| b0denN a întrebat:

Salutare, vreau sa ma ajutati si pe mine cu o intrebare:
Un scolar, premiant la scoala, este intrebat de un batran: "Daca intr-un pom sunt 24 de pasarele si un vanator tragand cu pusca omoara 6 dintre el, cate mai raman in pom?" Scolarul raspunde repede "18 pasarele", iar batranul ii spune razand, "Niciuna".
Intrebarea intrebarii este: Care dintre cei doi are dreptate si de ce?
Stiu ca cel mai logic raspuns ar fi ca pasarile au zburat, deci in concluzie niciuna nu mai e in pom. Dar el zice ca a omorat 6 dintre ele, pot exista mai multe variante?

10 răspunsuri:
| andreeahello a răspuns:

Eu stiam ca nu mai ramane niciuna, deoarece pasarile se sperie din cauza impuscaturilor si zboara. Pe mine cel putin asa m-a invatat profesorul. Sper sa te ajute cu ceva

| ZooRmRaReD a răspuns:

Da, este posibil. Este posibil sa ramana intre 18 pasari si 0 pasari.

| suffarstar a răspuns:

Da' de ce faceti cu pasarele? Va place violenta domestica? Hai sa facem cu un subiect mai actual: 24 de europeni stau la metrou si asteapta trenul, apare un islamist si cu un kalashnikov ucide 6 necredinciosi. Intrebare: Cati europeni aflati in viata au ramas pe peron?

| writtennnns72 a răspuns (pentru suffarstar):

M-a amuzat răspunsul acestalaughing)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrebarea e "cate raman in pom" nu "cate raman in viata" deci in cazul respectiv, 0 este raspunsul corect.

"pot exista mai multe variante"... nu (decat daca formulezi intrebarea intr-un alt mod).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suffarstar):

N-ai nimerit comparatia. In cazul pasarilor, ele pot sa zboare in ce directie vor. Cu oamenii e mai greu deoarece daca nu au pe unde sa fuga, unii vor sta pe burta si vor pretinde ca sunt morti, altii fug, etc.

Pentru intrebarea ta e nevoie de mai multe detalii.

Chiar daca faceai scenariul pe strada si intrebai cati au mai ramas pe trotuar sau ceva de genul, poate un ciumpalac se credea erou si murea ca un bou si atunci raspunsul era diferit. Sau poate ca unul are un pistol si reuseste sa-l impuste pe cel care a inceput sa traga.

Incearca alt exemplu daca vrei sa fie cat de cat acceptabil.

| Piticotu_Raul_2001 a răspuns:

Pur si simplu nu au mai ramas pasari pentru ca au figit toate de pe pom.

| suffarstar a răspuns (pentru anonim_4396):

Am vrut sa evidentiez faptul ca la scoala se dau probleme destul de ciudate. Un om ucide niste animale, si totul e okay. Cand vine vorba insa de oameni, se schimba foaia. E un exercitiu de empatie si se pot observa niste chestii psihologice interesante. Am auzit de atatea ori intrebarea asta pe cand eram la scoala si niciodata nu m-am gandit niciodata ca e o vorba despre un animal care ia vietile altor animale. Deh, oamenii-s mai speciali.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu pot exista mai multe variante, singura si cea corecta este "niciuna".
Intrebarea este pusa in asa fel, ca sa te incuie, sa te faca sa te gandesti de 2 ori inainte de a raspunde.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si daca o pasare este surda si oarba? Sau daca pe o pasare nu o omoara dar o nimereste in aripa si nu poate zbura? Sau daca una face un soc si ramane incremenita? Sau daca alta pasare aterizeaza in pom dupa ce restul au zburat?