Omul se naște cu predispoziții genetice care mai târziu îl fac să dezvolte comportament homosexual. M-am plictisit să dau mereu argumentele pe care unii refuză să le caute și care totuși sunt de bun simț. Faza cu oamenii ăștia e că ei cred că toți trebuie să fie sau sunt ca ei ceea ce e foarte fals. Oamenii se nasc diferiți din o grămadă de puncte de vedere(posibil și al orientării). Comportamentul homosexual se întâlnește și la animale(și cred că e la minte cocoșului că nu e pe cale propagandistică). Cum să afirmi că poți fi făcut să simți anumite lucruri pe cale propagandistică? Atunci orientarea sexuală nu are nicio relevanță, deși e un fapt real. Nu tu alegi de cine ești atras dpdv sexual(că altfel m-aș lecui să mai fiu distras de sexul opus de care sunt atras în cazul în care ar exista niște butonașe de setări, că mai mult mă încurcă, însă nasol e că nu pot nici eu nici tu schimba asta, în funcție de cine ești atras, ba chiar e pueril să gândești așa). Să nu mai zic că încă există orientări criticate și la un moment dat și homosexualitatea era condamnată la greu dar totuși existau oameni homosexuali. Există dintotdeauna. Deci nu te lua după cretinii ăștia, de aia lumea e atât de divizată și plină de ură căci majoritatea cred că toți trebuie să fie ca ei, nu au deloc toleranță față de alte tipuri de convingeri, caractere care până la urmă nu fac rău nimănui, cred că viața se poate trăi doar după principiile lor limitate, sunt egoiști și proști. Ăsta e și motivul pentru care au apărut atâtea războaie, conflicte. Ăsta e omul și dacă vrem pace ar trebui să învățăm să evoluăm din punct de vedere emoțional și intelectual. Cât despre timiditate, pentru tipul de mai sus, am fost un copil timid, și am trăit într-un mediu familial decent. Sunt timid de când mă știu(și am încercat să schimb asta cu credința că te poți schimba însă adevărul e că voința poate doar ajuta puțin, însă fundamentele caracterului nu se schimbă). E și asta un exemplu de predispoziție genetică. Oamenii sunt diferiți și se nasc diferiți moștenind gene diferite. Nimic mai simplu.
Desigur ca poate deveni. Toate astea depind de educatia omului si de societatea din jurul sau. Fiecare are voie sa aleaga ce vrea, insa in unele cazuri pana intr-un anumit punct.
Dar totusi care este raspunsul "sigur" ca, colegii au spus ca da?
Nu te nasti asa, nu exista nicio dovada concreta care sa ateste asta. Deci, pe parcursul vietii dobandesti aceste lucruri. Societatea, anturajul, familia sunt factori. Or fi si niste factori genetici (cum ar fi ca unii baieti se poarta mai feminin, si invers), dar nu sunt decisivi.
Cand spui orientare sexuala, nu e ca si cum spui rasa.
De cand se promoveaza atat homosexualitatea in Statele Unite, procentul lor este in crestere (in special in randul tinerilor). E doar propaganda.
Bineinteles ca poate deveni ce doreste, ca-i alegerea lui, in fond, ce face cu corpul lui si cu cine vrea sa aiba sex.
Nu din educaţie se trage, imagineazăţi părinţii lui sunt formaţi dintr-un bărbat şi o femeie, cum adică din educaţie şi societate?
Da, evident ca el ia acele decizii scarboase.
Nu e ca si cand ar fi ceva transmis genetic, ca doar nu e facut dintr-un țap si-un gay.
Da. Sexualitate e pe de-o parte genetică, pe de-o parte influențată de mediu.
Astfel că te naște cu o anumită potențialitate de-a fi gay/bi genetic vorbind, după asta mediu, sau mai exact modul în care ți se formează personalitatea îți afectează mult viața sexuală. Orientarea sexuală nu e 100% genitică, nici 100% dobândită, ci ca orice latură a personalități noastre și dimensiunea sexuală are o suită de factori la bază, și poate fi extrem de maleabilă. Dar orientarea sexuală a fi bi/gay/hetero ține mai mult decât de atracția sexuală, atracția emoțională și fizică iarăși joacă un rol important în definirea sexualități umane. În orice caz comportamentul sexual deviant zoofilia/pedofilia nu sunt înăscute, și chiar dacă prin absurd ar fi așa, acționa în acest înseamnă a lua o decizie, deci o alegere. În orice caz atât pedosexualitate, cât și coitul
inter-rasial ( om - animal) este caracterizat în zona bolilor mintale.
Cel mai probabil aceste atractii sexuale denaturate se formeaza pe parcursul vietii si pot aduce urmatoarele argumente:
1. Procentul celor care se declara homosexuali este mult mai mare in randul persoanelor care au fost abuzate in copilarie
2. Au fost efectuate studii pe gemeni hetero si gay si s-a constatat ca orientarea sexuala nu este determinata genetic, deci NU este innascuta
Eu propun celor care au raspuns cu da sa simta ei in mod voluntar atractie fata de sexul lor doar asa se poate dovedi ca da se poate schimba,daca asa ar fi noi am decide de cine sa ne placa,pe cine sa iubim,pe cine sa uram,dar noi nu putem alege asta,nu avem liberul arbitru de a alege acest lucru,desi parerea mea este ca nu poti sa simti atractie fata de sexul tau,da poti face sex cu un baiat tu fiind baiat dar nu o sa simti atractie fizica apoi,nu o sa se schimbe nimic, acum cu mediul nu vad cum el ar avea vreo legatura cu sexualitatea, da abuzul, dar el e tratabil e frica, vorbim de frica de lume nu doar de sexul opus
Da, daca te uiti la filme cu lady gaga, a star is born, broadback mountain, love simon. nu se naste nimeni gay, trebuie doar sa selectezi oamenii, si filmele pe care le vezi pe net. si daca te abuzeaza cineva cumva, prin perioada vietii, make sure you tell someone, ca se pune si asta.
cat despre zoofili, asta e treaba de psiholog nu ma pricep
Este si vointa un factor, dar daca este singurul, nu poti sa devii homosexual.
Sa luam exemplu un baiat care se naste intr-o tara foarte libertina. Invata despre toate lucrurile ce tin de LGBT la scoala. In familie este invatat acelasi lucru. Acest baiat are un comportament mai feminin decat ceilalti baieti. Daca va cauta pe internet, va gasi tot felul de raspunsuri (ca este transgender, ca este homosexual/bisexual). Societatea ii va spune aceleasi lucruri. La final, ramane ca el sa accepte sau sa refuze. Unii continua cu "Da, sunt homosexual", altii refuza sa creada acest lucru.
Deci, nu e doar ca vrei sa fii homosexual. Ci, dupa o serie de factori (sociali, genetici) decizi sa accepti diagnosticul societatii.
Ba da, sunt oameni care la 60 ani au descoperit ca sunt homo.
Ideea e ca intr-o tara libera nu te forteaza nimeni sa fii ce nu vrei sa fii, in privinta orientarii sexuale.
Nu, dar propaganda asta influenteaza si se observa ca destul de puternic.
Omul nu se naste lgbt pentru ca nu se naste cu doua organe se_xuale masculine sau feminine sau cu organe se_xuale de animale pe langa cele deja cunoscute. Orice organ are asociat in cortexul cerebral o zona de comanda si control si dorinta. Omului nu se naste si nu i se dezvolta pe parcursul vietii o zona de comanda si dorinta a se_xului opus in cortex in lipsa organului de se_x opus sau de animal. Deci ideea ca omul se naste cu dorinta de a fi lgbt este gresita.
Ce treabă au fimele cu cine mi-o trag, ce dracu tot îndrugi acolo bre?
Lol, ai descoperit America: suntem fiinte sociale, mosule, si normal ca ne influentam unii pe altii.
Confuzi termeni nene, transgender e disforie de sex, bisexualitatea ține de atracția sexuală, și nu un bi/gay nu e totdeauna efeminat, cunoscut o lesbiancă, de fapt un cuplu care sunt foarte feminine și nu le-a abuzat nimeni. Contrat stupizenilor afirmat a fi gay/bi/trans nu e o alegere voită, deși sunt mai mulți factor la bază uni genetici și alți de mediu, și sexualitatea se formează ca și personalitatea de altfel, în niciun caz voința proprie nu joacă vreun rol.
