| Bossu000918 a întrebat:

Salutare lume, știu că pare o întrebare erotica dar mă întreb unde era sufletul meu înainte să mă nasc daca nu existam?

42 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"suflet" e o doar entitate poetică fără corespondent in realitate așa că nu existati nici unul - tu și sufletu-ți

| Razzvan5444006644 a răspuns:

Era dizonaur pe vremea lu Iliescu

| gabicoo a răspuns:

Printre norișori și te aștepta pe tine sa te naști.

| gaminator a răspuns:

Sufletul este insasi viata. Acesta este creat de Dumnezeu, care ne aduce din nefiinta la fiinta.

| gaminator a răspuns (pentru gaminator):

Viata noastra*

| anonimg a răspuns:

Biblia ne spune că țărâna pământului+ suflarea de viață de la Dumnezeu= suflet viu.
Adică noi oamenii suntem suflete; dar atât timp cât suntem în viață.
La moarte, cele două elemente se despart: suflarea de viață (adică viața însăși) se întoarce înapoi la Dumnezeu care a dat-o, iar țărâna se întoarce înapoi în pământ.
Suflarea de viață de la Dumnezeu nu este o entitate care umblă cine știe pe unde. Fără trup, suflarea de viață nu este nimic, după cum nici trupul fără viață în el (adică fără această suflare) nu este nimic.
Omul odată mort, este mort.
Înainte de a naște nu am fost nicăieri, decât în planul lui Dumnezeu de a exista. Nimeni nu poate explica pe deplin înțelesul vieții sau al morții.
Ne vom bucura de viață doar alături de Isus Hristos. Prin El ne vom bucura și de viața veșnică, atunci când Îl vom cunoaște.

| Bossu000918 explică (pentru anonimg):

Înainte să te naști nu existai și nici sufletul tau nu exista Și Dumnezeu nu exista, Și nici viața de apoi moartea este exact ca și cum sa te naști nu exiști așa este și după ce mori nu mai existi

| Violleta2022 a răspuns:

Sufletul tau era in burta maica-tii, inainte sa te nasti, acolo unde te-a conceput si ai stat 9 luni, pana in ziua cand te-ai nascut.

Pe viitor nu mai folosii cuvinte carora nu le cunsoti sensul. Foloseste dex-ul daca nu cunsoti limba romana!
https://dexonline.ro/definitie/erotic/definitii

| Seba2013 a răspuns:

Sufletul se gasea in schitele proiectantului. Pe foile lui se gasea o structura sustentabila. Un corp (nu carne) construit de la A la Z. Carnea este doar o parte din compozitia Corpului. Cand spui OM spui NOUS nu carne (HYLE). Corpul uman se reduce la NOUS iar partile celelalte din compus au o evolutie mai mica. Corpul uman se distinge si diferentiaza prin NOUS. Altfel corpul nu il mai putem numi Uman ci Animal.

Asa ca atunci cand iti cumperi un televisor si el are in proiectant. Tu nu vezi toate piesele ci doar cele exterioare. Ei bine proiectantul vede toate piesele si stie FUNCTIONAMENTUL. Tu daca vezi ca nu se aprinde i-l arunci. Insa cine stie il face sa functioneze. Fiecare opera este CONDITIONATA de propiul ei architect. El ii da marimea, lungimea si materialul. Opera are libertate atata timp cat se rezuma la conditia ei. O lopata poata spune ca este burghiu. Lopata are Drept si Libertatea atat timp cat nu ISI IMPINGE LIBERTATEA LA EXTREM. Ea poate sa ceara libertatea sa fie burghiu. Insa libertatea lopetii este sa traiasca CONFORM NATURII EI. Asa si eu in numele libertatii si a extremelor cer sa nu mai fiu uman. Vreau sa fiu parasuta. Deci exista niste CONDITII de la care se PLEACA sau INCEPE. Doar prin acele CONDITII gaseste o libertate umana. Restul este o libertate mutata la extrem. Orice Artizan creaza lucruri dupa chipul lui. Pana si tú esti imitatia mamei tale. Daca tu nu vrei sa fii imitatia ei si sa te consideri bolovan nu poti. Mergi contra legilor naturale (contranaturii). Ai libertate PRIN MAMA TA nu te poti suprapune (prin nu peste, linia umana continúa nu ajunge dislectica/diferita). Exista o LIMITA pe care nu o Poti depasi. Limita fiind compusa de o margina larga nu restransa. Iesi din limita doar cand te duci la extremul opus. Sunt oameni care le plac sa traiasca tot timpul pe la marginea abisului. Acolo esti doar la un pas. Insa pana la margini exista o gradualitate care iti da un spatiu foarte larg de libertate. Exista un spatiu foarte mare de libertate. Liberul albitru nu este dualist ci gradual/dual (dual si dualist nu insemna acelasi lucru). Ai o dualitate si o multiplícitatea/gradualitate foarte mare pana ajungi la dualism (extremul opus).

Daca gandesti la extreme (1-10) este dualist. Cand te misti intr-o extrema cand in alta. Insa daca vezi si matizul (2, 3,4, 5,6, 7,8, 9) gandesti gradual. Ai o minte mai ascutita. Discerni mai mult decat 1 sau 10. Ei bine de la 1 pana la 9 sunt multe optiuni in viata. A zecea este doar o posibilitate. Treaba este ca se spune ca lumea asta este un ocean. Deci nu ai timp sa parcurgi totul. Lógica binarista care exclude tertul intre doua extreme este superficiala. Intre doua parti extreme exista un MEDIU (tertul, matizul). Trebuie eliminata lógica si judecata binarista. Matemática este mai vasta nu doar din doua numeré.

| Cipi1212 a răspuns:

Sufletul este nemuritor. Probabil că ai fost in așteptare înainte să te reîncarnezi.

| RAY a răspuns:

Conform bibliei dumnezeu ti a predesinat destinul dinainte sa te nasti, hitler a fost predestinat si el si stalin

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

În Romani 8:28-30, Pavel scrie,

„Fraților, știm că Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce-L iubesc, celor care sunt chemați după voia Lui; căci pe cei pe care i-a cunoscut mai înainte, pe aceia mai înainte i-a și hotărât să fie asemenea chipului Fiului Său, ca El să fie întâi-născut între frați. Iar pe care i-a hotărât mai înainte, pe aceștia i-a și chemat; și pe care i-a chemat, pe aceia i-a și îndreptat, iar pe care i-a îndreptat, pe aceia i-a și mărit

Dar ştim că toate lucrurile lucrează spre binele celor care iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemaţi după planul Său. Căci pe aceia pe care i‑a cunoscut mai dinainte i‑a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie cel întâi-născut dintre mai mulţi fraţi. (Romani 8:29–30)

| Bossu000918 explică (pentru RAY):

Povesti

| Dumitrache_Simona_Daniela_1994 a răspuns:

Înainte ca mama ta să rămână însărcinată nu existai nici tu nici suflet.
Nu este nimic erotic în întrebare.

| PaulaPaulayt1 a răspuns:

Cauta cartea: "viata după viata" scrisa de Raymond Moody. Eu acum o citesc și în principal e vorba de ce se întâmplă după moarte, el e un doctor renumit care a studiat morțile clinice. Nu îți zic mai departe dacă nu vrei ca să nu îți stric lectura. Ideea e ca după moarte exista viata. Sufletul tău se duce intr-o alta dimensiune când mori dar apoi călătorește mai departe. Asa ca ai speranța, că te poți întoarce înapoi și reintalni oameni dragi dar în alte vieți sub forma altor trupuri. Sufletul tău e nemuritor. Citește cartea și ai sa vezi ce se întâmplă după moarte. Nu te lua după popi. Nu sunt decât niște carturari ca aia care l-au ucis pe Iisus. Se dau ca știu multe din biblie dar dovezile empirice unde sunt? Ca să știi cu adevărat ceva trebuie sa fi experimentat, nu doar citit din biblie. Se dau mari atoatestiutori. Doar Dumnezeu e asa. Îmi cer scuze dacă am ofensat pe cineva dar e doar opinia mea. Eu m-am documentat de când eram mica, am citit multe cărți și pentru mine e clar acum ca suntem mințiți și nu ni se spune totul. Tu cercetează și vei afla. De asemenea am citit undeva ca pe la 15 săptămâni de sarcina sau cam asa, abia atunci întra sufletul în trup. Pana atunci așteaptă lângă mama.

| EestiSodalane a răspuns:

Ce legatura are asta cu erotismul? Sufletul nu este ceva anume ca un obiect care poate fi intr-un loc sau altul. Sufletul este viața corpului. Iar viața era în fetus. Iar dacă voiai să întrebi unde era sufletul înainte ca tu să fii CONCEPUT raspunsul e: niciunde. Sufletul după cum am zis este viața trupului. Dacă nu există trupul n-are cum să existe nici viața trupului respectiv. E logic.

| EestiSodalane a răspuns (pentru gabicoo):

Poti sa-mi spui ce anume a fost eronat si nefolositor in raspunsul meu?

