Alte entitati = fiinte normale din alte planuri existentiale, nu barbosul care o sa ne judece dupa crapam bla bla.
De ce s-au rezumat doar la a ne spune? Trebuiau sa si dovedeasca asta, daca tot au vrut sa-i creada cineva.
Bună întrebarea ta pentru că generează un răspuns care-ți demonstrează oarecum ignoranța. Și anume, DACĂ NICI TESLA și MARCONI n-au demonstrat minunile lor omenirii... Stai liniștit, 90 la sută din invențiile omenirii au fost făcute de oameni cu credință și mai mult 90 la suta din acestia erau CREȘTINI. Ia caută să vezi dacă-i așa.
Corect, faptul ca Einstein nu credea intr-un Dumnezeu-persoana nu este o dovada ca Dumnezeu nu ar fi o persoana.
Nu cred ca au fost mincinosi, ci doar neintelesi pentru vremea lor.
Ai impresia ca astazi ar fi altfel?
Tu vezi un spectru, vorbesti si altora despre asta...si cati te cred?
In secolul acesta filmezi ce vezi...si vezi cati spun ca e un trucaj.
Deci cam atat cu dovezile cerute de unii pe aici.
Despre statistica ta, e logic ca cele mai multe descoperiri stiintifice sa fi fost facute de catre religiosi, daca ateii sunt cinci la un milion de religiosi. Cam cati oameni de stiinta intra in cinci, la un milion?
Da dar eu m-am exprimat puțin incomplet , în sensul că nu doar erau religioși(ceea ce contează mai puțin) ci erau CREDIN©IOȘI, nu puneau preț pe Dumnezeul Ortodox, Catolic, Budist, Hindu, etc. Ei puneau pe UN DUMNEZEU, pentru că în viziunea mea, sunt oameni care se nasc belivers și care se nasc non belivers. Cei care cred văd dovezi peste tot, cei care nu cred, poți tu mâine să-l aduci pe Dumnezeu să mearga pe apă în fața lor, să le facă orice absolut orice că ei tot îl neagă. Oricum eu nu am nimic împotriva ateilor atâta timp cât au căldură în suflet, sunt destui atei de mare valoare și caracter și destui religioși care sunt opusul a ceea ce am spus, și vice versa. Deci nu facem o diferențiere. Însă dacă faci o conexiune creier(minte)+inimă(suflet) cred că ajungi la concluzia că un creeator spiritual/energetic există. Cu siguranță suntem mult prea mici să înțelegem pe Dumnezeu, personal cred c-am fost creeați de "intermediari" unii poate-i spun îngeri alții extratereștrii, oricum le-am spune, în fața noastră sunt ZEI, iar în fața lui Dumnezeu sunt furnicuțe sau particule de praf într-un desert vast.
E un fel de amalgam de chestii care guverneaza religia. in principiu luam ce e mai bun si spunem ca apartine de dumnezeu.
Eu nu fac analiza calorica a ateilor, pot sa fie ei calzi cat un calorifer, sunt prea tributari "stiintei", daca vad sau pipaie un lucru, atunci da, acel lucru exista. Altfel, nu sunt capabili sa-si imagineze nimic.
Acum mai mult de 2000 de ani, niste greci au intuit atomul.
Iti dai seama ca pentru atei, aceia au fost nebuni, pana ce stiinta le-a spus si lor, ateilor, ca ceva aproape invizibil si de neconceput pentru acele vremuri, totusi exista?
Cam asa este si cu "credinta" ateilor contemporani, negandindu-se o clipa ca poate "stiinta" actuala e prea tanara inca pentru a releva existenta unui Creator.
Daca Marconi si Tesla au fost in contact cu entitati cel mai probabil non-umane, in mod sigur stiinta vremii lor nu le-a permis sa "demonstreze" existenta acestora, chiar daca ambii au fost oameni de stiinta remarcabili.
