| RAY a întrebat:

Si totusi suferinta aia cand te desparti de cineva ce anume in creier o cauzeaza?

fara raspunsuri proaste

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=lGglw8eAikY

16 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Amintirile?

| Kaℓi a răspuns:

Suferinta e ca o alarma care te avertizeaza ca esti intr-o situatie neplacuta. Instinctul de conservare o sa te provoace sa cauti solutii pentru rezolvarea situatiei.

| RAY explică (pentru Kaℓi):

Raspunsul tau nu are legatura cu intrebarea mea, ce legatura are suferinta cand isi moare cineva cu Instinctul de conservare?

| RAY explică (pentru DoarBogdan):

Amintirile daca erau isi cauza placere nu durere

| Kaℓi a răspuns (pentru RAY):

Are, poate nu intelegi tu legatura.
Condoleante pentru pierderea ta.

Nu am pierdut pe nimeni, explica-mi ce legatura are supravetuirea mea cu moartea cuiva drag?

Sistemul nostru psihic este astfel conceput incat sa se echilibreze singur. Un fel de homeostaza. In momentul in care suferi, din dragoste, pentru o pierdere, din orice motiv, mentalul nostru cauta o contracarare, chiar fara stirea noastra, fara sa fie un act voluntar, constient. Cauta placere, iubire, liniste, pentru a ne reechilibra.
La asta m-am referit.

Personal cred ca e mult mai mult ca atat

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru RAY):

Sau mai bine regrete. Golul acela din minte in care nu mai e nimic. Gandirea cum era odata si nu mai este acum.

Eu am intrebat fizic ce anume causeaza nu filozofic, regretele sunt altceva ele nu causeaza acel sentiment de suferinta si o frustrare atat

Nu e nici un gol in minte, memoria nu dispare cand suferi din iubire din contra se formeaza noi legatura spun eu mai profunde

Fizic.
Vrei o explicatie fizica pentru o emotie.
S-ar putea sa fie de vina hipotalamusul prin controlul lui asupra glandelor endocrine, care produc hormoni. Nu stiu daca exista hormoni ai suferintei, dar sigur exista ai fericirii, si poate ca lipsa lor provoaca suferinta.
Eu zic sa dam vina pe hipotalamus.

Răspuns utilizator avertizat

Eu nu ma simt fericit si nu sufar, sa fim seriosi majoritatea nu suntem si nu suferim nici depresivi nu sufera ca cand te desparti de cineva

| Aly_Alyn_2001 a răspuns:

Salut, " suferinta " aceea, pe care tu o denumesti asa, sunt de fapt multe sentimente conservate intr-un singur " punct ".
Daca tu ai avut o prietena, respectiv iubita, si te-ai despartit de ea, automat creierul incepe sa lucreze si iti revin toate amintirile placute cu acea persoana si asta te face sa suferi, suferi pentru ca stii ca nu o sa mai poti sa o revezi. Opinia mea.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

In sfarsit ceva stiinta la raspunsul meu

Întrebări similare