Păi oricare dintre noi am depășit boli cu ajutorul științei și aici vorbesc de industria farmaceutică. Ce ne-am face noi fără știința medicinei? Ce s-au făcut strămoșii noștri? Pe ei și o amărâtă de gripă îi omora. În rest putem vorbi de tehnologie care ne ușurează mult mai mult munca. De exemplu pe mine la facultate mă ajută foarte mult putând să ne trimitem materiale, să aflăm informații foarte ușor.
Nu mi-ai trimis nimic. Am ascultat. Însă mie mi se pare că e o pildă creștin ortodoxă(adică se și specifică asta). Dar oare nu se poate aplica asta și unui zeu care nu e creștin ortodox? Eu cred că da. Nu ai adus explicația legată de hoț. Nu prea cred că e relevantă chestia asta în argumentarea ta care nici nu există, însă dacă e, ar fi frumos să îmi explici de ce este.
După logica asta nu se întâmplă nicio nedreptate în lume că până și infracțiunea e bună, nu? Eu ce văd acolo e un exemplu complet particular(care greu probabil să aibă treabă cu vreo realitate). Așa ți se pot da exemple mult mai realiste care nu încurajează infracțiunea. Mi se pare o justificare destul de prostească. Dar la criminali oare ce se aplică? Dacă venea un criminal și îl omora pe copil, atunci Dumnezeu i-ar fi zis că mai bine că l-a omorât acum căci oricum murea în călătorie? Alt exemplu irelevant în discuția noastră. Dacă vrei să aduci argumente, fă-o cu logică nu cu fanatism. Să încerci să găsești scuză pentru infracțiune, nu mă așteptam, sincer.
AndyAndrea întreabă: