| PangeeaRogvaiv a întrebat:

Nu intra descoperirile stiintifice in conflict cu Biblia, invalidand chiar o mare parte din ceea ce este scris in ea?

18 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Nu se invalideaza nimic, daca te uiti bine chiar si credintele urmate de oameni evoluiaza odata cu stiinta.

| PangeeaRogvaiv explică (pentru harciog):

Ai dreptate, numai ca in Biblie sunt anumite pasaje care contrazic descoperirile stiintifice. Este drept ca foarte multi dintre noi credem in Biblie, pentru ca ea sta la baza originii noastre, dar ceva nu mi se pare in regula.

| Andrei7520152 a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Acele pasaje sunt fie ignorate, fie reinterpretate in contextul stintific actual astfel incat sa nu intre in conflict cu stiinta. ex: cele sapte zile din Geneza care, vezi tu, sunt de fapt ere metaforice.

| Qinz a răspuns:

Zimi ce nu ti se pare in regula...

| Hombre a răspuns:

Da, religia este in conflict cu stiinta, ai spus ca "noi credem in Biblie, pentru ca ea sta la baza originii noastre" ori eu nu cred asta, deci suntem in conflict.

| PangeeaRogvaiv explică (pentru Hombre):

Cand am spus ca "noi credem in Biblie, pentru ca ea sta la baza originii noastre", am facut afirmatia asta pentru ca cei mai multi dintre noi cred tot ceea ce scrie in Biblie, chiar daca ceea ce spune este adevarat sau nu.

| PangeeaRogvaiv explică (pentru Qinz):

Pai de exemplu Biblia, in Vechiul Testament scrie ca Dumnezeu a creat lumea si tot ceea ce ne inconjoara.
Stiinta spune ca Universul a aparut in urma unei explozii majore ce a fost denumita Big Bang.
Apoi, tot in Biblie aparitia omului este mentionata ca fiind opera lui Dumnezeu, ca noi am fost facuti dupa chipul si asemanarea Sa.
Stiinta are numai putin de 3 teorii conform carora se spune ca ar fi aparut specia umana- din rozatoare, maimute si mai nou o specie de rechin, pentru ca se crede ca viata ar fi inceput in mediul marin.
Exemplele sunt nenumarate si referitor la asta as avea o intrebare- cine are dreptate, stiinta care se bazeaza pe studiu si date relevante pentru asta sau Biblia o carte ce a fost scrisa in urma cu mai bine de 2000 de ani, de cine anume nu stim. Biblia mai are un mister " Crede si nu cerceta"

| EmaS a răspuns (pentru Hombre):

Nici o afirmatie din Biblie nu s-a dovedit a fi falsa.Niciodata referirile stiintifice din Biblie nu au trebuit sa fie revizuite pe bazele rezultatelor cercetarilor. Dimpotriva, exista numeroase exemple pentru faptul ca amanuntele stiintifice din Biblie au fost confirmate stiintific de abia la sute de ani dupa scrierea lor.

| Kanghu a răspuns:

De ce credeti ce scrie in Biblie si va conduceti viata dupa aceasta?
Stiinta este exacta si poate explica detaliat majoritatea fenomenelor.
Multe dintre evenimentele prescrise in Biblie sunt in contradictie cu Stiinta, care explica detaliat cum aceste lucruri sunt imposibile. O sa imi sariti in cap bineinteles, sustinand ca este mana lui Dumnezeu, dar majoritatea oraselor si persoanelor ce au jucat un rol esential in Biblie nu au atestari istorice sau dovezi irefutabile ca au existat.

Dumnezeu sustine ca el a creeat omul. Nu se stie data exacta, dar anumite interpretari ale Bibliei duc la data de aprox. 4000 i.Hr. Data la care oamenii stapaneau focul si lucrau deja cu unelte din piatra(urmand ca peste numai 600-700 de ani sa inceapa epoca bronzului).

Daca am plasa aceasta la o data mai devreme, nu ar fi posibil. Dupa anul de 4000 i.Hr. deja apareau primele civilizatii antice si tehnologii dezvoltate de prelucrare a bronzului/fierului sau trecerea de la viata de culegator-vanator la cea de agricultor.

Daca acest eveniment s-ar fi intamplat mai tarziu tot nu ar fi posibil. Neoliticul a inceput in 10000 i.Hr. In Neolitic omul incepe sa lucreze cu unelte de piatra, sa domesticeasca animale sau agricultura(in America).

Daca plasam aceasta data si mai tarziu, in Paleolitic devine imposibil. In Paleolitic, nu existau inca homo sapiens sapiens(omul). Existau specii precum Homo Erectus, sau Homo heidelbergensis(mai tarziu). Omul patrunde in Europa abia in 40000 i.Hr, in numar nu foarte mare, care trebuia sa-si imparta teritoriul cu Neanderthali(care existau in numar mare, cauza de disparitie fiind aproape necunoscuta) si cu Homo florensiensis(fosila descoperita recent, posibila sa fii existat si alte specii). In plus, potopul s-a intamplat la aproximativ ~1200 ani de la creatia omului. Sa se fii dezvoltat asa repede, incat sa fii inteles notiunea de Dumnezeu, sa poata sa comunice si sa construiasca?

| Qinz a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Stiinta si Biblia sunt contradicatorii pentru a te desparti de orice divinitate, crede si nu cerceta se refera ca sa vezi acum diferite teorii care o sa-ti pierzi credinta, da mai zice in caz ca nu poti sa te abti nu sti, cerceteaza si ia lucrurile care sunt bune.

| andrei a răspuns:

Ba da.

| 1libercugetator1 a răspuns:

Stiinta are ca baza dovada

religia fantezia

teoria big bang si teoria evolutiei explica mult mai logic universul, viata decat o carte scrisa de niste oamenii acum mii de ani coopiata din alte mitologii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ai avea capacitatea sa intelegi biblia, ai vedea ca aproape totul este scris in ea, sub alti termeni, necunoscuti in acele vremuri.

| sabin89 a răspuns:

Toate minunile din Biblie sunt in contradictie cu stiinta. De aia se si numesc minuni, ca nu sunt stiintifice. Incepand cu prima. Formarea omului din lut nu este stiintifica. Despartirea apelor de la Marea Rosie doar ca a intins Moise un toiag, transformarea apelor din Egipt in sange (plus celelalte noua urgii), umblarea lui Iisus pe apa, saturarea celor cinci mii de oameni doar cu trei paini si cinci pesti, transformarea apei in vin la o nunta si lista poate continua.

| relian a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Ai citit tu biblia? Persoanal ma refer nu doar ce auzi la radio sant.Te rog arata si mie unde spune in biblie acel citat ce tu ai spus "Crede si nu cerceta"Sant si eu curios sa vaz unde scrie.Eu din ce stiu in biblie am citit ca Dzeu a spus ceva de genul"Cauta si vei afla" asta insemnand ca atunci cand ai o nelamurire sau orice altceva sa cauti sa afli.Mentionez ca nu sant credincios insa nici nu pun in carca bibliei chestii care nu le spune.Ar trebui sa te mai documentezi sau sa citesti totusi biblia.Dar te asigur ca in vechiul testament nu scrie asa ceva.Deci mai ramane sa verifici noul testament

| PangeeaRogvaiv explică (pentru relian):

Nu numai ca am citit Biblia, asta nu o mai punem la socoteala, dar am fost la Ierusalim, la Mormantul Sfant, am intrat in apa Iordanului si am aflat din locurile acelea cum a fost Biblia scrisa si ce semnificatie are ea pentru omenire. Mai mult decat atat, mi-au fost descifrate unele pasaje din Biblie care sincera sa fiu nu puteam sa le inteleg prea bine. Este alegerea ta sa crezi ce vrei, nu te oreste nimeni.

| relian a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Si daca mergi la Ierusalim ce? Asta arata ca ai citit ceva sau stiu si eu ce? Te rog arata si mie in biblie unde scrie ce tu ai spus adica "crede si nu cerceta"Cauta tu si dupa scrie aici unde in biblie la ce capitol si eu ma duc sa vad pentru ca sant si eu curios daca scrie asa si atunci o sa cred.Aici nu e vorba daca sa credem sau nu.E vorba cand afirmi ceva sa arati si de unde ai informatia aia.Deci nu e asa de greu de aflat nu? Asa vom stii exact adevarul si fiecare o sa invatam, sau macar unul dintre noi o sa retina altceva decat stia.Si mie personal nu imi este rusine sa accept un raspuns din partea oricui daca acel raspuns este cel corect.Astept o trimitere de la tine in biblie.

| EUASADA a răspuns:

Pai pot sa iti spun ca sunt cat de cat in contradictie dar Biblia are in mare parte adevarul