Una e sa spuna o taranca poloneza ca L-a vazut pe Dumnezeu, si alta e sa spuna maine Hawking ca L-a intalnit dar ateii, ii vor crede nebuni pe amandoi, "stiinta" lor nefiind apta sa-L demonstreze.
Eu nu ma refeream prea mult la calitatea mentala a ateilor ci mai mult la spiritul unora, unii chiar pot fi oameni de mare valoare mai ales ca au optiunea de a CREDE in interiorul lor, oameni deschiși, nu aceia care o tin ca Ion cu fluierul(cum sunt foarte foarte mulți atei) si sa fim corecti, majoritatea ateilor care se definesc atei dar nici ei nu stiu ce sunt, sunt complet ignoranti nu stiu nici macar cum a fost creeat creionul. Foarte bine ai punctat.
Ateii sunt oamenii care caută adevărul, chiar dacă nu cred ceea ce li se oferă în prezent, este ceva diferit între a NU CREDE dar a CERCETA și a spune aa ca eu sunt sigur că Dumnezeu nu există(cum sunt enorm de mulți copchii in zilele noastre, și nu doar copii) pokemoni...
Nu stiu ce minuni au demonstrat ei, dar aici era vorba despre demonstrarea faptului ca au comunicat cu alte "entitati". Tu asa vorbesti de parca un om nu poate fi genial si sa inventeze sau sa descopere multe lucruri si fara sa poarte conversatii cu fiinte din alte dimensiuni. Si nu stiu de ce aduci in discutie aici religia. Chiar tu ataci in intrebarea ta oamenii "prea" religiosi.
Hai sa vedem cat de genial era Tesla, si cat de mult comunica el cu fiinte atotstiutoare. Sper ca stii ca el nu credea in existenta particulelor subatomice, sau in rolul pe care electronii l-ar avea in fenomenul curentului electric. De asemenea, credea ca atomii nu pot fi divizati, si ca materia nu poate fi transformata in energie, sau invers. Era critic si-n legatura cu teoria relativitatii a lui Einstein. Nu cred ca trebuie sa-ti mai spun ca s-a inselat in toate aceste privinte. Cat despre viziunea lui despre religie, el nu se considera un om credincios, si nu credea nici in viata de dupa moarte. Nega existenta sufletului sau spiritului. Credea si ca universul nu are un inceput, si nici un sfarsit, deci existenta unui creator era inutila in conceptia lui despre lume.
Eu m-as gandi de doua ori inainte sa venerez anumiti oameni asa cum faci tu cu Tesla sau altii. Poate crezi in mitul ca ar fi fost roman, desi nu exista niciun indiciu clar care sa arate ca a fost altceva decat sarb. Era dintr-o familie de sarbi din Croatia, si niciodata nu s-a considerat roman. Nu exista oameni perfecti, si cu totii gresim. Diferenta e ca unii dintre noi gresim, si recunoastem asta, spunand ca e uman sa gresesti, pe cand altii gresesc pretinzand in acelasi timp ca detin adevarul absolut, sau ca comunica cu nu stiu ce "entitati" de la care afla adevaruri. Asemenea oameni isi submineaza singuri aceste teorii prin simplul fapt ca gresesc in probleme importante, cum ar fi cele mentionate mai sus despre Tesla. Te sfatuiesc sa lasi deoparte alergia pe care o simti fata de cei care nu cred in zeul tau personal, si sa pui mana si sa inveti stiinta. Altfel, cine stie in ce "entitati" vei mai ajunge sa crezi.
De lumina nu sunt deloc departe, pentru ca chiar acum ma aflu intr-o incapere luminata. Cat despre adevar, cu totii suntem departe de el. Diferenta e ca unii dintre noi ne dorim si reusim sa ne apropiem putin de el, pe cand altii precum esti tu sunt infinit de departe de el, si nici nu dati semne ca incepeti sa va apropiati.
mentholinks întreabă:
BebeStrumf întreabă: