| Sawarekh a întrebat:

Se spune ca gandirea femei si a barbatului e foarte diferita.

De mic stiu ca sunt diferente mari : atentie distributiva, gandire analitica, artistica, neurotrasmitatori, emisferele cerebrale, etc.

Ideea este ca am vazut unii barbati care au toate calitatiile unei femei si invers.

Un exemplu resimtit de mine, eu sunt stangaci, desenez de mic, deci gandesc si cu emisfera dreapta.

De ce ni se baga in cap ca suntem in gandire asa diferiti?

Răspuns Câştigător
| Brizbriz a răspuns:

"acum 4 ore | ElAdrianos a întrebat:
Se spune ca gandirea femei si a barbatului e foarte diferita."

se spune si ca vaccinul te "imunizeaza", insa, daca cauti in dictionar cuvantul "imun" o sa vezi ca nu zice DELOC, ca "faci boala dar nu la fel de grav", ci spune ca NU TE IMBOLNAVESTI **DELOC**

la fel cu afirmatia ta, in general se refera la faptul REAL ca in momentul in care o fata, face un copil, in general i se schimba perspectiva ABSOLUT TOTAL si devine SERIOS RAU cu picioarele pe pamant

insa in rest oamenii pot sa gandeasca intr-un fel sau altul, indiferent daca le atarna sau nu ceva intre picioare, si mai rau, indiferent daca societatea recunoaste sau nu capabilitatea de gandire a unui individ, barbat sau femeie

in puii mei dude, sunt femei care au facut istorie, IN TOATE DOMENIILE, nu poti sa generalizezi dar pentru ca "asa se spune"

14 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu iti baga nimeni nimic in cap, poti si tu singur sa faci observatii.Cind cineva iti spune un lucru tu nu trebuie neaparat sa il iei de bun.
Ai posibilitatea undeori sa poti verifica,ori ce au zis uni ce au studiat,experiemnetat,ori sa vezi tu prin observatii sau uneori si experiente proprii.

Un barbat difera fizic de o femeie? Da,fiecare are o alta fizionomie.
Un barbat are mai multa forta fizica decat o femeie? Da la modul general asa este.
Daca cineva spune ca barbatii gindesc mai altfel, bine sau mai mult ca femeile, tu poti sa faci observatii, oamenii is pe linga tine, in jurul tau tot timpulatit barbati cit si femei.
Deci poti vorbi cu femei, cu barbati si iti poti face o idee generala care dintre cele 2 sexe ar gindi mai bine sau mai mult.

Spui tu desenzi,si folosesti mina stinga asa si? Cine a spus ca femeile is stingace? Deci exemplku dat de tine,nu are absolut nici o relevanta.
Atit femeile cit si barbatii folosesc mina dreapta sau stinga,pot fi dreptaci sau stingaci in egala masura,nu sunt mai multe femei stingace decat barbati.

Faptul ca tu desenezi,asta ce inseamna? Dsenul nu este ceva specific femeilor,ba dimpotriva,din cate se pare barbatii is aia mai buni si mai multi desenatori,pictori etc.
Deci exemplu tau iar cade.
Daca verifici in toate domeniile,chiar si cele de bucatartie o sa gasesti cei mai buni tot barbatii laughing au mai fost discutii pe tema asta acu vreo saptamana doua pe aici si unia,sau unele femei au sarit ca arse laughing ca am spus eu ca barbatul ar fi mai inteligent.

Practica arata ca mai in toate domeniile in top se afla barbatii,sde la sport la ce vrei tu si la cusut laughing deci si in activitati la care normal,sau logic,asa zicem noi ca ar fi logic,ar trebuie sa exceleze femeile,dar nu se intampla.
Asata nu de azi de ieri,asa a fost mereu,sau de multa vreme. Unia au spus vai femeile nu au fost lasate sa se exprime pe vremuri si normal ca barbatii au avut acces la mai multe.
Ok luam de buna chestia asta,deci femeile stateau acasa,deci lucru pe acasa, in jurul casei.
Dar cum se face ca barbatu care sta pe afara, munca la cimp fabrica tot el e mai bun bucatar? laughing ups, deci ceva nu se leaga.Cei mai buni destia care fac haine tot barbati is, deci ce exemple sa mai luam.

Unde te uiti, unde te intorci barbatii is in top.Ca vrem ca nu vrem trebuie sa recunoastem ca asa se intampla.

Concluzia? Nu trebuie sa iti bage nimeni nimic in cap, ai posibilitatea sa faci singur observatii sa vezi realiattea cum este.
Ca sunt si execeptii, barbati mai slabi ca femeile normal, noi vorbim la modul general nu de exceptii.

| Mirapopa a răspuns:

Pentru senzatia de apartenenta a unui grup pe langa marketingul produselor pentru un singur tip

| Sawarekh explică (pentru relian):

Nu ai inteles deloc, nu ridica in slavi barbatul inainte sa discutam in context.
am zis ca sunt stangaci fiindca, stangaci in general folosesc partea dreapta ( emisfera a crelerului ) practic, emisfera dreapta e responsabila de gandirea analitica, care studiile o spun ca este specifica la femei, iar eu o am. Asta am vrut sa spun...nu are legatura cu ce spui ca barbatii sunt in top, eu ma refeream la altceva.
Si ma regasesc in multe calitati ale femeilor, si daca te uiti pe strada la mine, arat complet masculin, nu e ca si cum as fi gay.
Deci eu cred ca studiile nu sunt reale, realitatea e alta, ca sunt diferiti fizic, asta era logic, eu ma refer din punctul de vedere al gandirii la ce se speculeaza, sunt numai prostii, acum 100 de ani, credeai ca o femeie e capabila sa conduca? daca se veneau in 2022 bunicii tai, cred ca ramaneau socati sa vada cate femei conduc.

Si daca vrei sa stii, cand am fost la facultate, am intalnit femei mai rationale decat unii barbati pe care-i stiam, Eu am crescut intr-o familie cu principii comuniste, religioase. am vazut ca, pot sa gandeasca exact ca un barbat, rationale, calculate, retinute ba chiar unele femei mi-au spus ca nu le place sa barfeasca, ceea ce la noi romanii se spune ca femeile sunt primele care barfesc, noi toti am trait in minciuni, inclusiv tu!

| relian a răspuns (pentru Sawarekh):

Tu vorbesti numai de exceptii, trebuie sa vorbim la general.Ai fost tu in facultate si ai intilnit femei,normal toti intilnesc si femei capabile, nu despre asta vorbim aici, vorbim despre gindire la modul general.
Deci barbatul genetic este mai capabil decat femeia, atit fizic cit si al gindirii.Nu ridic pe nimeni nicaeri, am spus observa, nu veni cu exceptii.
Omenirea cand aparu, toti barbatii erau mai inteligenti ca toate femeile, despre asta voprbesc.
Exceptiile si alte rahaturi au aparut pe parcurs, datorita transmiterii unor defecte, lipsuri la toate nivelurile.
Dar cred ca e mai bine sa nu mai discutam, esti depasit de situatie.
Erau socatii parintii sa vada ca femeile conduc o masinalaughing unde in RO poate, unde nu aveau nici ei ca barbati masini, dapai sa mai vada si femei.
Afla ca femeile au pilotate si avioane bineinteles nu in ro, eu nu vorbesc aici de RO, eu vorbesc de omenire in general.
Ce spui tu n-are nici o relevanta.Omul foloseste ambele mani,ambele picioare,doar ca face anumite chestii mai bine cu unul din ele,asta e alta poveste si nu credc ca tine de partea dreapta,partea stinga ce spui tu.

Tiam zis nu trebuie sa intri in detalii,sa cauti ce sau scris prin carti,lasam la o parte totul si ne uitam la oameni,ce observi?

Asta e tot ce am zis,poti face observatii si singur,daca esti incapatinat si nu vrei, asta e fix problema ta, crezi ce vrei sa crezi, nu ceea ce vezi, pentru tine se pare credinta e mai buna ca realitatea, atunci crezi in continuare in ce vrei tu,este alegerea ta, dar nu veni sa convingi pe altii sa zica ca tine,asa cum nici eu nu caut sa te conving de nimic, eu ti-am spus nu trebuie sa ma crezi pe mine, nici pe altii, ai la dispozitie singur sa faci ceva, sa faci observatii, sa vorbesti cu multe persoane barbati si femei.
Daca tu tot pe a ta o tii, sa fii sanatos, stai acolo cu gindirea si credinta ta, esti un fel de religios, iti arata omu ca vaca are coarne tu sustii cai ciuta laughing
In cazul asta nu are rost sa discutam ca nu avem ce.Bafta si crede ce crezi in continuiare, este alegerea ta, nu te obliga nimeni la nimic, eu doara am spus parerea si am facut unele sugestii, anume ca poti singur observa, fara sa iti bage careva in cap, fara sa te iei dupa ce zic altii, sau dupa studiile altora.
Asta e tot ma gayule laughing oamenii care au din ambele cate ceva is de astia gen hermafroditi, ori tu ai avut tendinta spre, doar ca o zis natura, gata stop laughing asa ca ai ramas la nivelul de Gay e bun si asa rau laughing

| MrAM a răspuns:

Nu e nici o diferenta, avantaj/dezavantaj in capacitatea de gandire a sexului feminin sau masculin. Diferenta o face mediu la care e expus individul, personalitatea, bagajul genetic etc

| Sawarekh explică (pentru MrAM):

Corect! Explicai asta si aluia de mai sus care e limitat in gandire.

Esti limitat in gandire, pe langa ca vorbesti mult si prost.
Daca tot esti fixat pe ideea sa ma uit in jur si sa observ, observ ca atat femeile cat s si barbatii, in general lucreaza cam in aceleasi domenii. Mai iesi in lume antisocialule!

| REMiXPaLTaLK a răspuns:

Normal ca femeia are gandirea diferita - daca ai arati un castravete tu cam la ce crezi ca se gandeste?

| Sawarekh explică (pentru REMiXPaLTaLK):

Da da, si daca iti arat o portocala taiata pe jumatelaughing))))

| relian a răspuns (pentru Sawarekh):

laughing in sf ai facut o observatie buna, atit femeile cit si barbatii lucreaza cam in aceleasi domenii, bv, parca ai inceput sa mai vezi si tu realitatea laughing
Aasa si despre ce era vorba in intrebare? Sau ai uitat deja ce voiai sa spui laughing
Odata ce ambele sexe ocupa aceleasi pozitii, mai departe trebuie sa vezi diferente, asta daca exista.
Spor la observatii in continuare.Gasesteti altul care sa iti dea mura in gura, deja ai sarit calu, eu nu stau sa dau mura in gura la un tantalau ca tine.Bafta

| CostinAlamariu a răspuns:

Suntem diferiti în general. Ai auzit vreodată de expresia "excepția întărește regula"?
Nu zice nimeni că nu există bărbati care gandesc un pic mai feminin sau femei care gandesc un pic mai masculin, dar daca te uiti la barbati si femei ÎN GENERAL atunci vezi clar că gândesc diferit.

| Holiday a răspuns:

"De ce ni se baga in cap ca suntem in gandire asa diferiti?"

Nu "ti se baga in cap", ci doar ti se spune. Si asa este. Exista diferente mari intre felul cum interpreteaza anumite lucruri femeile si barbatii. Exista si exceptii, dar putine.