita asa ca m-am oprit din a le citi si pe celelalte.
Ai vrut sa pai nihilist, poate te si consideri, dar un nihilist actioneaza tocmai pentru ca nu exista un scop, asa ca incearca sa isi umple viata cu ceva.
Dar tu, la cum ai formulat intrebarea, singurul raspuns pe care ti-l pot da: iti poti pune capat zilelor oricand.

| RAY a răspuns:

De ce ne creăm scopuri?
exista scopuri care le avem mostenite genetic si care tine de supravetuire, reproducere si scopuri rationale care ne satisface partea rationala, cei mai multi din noi avem scopuri primitive

Care-i motivația umanității în general?

motivatia ti o creaza creierul tau, de fiecare data cand faci faci ceea ce i aduce fericire se elibereaza niste hormoni ai fericiri in creier

Toată lumea vorbește despre căutarea sinelui
e la asta omul se gandeste mai putin, dar religia joaca un rol fundamental in privinta asta pentru majoritatea

care considerați că sunt întrebările la care ar trebui să încercăm să găsim un răspuns de-a lungul vieții?

am pretuit cu adevarat timpul cat am trait? cred ca asta e cea mai importanta intrebare

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Pentru gasirea unui scop isi recomand sa studiezi filozofia https://ro.wikipedia.org/......ccidentali