| Clarx a întrebat:

Salut tuturor! Este cineva aici pe forum care mi-ar putea explica cum sta treaba cu conceptele programarii orientate pe obiect (gen obiecte, clase, instante, referinte, polimorfism, etc.), in special in cazul limbajelor C++, C# si Java? Dau funda celui care imi explica cel mai clar si mai inteligibil.

Răspuns Câştigător
| Steregoi a răspuns:

Nu e nici o diferenta. Instanta sau obiectul e creat la apelarea constructorului unei clase. In momentul crearii se aloca o zona de memorie pentru obiectul respectiv. Instanta sau obiectul este o exemplificare sau un exemplu creat dupa modelul definit in clasa. Clasa e modelul sau planul sau proiectul. Instanta sau obiectul este produsul masina motocicleta casa etc creat dupa modelul definit in clasa. Pot fi create oricate obiecte sau instante vrei dupa modelul definit in clasa.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu iti poate tine nimeni un curs de programare orientata obiect pe TPU. Sunt zeci de tutoria pe net... trebuie doar sa cauti

| Clarx explică (pentru suntserios):

Eu ma refeream la faptul ca cineva sa-mi dea niste definitii la acele concepte. Am citit si urmarit destule tutoriale despre POO dar niciun tutorial nu m-a lamurit complet.

| Steregoi a răspuns:

Clasa e un model ce contine atribute sau date membre si comportamente sau functii membre.

Instantele sunt obiectele create potrivit modelului definit de clasa.

Referinta e adresa unei zone de memorie in care este stocat un obiect.

Polimorfismul in java inseamna ca orice instanta poate lua forma unui prototip al oricarei clase superioare pe care o mosteneste. Forma e ca o masca iar ceea ce poate fi accesat sau vizibil sunt doar caracteristicile mastii. Doar atributele mastii pot fi modificate si accesate. Doar comportamentele suprascrise de clasa mostenitoare pot fi accesate adica desi masca ascunde fata unei persoane glasul sau comportamentul acelei persoane o da de gol. Invers fiind spus comportamentul acelei persoane suprascrie comportamentul inchipuit al mastii sau al formei. Comportamentele formei nesuprascrise sunt accesate sau vizibile asa cum sunt inchipuite de forma sau in forma sau pe masca.

| Clarx explică:

Care este diferenta dintre o instanta si un obiect?