| Syela a întrebat:

Sfarsitul lumii chiar exista si se apropie(are legatura cu topirea ghetarilor). Cred ca majoritatea dintre voi stiti ca exista o adunatura de oameni care cred ca pamantul e plat; ei sustin ca marginea pamantui este inconjurata de un zid de gheata ca sa nu cademlaughing

Oamenii de stinta sustin ca atunci cand va veni sfarsitu lumi(al planetei noastre) noi o sa mergem sa traim pe alta planeta.

Deci eu zic ca va fi asa: Gheata care ne protejeaza sa nu cadem se va topi, noi vom cadea si evident vom pica pe alte planete

Glumeamlaughing Nu inteleg logica acestor oameni care in zilele noastre mai cred ca pamantul e plat. Voi ca parere aveti?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Http://istoria-lumii.ucoz.com/video/vic/formarea_sistemului_solar_pamantul

vezi aici cat de rotund e pamantul si cum va putea fi un viitor sfarsit

19 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

In curand o sa auzim ca Terra are forma lui Iisus Hristos...

| OoBunnyoO a răspuns:

Este prima data cand aud ca oamenii inca mai cred ca pamantul este plat. laughing
Cat despre topirea ghetarilor, mai este pana la a doua era glaciara.

| Syela explică (pentru OoBunnyoO):

Da...din pacate mai exista si in zilele noastre oameni care au mintea platalaughing

| darrio2007 a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Era glaciara nu inseamna topirea ghetarilor.

| darrio2007 a răspuns:

Nu poti spune ca se apropie.Pentru ca nimeni nu stie. Poate fi azi, maine sau peste 100 de ani.Adunatura aia reprezinta anumite procente din cei care nu cred in stiinta.Adica inapoiati.

| Syela explică (pentru darrio2007):

A FOST DOAR O IRONIE! La sfarsit am precizat ca vreau sa stiu ce parere aveti despre adunatura asta de oameni plati, nicidecum de ghetari.laughing oh go on

| darrio2007 a răspuns (pentru Syela):

Si ti-am raspuns.

Da si iti multumesc pentru raspuns dar mi s-a parut ca nu ai inteles ca ce am zis a fost doar o ironie la adresa celor care cred ca pamantul e plat si ca marginea e inconjurata de un zid de gheata ca sa nu cadem. Mi se pare foarte absurd si nu inteleg cum pot crede asa ceva(asa ca am facut un pic misto) si am vrut sa vad si parerea voastra in legatura cu prostia asta.winking Deci inca o data iti multumesc pentru raspuns

| darrio2007 a răspuns (pentru Syela):

Astia sunt oamenii. Avem caractere diferite si gandim diferit. Unii mai iute altii mai incet si altii deloc.O zi buna sa ai.

O zi buna si tie!

| Mădă0611 a răspuns:

Daca ai sta si merge pe o bila, ai simti, ei, nimeni nu simte, deci e plat, la fel e cu Soarele, nimeni nu simte cum se invarte Pamantul, se vede doar Soarele rasarind si apunand, e clar ca noi stam pe loc si el se misca. smug

| Emmuta20 a răspuns:

Inainte unii credeau ca pamantul are forma bisericii.Le era frica sa iasa din biserica.Dar serios acum cine mai crede ca pamantul e plat? Nu mai suntem oameni preitorici.Ma rog aia nu stiau sa articuleze cuvinte, dar nu asta e idea.Chestia cu topirea ghetarilor e adevarata, si e si o problema foarte grava de care nimanui nu-i pasa.Nu chiar in o suta de ani, doa peste 57(adica 2070).

| Suleyman a răspuns:

Da.

| Syela explică (pentru Mădă0611):

In momentul de fata mi se pare absurd gandul ca pamantul ar fi plat. Dar daca as vedea niste dovezi sau presupuneri macar cat de cat credibile mi-as putea schimba parerea. Dar ce am citit pana acum nu ma face nici macar sa imi pun un semn de intrebare.

| Syela explică (pentru RAY):

Mersi mult, pare foarte interesant. Deabia astept sa vad filmuletele.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru darrio2007):

Stiu asta. Insa cercetatorii au demonstrat ca exista o ciclicitate intre incalzirea globala si era glaciara, asta ar fi unele dintre motivele pentru care au disparut dinozaurii. Dupa o perioada de incalzire in care s-au dezvoltat reptilele (datorita climei calde), a venit era glaciara, cand au murit. Si tot ei banuiesc ca dupa ce pamantul va suferi aceasta incalzire globala, se va raci din nou, la fel ca in trecut.
Este o teorie evident, dar avand in vedere ca au adus anumite dovezi, mi se pare pertinenta. De aici, gluma cu era glaciara. Banuiesc ca am supraestimat un pic cunostintele utilizatorilor, gandind ca teoria asta este cunoscuta.

| sublime89 a răspuns:

Sunt niste crestini tipici cei care cred ca Pamantul e plat. Ignora dovezile stiintifice cu aceeasi incapatanare ca si ceilalti crestini care nu cred in big bang, varsta universului sau a pamantului, evolutia vietii si a omului etc. Si sa nu uitam ca in acele vremuri in care majoritatea oamenilor credeau ca Pamantul e plat, tot crestinii sustineau sus si tare aceasta idee, desi filosofii antici demonstrasera demult ca planeta e rotunda. Dar asta e daca te iei dupa biblie unde se specifica clar ca pamantul e fix si nu se misca.

In aceeasi greseala a cazut si marele Martin Luther, pe care il preaslavesc toti prostestantii, cand l-a facut "prost" pe Copernic pentru ca acesta descoperise ca soarele e in centrul sistemului solar, si nu pamantul. Oare care a fost mai "prost" pana la urma? Sa-mi raspunda crestinii de pe aici, protestanti sau nu, pentru ca pana la urma cand e vorba de stiinta toti sunt uniti impotriva ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Conform discursului ateist, creştinii din Evul Mediu credeau că pământul este plat, până când nişte strălucitori oameni de ştiinţă din era modernă au revelat că acesta e de fapt rotund. Realitatea stă altfel: oamenii educaţi din Evul Mediu ştiau deja că pământul este rotund. De fapt grecii antici, din secolul V îC, ştiau că pământul este rotund. Nu aveau nevoie de oamenii de ştiinţă din era modernă pentru a le spune acest fapt evident. Puteau să vadă aceasta în orice corabie pe care o vedeau la orizont, catargul şi partea de jos a corăbiei dispărând la timp diferiţi. Mai mult, în timpul eclipselor vedeau umbra pământului pe lună. Evident era rotundă!"
Dinesh D'Souza

| Mădă0611 a răspuns (pentru Syela):

"Biserica spune ca pamantul este plat, dar eu stiu ca este rotund pentru ca am vazut umbra pe luna si am mai multa incredere in umbra decat in biserica." - Ferdinand Magellan
Se vede de pe sateliti ca nu e plat, dar nici rotund.