Sau dai evaluari doar ca sa te bagi în seamă

| gabicoo a răspuns (pentru EestiSodalane):

Tu ai inceput.

Nu am început nimic. Daca raspunsul tau ar fi fost folositor si inteligent l-as fi evaluat așa. Ce vrei, sa mint? Daca dai raspunsuri eronate ti le voi evalua ca fiind eronate. Nu-ti convine? Atunci nu mai da raspunsuri eronate.

| sabin89 a răspuns:

E greu să știm noi unde era sufletul tău. Noi nu știm nici unde era al nostru d-apăi al tău.

| gaminator a răspuns (pentru PaulaPaulayt1):

"Sufletul tau se duce intr-o alta dimensiune cand mori", mai bine crezi ce spun sfintii decat sa iei in seama toate povestile si supozitiile fara niciun fundament, al acestor scriitori de literatura contemporana, care nu au habar ca 2x2 face patru oriunde intotdeauna.

Dovezi empirice?
Ce vrei mai mult decat un mormant gol, al celei mai importante persoane din istorie?

| PaulaPaulayt1 a răspuns (pentru gaminator):

Când ai sa mori, doamne ferește. ai sa te convingi singur ca asa este. Avem mai multe vieți și sufletul nostru călătorește în mai multe dimensiuni ale realității. Eu sunt convinsa de asta. Viata e eterna

| PaulaPaulayt1 a răspuns (pentru PaulaPaulayt1):

Poate am exagerat și eu cu : "carturari", "popi"... Etc. Au și ei rolul lor pentru ca oamenii au nevoie de îndrumari și sfaturi despre cum sa fie ca oameni. Dar nu cred ca ei știu cu adevărat ce se întâmplă după moarte.

Sfinții nu vorbesc, se ascund prin păduri și munți. Nu e asa? Ma refer la cei din zilele noastre ca trebuie sa existe vreo câțiva. Nu zic ca nu exista iad dar ala e doar o modalitate de a te purifica și nu stai veșnic acolo.

Cat despre cărțile scrise de sfinți. E adevărat ca nu am citit multe. Poate o sa ma apuc de acum însă învierea e reincarnare și mântuirea e ca iluminarea. E totul plin de simbolism și după cum am spus ni se ascund multe lucruri.

Poate o sa spuneți ca sunt deziluzionata, poate greșesc și eu în ce spun. Nu zic ca adevărul meu e absolut dar fiecare are propriul lui adevăr și propriile lui credinte, de aceea cică avem liber arbitru. Dacă îl avem și pe ala. Ca subconștientul face multe lucruri automate.

| PaulaPaulayt1 a răspuns (pentru gaminator):

"Dar va zice cineva :cum inviaza morții? Și cu ce trup se vor întoarce?" "Nebun ce ești! Ceea ce semeni când semeni, semeni nu trupul care va fi, ci doar grăunte..."
Trupul este semănat în putrezire și inviaza în neputrezire>este semănat în ocară și inviaza în mărire, este semănat în neputință și inviaza în putere. Este semănat trup firesc și inviaza trup spiritual... Iată, va spun o taina :nu vom dormi toți, dar toți vom fi schimbați. Într-o clipa, într o clipeala de ochi la cea din urma trompeta>pentru ca trompeta va suna, morții vor învia nesupusi putrezirii. " Aceste lucruri apar scris e în această carte pe care am recomandat-o. Citate din biblie care explică clar ca noi vom învia dar cu alte trupuri. Lucrurile sunt ascunse la vedere ca lumea sa nu își dea seama de adevăr dar doar adevărul ne va elibera. Doamne ajuta!

Nu era nevoie sa faci spam. Sa zicem ipotetic ca reincarnarea este realitate, asta ar insemna o circularitate nesfarsita in timp si spatiu intr o natura finita, nu poti lua in serios asa ceva. Faptul ca oferiti citat din biblie (ar fi fost bine sa dati si rererinta sa verificam) nu inseamna ca ati si inteles o, acolo spune altceva decat insinuati.