Haide sa o luam pe bucati.
De ce educatie? Pai in majoritatea cazurilor prin educatie inveti ce este bine, ce nu este bine, ce ai voie, ce nu ai voie si multe alte lucruri. Ce conteaza ca parintii lui sunt barbat si femeie? Persoanele LGBT cum au aparut? Din laborator? Atat scoala cat si educatia de acasa te "deschid" si te fac sa privesti altfel lucrurile.
Si acum sa vorbim despre societate. Spre exemplu in Romania, dupa cum ai observat si tu, majoritatea oamenilor vad persoanele cu alte orientari sexuale ca nu fiind buni pentru societate. De ce? Deoarece doctrina religioasa nu accepta astfel de lucruri, iar prin educatia pe care o primesc, ei inteleg ca nu este bine sa fii LGBT. Intr-un grup de oameni unde se discuta deschis, iar copilul nu este pus sa mearga doar pe o cale, ai sa vezi ca priveste astfel lucrurile. Acum asta nu inseamna ca toti trebuie sa fie de pro sau contra.
Buzzfeed, compania americana prietena cu comunitatile LGBT, cu democratii si contra crestinilor, conservatorilor si republicanilor, portretizeaza homosexualii ca fiind asemanatori la comportament cu reprezentantii sexului opus. Si asa si este (pentru majoritatea, ca sunt cazuri izolate nu contest).
Uite ca nu stiam cum sa ma exprim, dar m-ai ajutat tu: "sexualitatea se formează ca și personalitatea de altfel", sunt de acord cu tine. Insa, cred ca vointa proprie are un rol in formarea sexualitatii, cat si in formarea personalitatii. Nu crede acum ca un om poate sa isi schimbe personalitatea zilnic dupa cum doreste, am spus doar ca joaca un rol, nu e un rol principal.
Exista oameni care nu mai sunt homosexuali. Poate ne intrebam de ce sunt putine cazurile. Pentru ca psihologii nu vor sa te ajute sa iti rezolvi problemele, ei vor sa te faca sa iti accepti problema.
Conteaza foarte mult. din punctul de vedere al unui copil, care poate isi cauta eroi, prin filme.
Pentru adulti e mai altfel, ca ei stiu sa faca diferenta intre rau si bine, insa un copil, mai greu.
In urma discutiilor cu @Sebastian695, cred ca pot da un raspuns mai complet.
Cred ca este corect sa facem o asociere intre sexualitate si personalitate. Ambele au factori biologici, fiziologici, dar si factori sociali, psihici.
Acum, voi lua doua exemple din fiecare termen. De la sexualitate iau homosexualitatea, de la personalitate iau timiditatea.
O persoana nu alege sa fie timida, dar nici nu se naste asa. Educatia din familie, comunitatea in care traieste, vorbe aruncate de unii oameni ii fac sa fie asa. De asemenea si biologia poate avea ceva de spus. Timiditatea se observa la o persoana de la un anumit timp. Unii aleg sa ignore acestea, crezand ca in viitor se va rezolva. Oamenii le spun "Asa esti tu, nu ai ce face". Timiditatea este o problema. Oamenilor timizi le este greu sa faca cunostiinta cu altii. Ii va afecta in lucrurile ce tin de viata sociala (adica multe). Exista remedii pentru timiditate.
Acum sa ne imaginam ca exista persoane care ii incurajeaza sa ramana timizi, sa se accepte asa cum sunt, si ii critica pe cei care incearca sa-i ajute sa scape de timiditate.
Exact la fel este si in cazul homosexualitatii. Exista niste factori, exista niste oameni care le spun ca nu se pot schimba, sa se accepte asa cum sunt. Implicit, homosexualitatea este o problema si exista remedii.
Deci, orice persoana sau orice organizatie, companie care sustine ca homosexualitatea este innascuta, greseste. Sa spui ca un om s-a nascut homosexual/zoofil/pedofil e ca si cum ai spune ca un om s-a nascut timid/nervos/etc.