Buna intrebare!
De fapt nici nu au avut cum sa supravietuiasca. Virusii nu s-ar fi putut multiplica fara celule. Iar prima bacterie ar fi murit de foame. Deci ideea de la simplu ( mai putin complex ) la complex nu avea cum sa aiba loc fara un creator.
1. "Virusurile", termenul de "viruşi" se foloseşte numai în informatică.
2. Numai eu nu înţeleg ce vrei tu să obţii?
"...cum se împacă aceste informaţii cu teoria evoluţionistă"... La ce te referi? Întâmplarea a făcut ca în ziua de azi să mai existe şi virusuri, bacterii, fungi şi restul organismelor până la om inclusiv.
Https://www.avocatnet.ro/......ralul.html
De multe ori gramatica romana nu are nicio noima, de exemplu, cuvantul imprumutat „bug" desi e termen informatic, la fel ca „virus" nimeni nu nu zice la plural „bugi" ci „bug-uri", asa ca prefer sa ma exprim mai natural in termeni deja uzuali.
In fine, am deviat de la subiect, deci totul se poate pune pe seama intamplarii cand e vorba de evolutie, chiar daca unele lucruri contrazic logica?
Wow, cum ai ajuns să rîzi spunând că evoluția și relațiile de nutriție ale organismelor vii se bazează pe existența "creatorului" pomenit?
Așa cum am mai spus cândva, din cauza mediului și norocului, s-au format primii compuși chimici organici, acești compuși organici s-au legat între ei, au format ARN-ul, proteinele, etc. și toate acestea prin norocul pomenit mai sus, au format prima celulă procariotă, adică bacteria.
După ce a apărut bacteria, un milion de ani mai târziu se vor forma, tot din întâmplare și din cauza compușilor chimici organici existenți, celulele eucariote, celulele adevărate. De aici s-au format și evoluat, cu ajutorul timpului, fungii, virusurile, algele, și restul organismelor vii unicelulare sau pluricelulare.
Cât despre ceea ce bolborosești despre "creator", vreau și eu să te întreb, cum dacă creatorul ți-a dat absolut tot dintr-o bătaie de palme tot ceea ce reprezintă evoluția, de ce poți observa că aceste organisme sunt alcătuite din celule? De ce am găsit forme primitive de viață în fosile, forme ce au existat cu mult înaintea pretinsei creări a lui Adam și a Evei?
Dinozaurii, ce poți spune de dinozauri? De ce găsim atâtea schelete, atâtea fosile ale acestor organisme? Știind că după cum susțineți voi, spălații pe creier, că totul a-nceput cu omul și creatorul i-a dat rezultatul evoluției, cum explici existența fosilelor, a scheletelor organismelor pluricelulare ce au existat înainte de noi?
Un lucru este cert, pe când voi credeți că un creator a plesnit ceva și a creat omul cu restul dovezilor evoluției(în afară de fosile), noi, ateii, avem fosilele și tehnologii prin care putem, într-adevăr, să atestăm că evoluța a fost "ceva", putem atesta ceea ce voi, spălații pe creier, credeți, că nu există.
Exceptând idioții (zis și "fanaticii religioși") care spun că fosilele/scheletele dinozaurilor sunt numai carton cu aracet pictat de atei, mai ai alte dovezi prin care poți atesta existența unui "creator"?
Te rog, folosește corect tastatura, Limba Română și minimul de decență în exprimare.
Virusurile* au apărut odată cu bacteriile, de fapt, ele fiind organisme situate la limita dintre viu și ne-viu, pot fi considerate primele organisme ce au apărut pe Pământ, după au apărut bacteriile și restul.
Este simplu, virusurile sunt particule submicroscopice formate din material genetic (ARN sau ADN) și capsidă (învelișul prostector al materialului genetic).
Întrebarea mea pentru tine este: Ce ai vrut să afirmi în special prin ultimul paragraf?
Prin ce am scris mai sus, am demonstrat că "știința mea" chiar știe ce vorbește, am demonstrat că poate explica ceea ce religia nu poate.
Apropo, de ce putem mult mai bine demonstra existența bacteriilor? Pentru că bacteriile au lăsat fosile, au lăsat rezultatul muncii lor, în timp ce virusurile nu consumă și nici nu produc energie, deci automat ele nu au lasat urme.
Tu te auzi ce mizerii spui?
Ce fel de fanatic religios ești?
Spui niște prostii mult prea irelevante pentru "știința mea" pentru ca eu să înțeleg ce dracului vrei să obții de la suflețelul meu mic și chinuit.
Deci, te rog, consultă niște manuale de clasa a 9-a și după, poate, vei înțelege ceea ce este "evoluția".
Degeaba mă contrazici dacă nu eşti ateu, degeaba îmi vorbeşti şi-mi scrii nişte chestii irelevante pentru mine, eu nu am căutat să vorbesc pentru cei ce nu pricep adevărul, am spus ce se putea spune omului ateist, cel ce nu este înclinat de o anumită religie (ca voi). Nu mai văd rostul conversaţiei atât timp cît ştiu că vorbesc cu cineva care nu acceptă ceea ce spun.
„Așa cum am mai spus cândva, din cauza mediului și norocului, s-au format primii compuși chimici organici, acești compuși organici s-au legat între ei, au format ARN-ul, proteinele, etc. și toate acestea prin norocul pomenit mai sus, au format prima celulă procariotă, adică bacteria."
Acestea sunt doar niste vorbe goale, fara suparare, nicio universitate de prestigiu nu a reusit nici macar pe aproape sa explice aparitia vietii, sunt multe paradoxuri.
In primul rand, intr-o celula proteinele sunt sintetizate de catre ADN si ARN, ca sa explici aparitia proteinelor trebuie sa explici mai intai aparitia celor doi acizi.
Al doilea pardox, desi ARN-ul are o structura mai simpla sinteza acestuia este determinanta de catre ADN.
Fiecare crede ce vrea, dar adevarul e ca atunci cand e vorba de aparitia vietii lucrurile nu sunt chiar atat de simple si nu poate fi pus pe seama intamplarii, sansele ca toti compusii necesari pentru formarea unei celule plus hrana acesteia sa se intalneasca in acelasi loc in termeni reali sunt inexistente.
Priveste sinteza proteinelor la o bacterie cat de complexa e:
https://www.youtube.com/watch?v=glsrY4dJzh8
PS: in DOOM2 ambele forme de plural pentru termenul virus (agent patogen) sunt acceptate, punct.
Stiinta omului nu controleaza nici bacteriile ci doar le manipuleaza. Manipularea inseamna control partial. Control inseamna control complet. Adevar inseamna adevar complet neamestecat cu minciuna. Mereu apar noi tipuri de acelasi gen ca rezultat al potentialului de variatie genetica in cadrul aceluiasi gen. Amprentele oamenilor sunt diferite de la individ la individ. Degeaba face acum penicilina daca peste un secol vor fi alte tipuri de bacterii care acum sunt imune la penicilina adica cele cateva rezistente se vor multiplica intr-un secol si vor umple pamantul. Degeaba in sensul efectului netotal care se vrea a fi evitat. Dar tot bacterii vor fi fara ochi si fara picioare.
Stiinta omului nu poate controla virusul si bacteria si deci degeaba se lauda si pretind ca stiu cum au aparut virusii si bacteriile. Chiar si avioanele se prabusesc. Deci nici avioanele nu le cunoaste 100% pentru ca ele sunt alcatuite din particule subcuantice despre care nu se stie mare lucru.
AvalohAlyn întreabă: