| CelebraAnonima a întrebat:

Salut, TPU... Am avut doua vise ciudate, si m-am gandit sa le iau in considerare, deoarece trec printr-o perioadă mai delicata.
In primul vis, eram undeva sus, mai exact in balcon, si o strigam cu disperare pe bunica mea. In balcon ma ascundeam de un fel de mumie laughing)) Aceea mumie ar putea reprezenta o teamă de-a mea? Afara era zăpadă si bunicul nu o lăsa pe bunica sa vina la mine. Nu mai stiu exact daca până la urma a venit sau nu.
P.S: Bunicii sunt in viața.

In al doilea vis am întâlnit un copil de vreo câțiva anișori ( un băiat ), pe care il pupam pe frunte, dupa care ne-am îmbrățișat. M-am gandit ca acest gest ar putea reprezenta dorința mea de a ajuta pe cineva...

Cum pot interpreta aceste vise?

Funda! :*

Răspuns Câştigător
| Seven07 a răspuns:

Visele sunt proiectii ale sub-constientului. Okei asta stie oricine deci ce bazaconii zic eu aici? Nu apare problema interpretarii visului, visul tau in sine nu a fost ciudat, adica stiu un tip care s-a visat purtand un dialog cu Lucifer *the ****, doar ca a fost probabil prima data cand ai visat ceva de genul asta. Cat despre "mumie" nu cred ca e o frica de a ta, cred ca pur si simplu mintea ta se dezvolta si incepe sa gandeasca mai profund, dupa poza ta de profil imi dau seama de ce, Adita are efectul asta prin muzica lui. Iar cat despre copil, well, cand dorim sa ajutam pe cineva pur si simplu peisajul e mai "violent", tind sa cred ca tu ai nevoie sa protejezi pe cineva, dar asta este doar interpretarea mea. Dat fiind ca nu stiu prin ce perioada delicata treci nu pot decat sa te sfatuiesc sa le iei doar ca pe simple vise si sa incerci sa te concentrezi pe problemele din lumea asta nu cea a viselor, pentru ca daca te lasi prea stresata de chestia asta, vei ajunge sa fi ingrozita de un lucru posibil inexitent.

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E posibil sa ai multe secrete in viata ta, si din acest motiv sa te temi ca ele vor iesi la suprafata.
Ai un frate mai mic?

| ALGator a răspuns:

E lipsit de sens să interpretezi visele. Intelectul le construiește combinind impresii cu amintiri și cu lucruri ireale. E normal ca ele să devină mai neobișnuite sau dramatice dacă te confrunți cu situații speciale.
Visele nu au nici influență asupra realității.
Părerea mea e ca pentru liniștea ta să nu le dai atenție.
Sper ca lucrurile delicate din viața ta să se rezolve.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Visele sunt mesaje in simboluri de la subconstient.
Reusim sa comunicam cu partea subconstienta doar in proportie de 3-5 %.
Cine reuseste mai mult este numit iluminat, sfant, vrajitor etc.
Visul este foarte fain.
Nu dau detalii deoarece nu simt sa fac asta.
Dar poti sa le cauti.in orice cultura visele au aceleasi intelesuri, in special cele cu tenta spirituala cum este acesta.

P.S
In partea a doua te-ai visat pe tine, copilul interior.

| dragonmagd a răspuns:

Dacă ai probleme de cuplu, s-ar putea să fie legat(visul) de jumătatea ta, bunica ta s-ar implica în rezolvarea problemelor tale, cu acordul tău însă bunicul nu o lasă. Ai frici ascunse, presupun că frica de a- ți asuma responsabilitatea față de un copil, dar acest copil îți va aduce fericirea.
P.S. De mult, în adolescență, încercam să găsesc rostul viselor, dar am ajuns la concluzia că trebuie să le las baltă.

| GlowingShadow a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

"Reusim sa comunicam cu partea subconstienta doar in proportie de 3-5 %.
Cine reuseste mai mult este numit iluminat, sfant, vrajitor etc."
Asta de unde ai scos-o? Dintr-o carte din evul mediu?

| CelebraAnonima explică (pentru anonim_4396):

Nu, sunt singura la părinți.

| ALGator a răspuns (pentru GlowingShadow):

Despre subconștient există teorii și studii moderne din Secolul 20-21 :-) experimentele lui Benjamin Liber și a multora altora.

| ALGator a răspuns (pentru ALGator):

Subconștientul are o capacitate de procesare estimată de 40 Mb/s numai pe partea de senzori în timp ce la conștient avem 4-7 bit/sec. De 10 milioane ori mai puțin. Asta sugerează că acela care reușește să bage capul mai adînc în cutia neagră ar putea avea niște avantaje în privința performanțelor intelectuale. IMHO;-)

| GlowingShadow a răspuns (pentru ALGator):

Nu e vorba de existenta subconstientului, m-am referit la date. De aici pana la vrajitorie si alte bazaconii e cale lunga.

Sigur!

Eu nu am intentionat sa raspund in locul lui TrăieşteClipa (o poate face foarte bine singur). Mi s-a parut doar interesant.
In ce ma priveste am luat afirmatia "este numit iluminat, sfant, vrajitor" cu ghilimele.
E firesc ca oamenii obisnuiti au fost fost intotdeauna fascinati de performantele (reale sau prefacute) ale unora mai putini care reuseau performante neobisnuite. Probabil ca exista potential de a fi pest medie, desi nu nesfarsit.
De exemplu, colegii filosofi de la Cambridge l-au primit pe Ludwig Wittgenstein cand a revenit la catedra dupa o pauza cu cuvintele "A venit Mesia!". E clar ca nu isi inchipuiau ca trecuse Canalul Minecii pe picioare. Sfinti si vrajitori adevarati nu exista, dar daca reusesti o doza mai mare de introspectie eventual si cu rezultate palpabile, te poti numi "iluminat" :-)

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru GlowingShadow):

Raspunsurile mele sunt destinate celor care inteleg din prima ce am vrut sa spun.
Adica persoane care nu au nevoie de explicatii sau de trei zile de gandire ca sa inteleaga o gluma sau un banc.

| GlowingShadow a răspuns (pentru ALGator):

Stiu ca exista studii moderne, stiu ca nu am aflat inca tot despre cum functioneaza creierul, dar asta nu inseamna ca subconstientul ne face magicieni. Ceea ce nu stim (inca), nu e magie, nici paranormal, doar nu stim deocamdata.

De acord. Îmi închipuiam că știi.

| Jsjshsj a răspuns:

E de rau, ai grija, vei muri, fugi!

Aoleu, fugi tare!