In fapt este o limita,se numeste cumva,am uitat,dar ai dreptate exista,eu unu ma recompansam cu carbo o data per saptamana sa trec de acel nivel, crede-ma ca stiu ce vrei sa spui, si eu as vrea sa numai simt atractie fata de sexul opus, dar nu se poate, pentru ca e ceva involuntar, cum fac si culturism, cardio mai mult simt
Salutare! Eu cred că noi îl controlăm efectuând comenzi asupra lui precum să gândim,să calculăm etc. Însă acesta ne controlează întregul corp fiind un organ vital ce dă comenzi celorlalte organe sau membre pentru funcționare și fără să ne dăm seama, facem multe lucruri pe care, câteodată, nu le realizăm. Răspunsul meu la întrebarea ta este că în cel mai mare procent ne controlează creierul întregul corp, mai exact pe noi.
Tu probabil vrei sa te referi la efectele hormonilor asupra corpului, asupra vointei unui om.
Sunt multi pe care le controleaza mai mult telefonul "destept" dacat creierul.
Altii sunt controlati de organele lor.
Tu esti creierul tau omule, creierul nu e cineva care sa te controleze, creierul ne trabsmite ceea ce percepe el din mediu cu organele de simt si biologic ceea ce i spune corpul prin semnale electrice, faptul ca iti este foame da semnalul un hormon spre creier, in lipsa acelui semnal am fi murit de mult de foame, asa si cu setea asa si cu dorinta sexuala asa si cu iubirea, ura si tot ce percepe el, omul are auto control, in fapt cei care se auto controlseaza poseda o inteligenta superioara si sunt mai impliniti in viata, auto controlu este extrem de important in toate, asta ne face oameni
Salut Ray,uite nu vreau sa ne certam,vreau sa luam exemplul umanist si sa discutam civilizat,nu ma deranjeaza ca ai alta parere,pana la urma este parerea ta si nu pot decat sa o respect.
Tu ai zis creierul "ne transmite ceea ce percepe el din mediu cu organele de simt si biologic ceea ce i spune corpul prin semnale electrice, faptul ca iti este foame da semnalul un hormon spre creier". Acum imi dau seama ca eu am pus gresit intrebarea.
Cred ca mai bine suna"putem controla hormonii emisi de creierul nostru?"
E imposibil sa te autocontrolezi de fiecare data,deoarece suntem limitati.
De fapt realitatea este ca acum cateva zile am dezbatut cu un ateu tema "pacatului originar",eu sunt umanist apropo,si voiam sa dezbatem faptul ca dumnezeu gresise ca-i pedepsise pe adam si eva, din simplul fapt ca ei nu cunosteau binele si raul, practic avand minte de copil, si din cauza acestui lucru au mancat din pomul vietii.
Teoria mea consta in faptul ca pana si un om inteligent putea sa nu se controleze si sa manance din pom, din cauza hormoniilor, dar altminteri 2 oameni fara minte usor influentabili.
Deci scuze am pus eu gresit intrebarea.
Imi cer scuze daca m-am lungit, daca poate te-ar interesa discutia polemica?
Creierul nu te controlează pe tine, eul tău, creierul controlează corpul tău.
Dacă creierul ar controla eul, nu s-ar sinucide nimeni.
Așa că răspunsul meu este procent zero.
Cam de 100% asa nu mai mult.
Intrebarea cu creierul ne controleaza e prost pusa din start. creierul suntem noi.
Practic, întrebarea e dacă avem vreo libertate sau dacă suntem subordonați unei materii bine determinate, prin urmare predestinați și nu există ideea de alegere.