Buna! Asa a fost din totdeauna. Doar ca acum vezi lucrurile astea mai frecvent, pentru ca totul se mediatizeaza.
Lumea a fost asa mereu, doar ca acum ai posibilitatea cu ajutorul internetului sa ii si vezi. Istoria ne zice ca au fost perioada cand unii aveau doarinta de a avea asa mult incat chiar detineau alti oameni
Nimic nu m-ar face mai fericit decat o coliba la munte. 2 caini, cateva gaini, un glock20 si un aparat de radio. As putea supravietui bine merci cu un salariu minim pe economie.
Timpurile se schimba, dar oamenii raman la fel. Crezi ca in epoca antica, nu existau stereotipuri de genul? Intotdeauna au fost, sunt si vor fi mereu: afemeiati, smecheri, pleve, gainari, trolli, hateri, alfa, lingusitori, criminali, mincinosi, etc.
Dar, mereu au fost, sunt, si vor fi: intelepti, moralisti, iubitori, intelegatori, descurcareti, sfinti, paciuitori, loiali, independenti, etc.
Se mediatizeaza si asta, insa depinde de fiecare persoana ce parte a societatii doreste sa cunoasca.
Eu unul tintesc sa privesc per total. Vreau sa cunosc atat binele cat si raul din aceasta lume. Este o vorba. Nu poti spune ca esti un om bun, daca nu stii ce este raul, si nu poti spune ca esti un om rau, daca nu stii ce este binele.
Da! Iti garantez ca acum 2000 de ani exista un andrew tate care lătra in piata din atena ca daca nu ucizi 50 de persani si nu regulezi 100 de femei si nu ai cei mai scumpi cai nu esti barbat adevarat si daca vrei sa fii si tu barbat adevarat asa ca el trebuie sa te inscrii la academia lui. Tot acum 2000 de ani pe o strada dubioasa din atena se gasea un bordel cu o mia khalifa care le vorbea altor fete cat de puternica si de indepentdenta este ea si cum a reusit ea sa invinga " patriarhatul" cu... vaginul
"figuranți cu aere de superioritate" sunt frecventi.
Pt ca sunt genul de om discret si la locul lui, mi-am luat portia de "flegma" de la acesti indivizi. Dar dupa ce se prind ca sunt cu mult mai mult decat si-au inchipuit ei, e amuzant sa-i vad cum nu stiu ce sa mai faca sa imi intre in gratii. Si nu mai reusesc sa-mi intre in gratii!
Felul cum ne comportam in societate si cu alti oameni vorbeste doar despre noi insine.
In epoca antica si pana nu demult, straturile sociale erau foarte bine delimitate.
Nu ai fi vazut analfabeti in vreun qvorum, nu-i asa?
Cand straturile sociale au inceput sa se amestece, au aparut satirele, precum Chirita.
Astazi insa toata lumea e egala. Atat de egala, incat pleava se crede mai sus decat capul. Iar urmarile sunt cele detaliate in topicul de mai sus.
Da, dar tot aceiasi oameni erau. Ca erau delimitate, ca nu mai sunt acum, oamenii tot la fel au ramas la personalitate. Si acum suntem egali prin intermediul internetului, ca fiecare dintre noi isi poate lasa impresia la comun cu a altora, insa in realitate, tot delimitati social suntem. Nu prea ai sa vezi oameni instariti care sunt prieteni la catarama cu pleava societatii. Sau nu ai sa-l vezi pe Ion Tiriac cum mananca la Dristor. Sau sa vezi analfabeti in cercuri de intelectuali. Noi oamenii tot o sa formam "bisericute" si fel de fel de paturi sociale, indiferent cat de egali am fi.