Ar fi mult mai putin complicat sa transplantezi asemenea structuri.
Si daca tii neaparat sa le cultivi artificial, ar fi mult mai simplu sa cresti o persoana intreaga din care sa iei ce bucati vrei. Uterele artificiale EXISTA si s-au crescut fetusi de miei. Experimentele de natura asta cu oameni sunt interzise din motive etice (cum e si clonarea umana)
Si nu trebuie sa fie un uter artificial, acum ca ma gandesc, se poate folosi si un un uter natural, cum e in cazul clonarii. Ai putea prin inginerie genetica sa faci persoana crescuta sa nu dezvolte creier, ca sa nu zici ca omori o persoana, dar probabil si asta e un tabu moral.
Ideea e ca chestiile de care zici sunt tehnic posibile, dar e inutil de complicat sa cresti doar un picior, fara restul corpului.
Tesuturile individuale se cresc in prezent in vitro din celule stem (grefele de piele pentru arsi). Clonarea non umana exista si ea, la fel si uterul artificial.
Eu ma gandesc la alta intrebare.
Oare vom putea inlocui cumva sperma voastra si sa facem singure copii? Ca asa sunteti cate uni...
M-am gândit și eu la asta. Dar nu uter uman, ar fi prea riscant și multe obstacole legale = imposibil.
Un uter artificial (pungă) si un embrion de animal manipulat genetic prin knockout ca să producă un organ uman.
Ce ai Frate cu Diavolul? Aici se discuta medicină: dureri de șale și alte cîte cele.
AvalohAlyn întreabă: