| Ghost01 a întrebat:

am o intrebare mai ciudata, azi am ajuns la munca ca de obicei si de fiecare data cand ma scol din scaun si ating clestele sau alte metale simt un soc electric, nu foarte mare dar enervant, e prima oara cand mi s-a intamplat sa am atatea socuri intr-o singura zi si vreau sa stiu daca e ceva in neregula cu mine sau nu stiu..ar trebui sa ma ingrijorez?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

E vorba de electricitatea statica. Se creaza datorita imbracamintei.
Eu o patesc vara, cu masina. Ma urc, conduc linistit, cand ma dau jos si ating usa sa o inchid, imi "trage" cate una, de se aude bazait.
Mi se intampla doar cu anumite haine. O patesc si cu carucioarele de cumparaturi, ma curenteaza si caruciorul, si rafturile...

4 răspunsuri:
| Ghost01 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Mi se pare super ciudat sa mi se intample fenomenu asta avnd in vedere ca hainele astea le-am purtat de 1000 de ori si nu mi s-a intamplat inainte+ ca de obicei mi sa mai intamplat sa ma mai piste cateodata dar nu de atatea ori intr-o singuri zi gen 20x ori. wtf? E periculos sau ceva de genu? Sa se intample de atatea ori intr-o zi?

| anonimg a răspuns:

Ai parte de încărcări electrice și pentru aceasta trebuie să te descarci. Problema este că nu știu cum. Ar ști cei care lucrează cu componente electrice și electronice.
Recomand să porți numai îmbrăcăminte de bumbac, și nimic supraelastic.

| Catrice a răspuns:

Sunt și eu o ciudata rolling on the floor pățesc asta în fiecare zi cu aproape orice chestie metalica și nu numai.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Ghost01):

Nu e periculos.
Ca sa descarci aceasta electricitate, e suficient sa te lipesti de un calorifer (legat la o instalatie de tevi), sa atingi bateria chiuvetei, sau sa mergi descult pe pamant, si mai ales beton.
Dar daca atingi direct cu pielea de calorifer sau bateria de la chiuveta, descarcarea va fi dureroasa (acea senzatie de curentare).