Nimeni nu poate ști. Ambele sunt teorii, dar nu exista nici un argument solid care sa le demonstreze pe una dintre ele. Acum depinde de fiecare. Spre exemplu eu tin cu prima varianta.
Este posibil ca Dumnezeu sa fi creat Big Bang-ul, spre exemplu, dar mai sunt o grămadă de alte ipoteze care deocamdată rămân ipoteze. Intr-o zi adevărul va ieși la iveala.
Flacau, religia nu are absolut nici o dovada. O carte scrisa dupa niste povesti ale unor oieri inculti chiar nu aduce dovezi.
Partea "stiintifica" e doar cu numele. Termenul "cunostinta", "stiinta" e luat din Biblie.
1 Corinteni 13:8:"ştiinţa se va sfârşi".
Imaginea urmatoare nu-mi apartine.
La un moment dat omul Ii spune lui Dumnezeu: "Pot sa fac si eu ce ai facut Tu!" Omul se apleca spre pamant ca sa-si inceapa lucrarea si sa-si dovedeasca afirmatia. Dar Dumnezeu ii spune: "Stai putin; fa-ti singur pamantul."
Dumnezeu a facut toate lucrurile din nimic: "El zice si se face; porunceste, si ce porunceste ia fiinta." (Psalm.33:9); omul are nevoie de materie prima ca sa poata face ceva.
Dumnezeu a oferit viata pe pamant; omul nu poate da viata nici macar unui vierme, si nu poate nici sa traga de firul ierbii ca sa-l poata face sa creasca. Nasterea este procreere, nu creatie.
Omul nu a facut nimic din tot ce inseamna viata. Omului i-a fost lasat de Dumnezeu ca sa cerceteze lucrarile lui Dumnezeu. Lucrul acesta este un privilegiu pentru om, pentru ca omul sa-L poata descoperi pe Dumnezeu si sa-L slaveasca prin aceasta. Dar la fel ca si Lucifer, omul s-a ingamfat datorita priceperii si descoperirii ingaduite de Dumnezeu, si astfel nu doar ca s-a slavit pe sine insusi, dar a ajuns pana acolo sa nege existenta chiar Aceluia care l-a adus la viata, care i-a dat pricepre si ii ofera paine pe masa in fiecare zi.
Dumnezeu este bun cu noi, chiar daca noi nu vedem lucrul acesta; "are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta." (2Petru.3:9)
Dumnezeu nu Se descopera prin demonstratii, ci numai prin dovezi. Iar dovezi ale dragoste Sale le intalnim in fiecare zi, chiar daca noi nu avem ochi sa le recunoastem. Le vom putea vedea numai prin ochii credintei. Si tot prin credinta Il vom putea vedea pe Dumnezeu.
Iar aceasta credinta Dumnezeu a pus-o in fiecare om care s-a nascut vreodata pe pamant; unii au ales sa o pastreze, alti sa o innabuse si sa o indeparteze. Dar cu toate acestea Dumnezeu ramane bun cu noi si nu ni Se va descoperi vreodata prin demonstratii.
Stiinta a descoperit ceea ce afirma si poate dovedi prin dovezi in scimb religia nu poate dovedi nimic, credinta inseamna a crede atat nu a cerceta, a vedea daca exista dovezii, acum 13, 8 miliarde de ani a existat un big bang, o singularitate sa extins in timp si spatiu, daca crezi ca un creator a creat universul cum a aparut acel creator? cum a creat el totul din absolut nimic? vezi cere credinta oarba nu ratiune, logica, omul crede in dumnezeu ca i ofera un confort, o speranta, un scop desi o iluzie
Ambele doctrine sunt false.
Universul nu a fost creat de Yehova pentru ca Yehova nu exista. Crestinismul a fost inventat ca sa distruga paganismul si ca sa transforme omenirea in sclavii jîdanilor. Rezultatele sunt evidente. Evreii detin peste jumatate din banii lumii iar oamenii sunt dependenti de bani pentru ca altfel nu pot trai. Treaba asta a inceput si merge de vreo 2000 de ani de cand familia evreiasca Goldsmith a deschis un "centru" unde oamenii isi pot tine aurul in siguranta. Vazand ca oamenii nu-si mai revendica aurul depus, ci il tine in depozit pentru "siguranta", jîdanii au inceput sa le dea oamenilor chitante care sa confirme cantitatea de aur depusa si in loc sa circule aurul oamenii au inceput sa foloseasca chitantele primite de la Goldsmith in timp ce acestia au pastrat aurul. Am citit ca oamenii i-au spanzurat pe jîdani dupa ce au aflat ce au facut cu aurul lor. Lucru similar s-a intamplat secolul trecut cand guvernul SUA condus de jîdani a obligat populatia sa cedeze tot aurul statului si in schimb li s-au dat hartii fara valoare (dolari), iar dupa ceva ani pretul aurului a crescut enorm. Dupa cum vezi, de data asta nimeni nu i-a mai spanzurat pe jîdani pentru ca populatia era prea ignoranta si spalata pe creier ca sa-si dea seama de realitate. Aici intervine printre altele si crestinismul. Atat timp cat oamenii sunt spalati pe creier sa-si iubeasca dusmanii si sa nu se opuna cu nimic, jîdanii ii pot manipula si ii pot controla cum vor. Ei pot avea cati bani vor pentru ca ei detin o banca privata care poate printa oricati bani vrea, si anume Rezerva Federala care nu, nu are nicio legatura cu guvernul SUA ci este o banca privata controlata de jîdanii de Rothschild. Mai intervine aici si efectele mass-mediei care spala masele pe creier si le distrage atentia de la faptele reale si alte lucruri care sunt mai pe langa subiect.
Big-bangul este chiar mai stupid decat zeul evreiesc pentru ca nu are nicio logica. In timp ce crestinii cred in zei aparuti din nimic dar care au existat dintotdeauna, ateii care se pretind mereu " logici" si care "cred in lucruri cu o baza solida de dovezi" chiar cred ca Universul a aparut din absolut nimic printr-o singularitate formata din absolut nimic. Cand s-a intamplat asta? Am zice ca niciodata pentru ca pe atunci nu exista nici timp nici spatiu. Deci Universul a aparut in nicaieri cand nu exista timp si ateii pretind ca ei cred in lucruri logice si dovedite
Iar teoria evolutiei nu prea se aplica la om. Omul este prea inteligent ca sa poata fi considerat produs al evolutiei. Toate animalele au o trasatura proprie si specifica care le ajuta sa supravietuiasca si sa-si perpetueze specia: iepurii sunt rapizi si se inmultesc rapid, ursii hiberneaza iarna ca sa nu moara, lupii traiesc in haite si sunt rapizi etc. Omul ce are? Mai nimic. In plus, conform evolutiei, omul ar trebui sa evolueze continuu. De 2000 de ani oamenii continua sa involueze si sa devina tot mai lenesi si ignoranti si dependenti de tehnologie. Daca cu peste 2000 de ani in urma oamenii aveau cunostinte solide in astrologie si fizica, in prezent fara tehnologie oamenii nu mai stiu nimic.
Lucrul pe care crestinismul si ateismul il au in comun este ca ambele doctrine au fost create de jîdani ca sa controleze populatia. Atat crestinii cat si ateii sunt ignoranti si paraleli cu realitatea. Habar n-au ca sunt manipulati in ultimul hal iar ei in loc sa cerceteze informatia care se afla sub nasul lor, inghit orice le zice media pentru ca se potriveste cu credintele lor. Se pare ca este evident ca omul poate accepta mult mai usor o minciuna decat adevarul spus verde in fata.
Teoriile tale n-au nicio dovada solida. Media jîdanilor a transformat niste minciuni scoase din nimic in "dovezi solide" si probabil ai auzit vorba aia: "Cand auzi o minciuna de prea multe ori esti dispus sa o crezi."
Crestinismul si ateismul promoveaza 2 variante diferite ale istoriei. Avand in vedere ca ateismul si crestinismul au fost inventate si promovate de oameni despre care s-a dovedit ca au furat, mintit si ucis, de ce am mai pune botul in continuare la mizeriile lor?
Este suficient sa vezi ateii si crestinii cum se cearta intre ei ca niste oi indoctrinate incercand sa-si impuna fiecare credinta si punctul de vedere ca sa vezi ca ambele categorii de oameni sunt spalati pe creier de mizeriile jîdanilor.
In biblie scrie ca El se mai numește Alfa si Omega, adică începutul si sfarsitul, deci teoretic el ar fi existat din totdeauna, ceea ce practic pare lipsit de sens pentru noi oamenii, deci nu știm.
Dar daca o iei așa, si Big Bangul ar fi trebuit sa fie creat de cineva, chiar daca totul a apărut de la o singura celula. Adică cine a creat acea celula?
Ambele au dovezi?
Serios? Ce dovezi in sunt in favoarea creationismului biblic? O carte de mituri?
Tu crezi ca eu nu stiu ce scrie in biblie, normal ca stiu doar sunt ateu
Nu avea cum Dumnezeu sa creeze Big-Bangul. Pe at nu exista timp. Deci daca nu exista timp inseamna ca nici creator nu exista
Dumnezeu a existat dintotdeauna, chiar si înainte de apariția timpului.