am mai zis si eu asta ca raspuns la unele intrebari
stiinta explica totul exceptand lucrurile de baza. ok, teoria evolutionismului e complet plauzibila, dar inainte ce a fost? cum a aparut atomul? "big bang". ok, dar explozia aia de ce a avut loc? sunt multe intrebari la care stiinta nu raspunde
de asta prefer agnosticismul
Dar,acest agnosticism,nu mi se pare deloc stabil. Prin agnosticism,inteleg mai degraba un ateism " firav ". Crestin nu poti fi. De fapt, multa lume care se pretinde a fi crestini/musulmani/evrei nu sunt, ei doar s-au nascut in acea zona si au preluat traditiile/credintele acelea. Multi dintre acesti prentinsi credinciosi, doar cred sau din supersitie/frica de moarte, in rest nu au teologia/cultura necesara incat sa cunoasca dogma/doctrina/invataturile.
Asta e problema cu oamenii. Vor sa cunoasca tot dintr-un foc, iar atunci cand vad ca n-au dovezi, mai inventeaza un zeu sa umple golul din cunoasterea lor. Nu asa e indicat sa procedezi daca vrei sa descoperi adevarul, sau macar o parte a lui. E preferabil sa cunosti o mica parte a adevarului decat sa te pacalesti ca-l stii pe tot, dar de fapt sa nu stii nimic.
Ce destepti pot fi uni . Bai in nu a fost nimic doar a fost foarte mic si dens si in si daca te intereseaza asa mult documenteazate nu vorbi din putinele lucruri care le sti.Nu se poate face ceva di nimic.
Eu,de fapt, nu am pretins nimic, ci doar am intrebat. Gresesc?
Si tu te-ai fi asteptat ca stiinta sa raspunda la ABSOLUT TOATE intrebarile? Daca raspunsul e "da", nu esti agnostic, esti debil. Umanitatea este primitiva, sa ceri unor animale controlate inca de instincte sa stie tot despre tot, doar pentru ca au atins un nivel constient, e o cretinitate mai mare decat orice religie care a existat vreodata.
Nu, dar iau in calcul dovezile pe care le avem in momentul de fata si nimic altceva, si de asta prefer sa nu bag mana in foc
Ok, am interpretat eu gresit. Acum inteleg la ce te-ai referit.