anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se poate stabili vreo legatura intre "marii ganditori" din istorie, si viata lor sexuala? Majoritatea au avut urmasi, sau nu? Sau nu exista legaturi concrete?

Multumesc.

4 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

"Refularea sexuala conduce la sublimarea pulsiunii sexuale in cultura" "Impulsia sexuala pune la dispozitia operei culturale o extraordinara cantitate de energie"Froid.Intelegi acum ca nu voi putea ajunge niciodata un mare ginditor?

| harciog a răspuns:

Pai si el tot de pe acolo s-a inspirat,"obsedatul"dreacu'de psihologie.

| miradoniz a răspuns:

Întrebarea asta îmi amintește un articol pe care l-am citit de curând.Pe scurt, spunea ca Heraclites, Platon, Descartes, Spinoza, Leibniz, Kant, Schopenhauer nu s-au căsătorit-pentru ei filozofia(dragostea de ințelepciune)implica o aspirație spre asceza. Sartre și Nietzsche au avut relații ambigue cu femeile.Socrate e un caz specialhee hee s-a căsătorit se pare,din ironie,cu Xantipa(cea mai rea de gura femeie din Antichitate). Despre Aristotel, Hegel și Marx se presupune ca au avut o viata matrimoniala normala happy Acești ultimi trei filozofi "sunt toți chiar dacă la nivele diferite,filozofi ai dialecticii"(spune Philippe Choulet).S-ar putea sa fie o coincidenta,o legătura clara, concreta nefiind dovedita încă, din câte știu eu...

| elasexygagica a răspuns:

Am auzit de la cineva ca unii filosofi faceau sex cu discipoli, cica asta ajuta in relatia profesor elev laughing desi erau homosexuali love struck