| Parintele a întrebat:

Sarbatoresc astazi unii nasterea unei iluzii. Sarbatoresc mancand carne de porc si band pana la refuz. Oare daca toti crestinii ar avea credinta in inima si ar fi convinsi de existenta lui Iisus ar mai fi atat de pacatosi? Oare nu cumva mecanismul psihologic al animalului om este mai puternic decat indoctrinarea religioasa si invinge? Sunteti de parere ca viata si mecanismele ei printre care si legea conservarii speciei functioneaza in ajutorul omului respingand otrava din corp adica ideea religioasa?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parinte, nu prea merge la sarmale asta, se digera greu. Craciun fericit, eu sunt atee, Mosul meu nu se supara.

33 răspunsuri:
| JeSa a răspuns:

"Parinte" m-ai facut sa rad laughing laughing laughing; P. S - sa nu mai iei numele Dumnezeului tau in deradere in direct laughing
Un Craciun Fericit!happy

| JeSa a răspuns:

"Parinte", cum poti sa judeci, pe Dumnezeu? Nu asa, la furie, cand te intrebi retoric cum e posibil sa se intample atatea nedreptati. ...asta e, fiindca am observat ca nici nu m-ai inteles la primahappy sau de fapt nu-ti doresti asa ceva... poate esti evreutonguerolling on the floor

| AvalohAlyn a răspuns:

Parintele, si marmota invelea...laughing

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Pfuii, incurca-i, drace!

| Arthur a răspuns:

Draga parinte, dupa cum te exprimi cred ca esti raspopithee hee Te-a durut tare sutul in fund cand te-au dat afara din biserica? Au facut un efort inutil pentru ca nu au reusit sa-ti urce mintea inapoi in cap de unde coborase. Cred ca a ramas tot acolo. Drept razbunare ai devenit satanist vad, te-au pus sef? Vezi ca le cam ametesti, spiritul nu e tot una cu materialul! Si la porci functioneaza la fel de bine legea conservarii speciei si ei nu au mers la biserica sa manance ''otrava religioasa''. Pofta buna!

| Arthur a răspuns:

Parinte...Gandeste cam cati ai jignit tu cu cele afirmate. Daca tu ai simtit intepaturile, nu-mi pare rau.
Sarbatori Fericite!winking

| Parintele explică:

Alllinna, Multumesc pentru urare insa deasemeni n-o pot digera.asa ca iti urez doar clasicul La Multi Ani iar craciunul sa-l lasam celor ce dorm de mii de ani!

| Parintele explică:

BitterSweet Craciun Fericit fiule. Iar daca il aduci pe satana in discutie tin sa-ti spun ca apartine culturii tale religioase. Multumesc deasmeni pentru jignirile directe cat si pentru cele indirecte. Aleluiah!

Sensei.BRO-----Andrei Buna treaba sensei.sa duc un vin negru din pivnita parohiei? Pote asa o convingem mai usor pe Rebeca sa ne faca un belly dance ca la carte.

| Parintele explică:

Alelei feciori de lele si viteji ca o muiere...mult va place voua celor credinciosi iluziilor si ignorantei sa jigniti omul in fata fara ca macar sa fi citit intrebarea de mai sus. Dar poate in gandul vostru intunecat de nestiinta a avut loc doar ura si intoleranta exact ca si in cazul zeului vostru iubitor. Faceti un pas mare spre lumina si duceti biblia la reciclare.copii au nevoie de alte carti iar noi avem nevoie de pomi ca sa avem de ce spanzura prostia.

| Parintele explică:

JeSsYkA, nu am draga nici un domn. ai tu vreunul de imprumut?

cami
| cami a răspuns:

Ai dreptate @parinte, cei care sarbatoresc Pastele si Craciunul, in desfatare si pacat, nu se pot numi cu adevarat, drept credinciosi. Dar, dumneata, ca un cap bisericesc ce esti, ar trebui sa cunosti legile firii, si sa te opui cu indarjire contra lor. Ce faci? Le propavaduiesti?
In fine, spovedanii se fac acolo la domnia ta? Daca da, programeaza-ti una pentru saptamana viitoare.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Parinte, omul este supus pacatelor lumesti si nu toata lumea poate s-a gandeasca ca dumneata. Traim intr-o lume, in care capitalismul salbatic ne schimba viata si viziunile in spatiu, sunt de acord, ar trebui s-a fim mai buni, si sa îi iertam pe cei cu voie sau fara voie gresesc. Credinta in Dumnezeu îi face pe oameni sa fie mai buni mai milostivi si sa nu comita infractiuni prin violenta. Un prim exemplu sunt cei care poarta strae bisericesti, dar cand vezi ca si acestia pacatuesc mai mult ca noi, sunt hrapareti, si nu întereseaza decat ''banul'' cata chemare vei avea spre biserica intervine un zid al neincrederii. Eu am o varsta onorabila sunt crestin si cred in Dumnezeu, cand pot si am mijloacele necesare ajut pe cei saraci la nevoi.

| edoru a răspuns:

Puţin deviat de la subiect: Are şi o parte bună Crăciunul pentru că ne reuneşte temporar măcar între prieteni, familie. Celor care aleg să se mocirlească în faţa sutanei, crezându-se astfel renăscuţi Isuşi, pace lor, viaţa e *Viaţă* cu sau fară religie, cu sau fără credinţă, cu sau fără carne de porc, iar când murim, duşi rămânem! Prăpăstios, dar permanent.

| moodyblues a răspuns:

Pai, ca si tine parinte pacatos eu, pacatoasa incerc sa propavaduiesc ateismul meu dar ma mai opresc sa mai inteleg olecuta si felul in care gandeste oaia crestina :
-,, nu mai bine iti pregatesti burta decat sufletul?''
-,, nu mai frumos sa bag in mine ca animalul(desi spun ca-s fiul lui D-zeu nu animal ca darwinistii prosti de langa mine)dupa ce am postit?
-,, credinta trece prin stomac'',, si eu mancand in timp ce ar trebui sa ma inchin ma bucur ca s-a nascut Hristos''

Acum in opinia mea poti sa le dai ce stiinta vrei, ce psihologie vrei, sa il invii pe Darwin din mormant, sa le dai dovezi cu tona caci crestinii sunt cum spunea James Randi(un sceptic de valoare pe care-l admir foarte mult), exact,, ca ratustele de cauciuc care nu pot fi scufundate''!

| moodyblues a răspuns:

Am dreptate parinte?

| Linda a răspuns:

Supravietuirea speciei se poate realiza si mancand cumpatat. De altfel necumpatarea - imbuibarea (Biblia trad Cornilescu) Ev dupa Luca 21:34 este mentionata ca ceva ce crestinii sa evite. Se ajunge la spital mai ales datorita asocierii cu alcoolul.
Exista studii care arata ca starea de sanatate a credinciosilor (practicanti) este mai buna decat media. http://www.godandscience.org/apologetics/religionhealth.html#vLAEvmVeLqPa Asadar cei care abuzeaza de mancare si bautura nu sunt pe linia crestinismului. Voi petrece revelionul cu prieteni de la biserica, rememorand anul care a fost, multumind lui Dumnezeu ca a fost cu noi, cerand lumina pentru anul care vine, mancand moderat, band apa minerala, discutii vesele pana la profunde, cantand spre gloria Lui si voi simti o bucata de cer ca in alti ani

| DodoKan a răspuns:

Ai dreptate alexandra, sunt multe ratze de cauciuc care s-ar dovedi utile daca am face din ele anvelope pentru tractoare.hee hee Multumesc pentru raspuns.

| perla a răspuns:

Lasa oamenilor ce este a oamenilor-si lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu! Nu judeca ca sa nu fii judecat si daca nu crezi lasa pe altii sa creada ...ca doar nu te deranjeaza cu nimic.nu? si daca savantii incearca de mii de ani sa inteleaga cum e facut pamantul, ce este un atom ' cum este cu gravitatia si toatr celelalte si nu au reusit inca sa afle...inseamna ca cineva le-a facut pe toate, si toate sunt facute cu intelepciune, si toate sunt facute anumit pentru locul lor.si acela eDumnezeu.si nu mai lua fata de preot si injosi preotii ca faci mare pacat sa iei numele Domnului in desert.si daca nu stii cine isi bate joc de lucrurile sfinte de foc se va arde.

| rey a răspuns:

Sincer ma plictiseşte sarbatoarea, sunt ateu, dar o respect, nefăcând ca de obicei rockaiălă la maxim şi să mă iau de diferite persoane că nu au bască.
De crăciun stau singur acasă fumez un trabuc, cât despre carnea de porc, sunt vegetarian.
Dar în general aşa sunt Creştinii, se folosesc de orice ca să se simptă bine. Aşa cred ei că îl cinstesc.
La faza asta cu Crăciunul parcă sunt mai Creştin ca şi prietenii mei care se fac îmbată în cinstea Crăciunului, doar iubita crede în legenda lui Isus pentru că este prea slabă să înfrunte adevărul, că suntem FIINŢA SUPREMĂ.

Dar faza cu mâncarea în exces nu e nimic, culege-ţi credincioşii de prin barurile de streaptease şi discoteci.Aseară erau vreo 3 cu cruciuliţă la gât şi se rugau să prindă ceva de ciocănit în discotecă.

O zi bună.

| eu_4161 a răspuns:

Ma crezi ca nu am inteles nimic...cum adica tu spui ca nasterea Domnului este o iluzie? tii cu Biblia sau cu Stiinta?!?

| zeenath a răspuns:

laughing)))))))))))Parinte cadou o funda de la mine!winkingLasa-i sa creada in continuare daca nu au ochi sa vada si urechi sa auda! Nu are sens sa te opui unui munte de pietris! Dupa parerea mea si cercetarile mele si ale altora, care culmea ca sunt mediazate stiintific si demonstrat.si totusi..., Craciunul a fost o sarbatoare pagana care se practica de dinaintea nasterii lui Isus, sarbatorind zeul Soare! Mitologia si toate miscarile carturare si sociale au dus la comutarea nasterii lui Isus din vara in iarna! laughing)Cum se poate face asa ceva? cum de in fiecare an, Isus Mesia ( Mesia = Ales, Trimisul lui D-zeu si nu inteleg de ce Fiul, cand Mesia are o alta semnificatie si traducere ), se naste in aceiasi data, dar in fiecare an moare in zile diferite? In Biblie se specifica ac nu avem voie sa mancam carne de porc, sunt specificate animalele ce le putem consuma, iar cat despre alcool.laughing)) multe ambalaje cu ciroza hepatica am vazut in salile de operatie, si atat de multe si pe masa de necropsie!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Auoleoo popo, trebuia sa vorbesti de mincare? Mi-ai amintit ca mi-e foame, ma duc sa golesc frigideru'. Hai sa-ti dau o bere, poate vine si Rebeca sa ne danseze din buric in timp ce-i mincam sarmalele laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Posibil, dar Craciunul il poti sarbatori in suflet, cu familia manacnd si band cu masura, nu e nevoie sa te indopi! Da s-a pierdut adevarata valoare a unei sarbatori, nu mai stim sa o simtim cu adevarat spiritul credintei din cauza ca,, ne-am modernizat"si avem de pierdut

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parinte, nu ma bag ca m-am cam indepartat serios de cele sfinte si nu-i vina mea pentru ca asa m-a facut creatorul parinte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa nu intrati in sfatul nebunilor, fiindca va perdeti sufletele. iar tatal minciunii are adepti si el.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Credintza nu e obligatorie! credeti in ce vreti! Ipocritilor!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Jess m-ai dat pe spate. Fa-o si tu mai des.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vai vai, ce părinte păcătos eşti, să te bată dumnezeu no talking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parinte nu beusi aghiazma toata inainte de vreme?laughing