Si la ce foloseste complexitatea asta, daca de cele mai multe ori nu exprima nimic. spre exemplu raspunsul tau.degeaba folosesti termeni elevati daca prin ei nu te apropii de realitate. un om simplu nu poate fi comparat neaparat cu o persoana neinteresanta,care nu are nimic de oferit din punct de vedere al personalitatii, inteligentei, creativitatii. Cand spui simplitate, te poti referii pana si la felul in care o persoana se imbraca, sau reactioneaza. simplitatea nu inseamna medocritate. De multe ori e o calitate
Poate are dreptate Dumnezau cu nimicul,dar intr-o lume unde toti tind spre complicat,ca fiind un atuu al succesului,spre o falsitate al carei succes de durata,il atribuim fals inteligentei,intr-o societate unde "imaginea"fie ea trucata cap coada,conteaza cel mai mult, e imposibil de greu sa descoperi ca toate sint nimic.O fac doar cei incercati, cei care s-au plictisit de trucuri ieftine, cei care parasesc circul, dar sint extrem de putini.
Asta nu era in ceva reclama de telefoane? Citatul mi se pare o mare retardare,simplitatea e expresia nimicului materializat, nimic sofisticat, nimic elevat, nimic ce sa fi iesit dintr-un proces de creatie, fie ea creatie pur mentala.Si,mai presus de toate,e o placa folosita de oamenii suficient de plictisitori,incat nu surescita nimic, incat sa para in ochii unor paiate putin interesanti. Vreau complexitate, vreau polivalenta, vreau un produs finit cat mai bine cizelat, daca produsul finit este omul.
Eu ma refeream exclusiv la caracter.Simplificarea unui lucru complicat initial, da, e o calitate.Simplitatea de sine statatoare insa, nu, de cele mai multe ori.Complexitatea ajuta la mai buna intelegere a oricarui detaliu, oricum ai da-o.Desigur,eu,fara sa folosesc termeni asa-zis elevati puteam sa ma multumesc cu un "E o retardare sinistra", dar asta n-ar capta parerile mele in totalitate.Intelegi? No, simplitatea reduce totul la niste afirmatii/atribute de baza, iar asta e cam sinonim cu ceva ignoranta, daca ma intrebi pe mine.Un om simplu fie se subevalueaza, fie chiar n-are prea multe de oferit.
Si la ce foloseste complexitatea asta, daca de cele mai multe ori nu exprima nimic. spre exemplu raspunsul tau.degeaba folosesti termeni elevati daca prin ei nu te apropii de realitate. un om simplu nu poate fi comparat neaparat cu o persoana neinteresanta,care nu are nimic de oferit din punct de vedere al personalitatii, inteligentei, creativitatii. Cand spui simplitate, te poti referii pana si la felul in care o persoana se imbraca, sau reactioneaza. simplitatea nu inseamna medocritate. De multe ori e o calitate
Nu prea ştiu ce să zic despre chestia cu simplitatea. Asta ar putea fi spusă de un om care nu poate mai mult.
Este ca şi cum ai spune "E mai greu să fii incult decât să ai prea multă materie cenuşie".
Trebuie găsită o cale de mijloc. Un lucru ştiu sigur: simlitatea nu implică originalitate.
Ca ortodox, o apreciez prin exemplul apostolilor, dar si al altor sfinti. Este sofisticat pentru cei mandri, se pare chiar inaccesibil. Viata de azi fiind devoratoare de timp, simplitatea este o cale de salvare; spre exemplu, o mancare o poti face in stil frantuzesc, cu tot felul de dichiseli, dar iti va lua timp, sau poti face ceva simplu. Sau ai o pasiune, cauti ceva intr-un domeniu, poti sa alegi un volum de 500 de pagini sau poti cauta un rezumat de o pagina. O lege poate fi foarte diversificata, complexa, dar proasta, sau poate fi simpla si foarte buna. O muzica a unei orchestre de 30 de instrumentisti poate fi o "galagaie" care nu iti lasa nici o impresie, in timp ce un instrumentist, cu o "chitara" de 2000 de ani si cu o voce nu prea buna poate sa iti aduca buna dispozitie sau sa iti miste sufletul din concentrarea cotidiana. O emisiune poate avea 30 de interventii ale unor VIP-uri si poate fi un rahat, in timp ce dintr-un interviu cu o singura persoana poti sa intelegi sau sa afli ceva important pentru fiinta ta. Un film cu un buget de milioane de dolari, cu scenariu stufos, poate sa fie mediocru, altul facut pe bani putini si fara vedete poate fi foarte bun.
Simplitatea nu mai e la moda desi cred ca cu totii ne dorim ca totul sa fie simplu.
Totul a ramas la fel, credeam ca suntem sofisticati dar de fapt am sofisticat simplitatea.
Sufletul de copil e simplu, pentru ca are dorinte simple. In afara de hrana, mai vrea afectiune, bucurie. Cand incepe cu orgoliul, cu realizarile materiale, performanta, cariera, lucrurile se complica. Asa se face ca prieteniile, chiar relatiile cu parintii, natura trec intr-un plan mai indepartat.
Poti fi simplu fizic si poti fi simplu si psihic.
Cred ca aici afirmatia se refera la a fi simplu fizic.
Poti merge pe conceptul "less is more".
Multi cred ca daca se "orneaza" cu mii de bijuterii, cu chestii sclipicoase, cu tot felul de inele, cercei, brose, haine extravagante, culori tipatoare, farduri peste farduri, vor fi mai frumosi.
De fapt...nu.
Toate acestea te fac sa arati din ca in ce mai mult ca un...
Brad de craciun
Mai bine esti simplu, si vei arata de o mie de ori mai bine
In ziua de astazi toata lumea vrea sa iasa in evidenta prin cele mai sofisticate lucruri. Asadar simplitatea a devenit un lucru rar deci sofisticat.
Să fii simplu e greu, să te iei după tâmpeniile sotisficate ale altora e greu.
Simplitatea pentru mine semnifica originalitate. A fi simplu inseamna a te detasa de toate lucrurile care ne influenteaza zi de zi, sau de a extrage din ele ceea ce este esential pentru tine. E foarte simplu sa copiezi ceva sau pe cineva dar nu e la fel de simplu sa fii original, de aceea spunem ca simplitatea este sofisticata.
Asta-i tema sau copiati intrebarile unii de la altii? Ca a mai fost intrebarea asta, si nu e din cele de genul "ce filme recomandati"
http://www.tpu.ro/......u-de-ce-d/
http://www.tpu.ro/......-si-funda/
http://www.tpu.ro/......ok-despre/
Stai aşa, tu crezi că eu mă apuc să verific dacă întrebarea asta a mai fost pusă? Probabil a fost pusă cu mai mult timp în urma. Dacă ai ceva împotriva faptului că nu mă apuc să verific dacă întrebarea se află printre multele celelalte întrebări scuză-mă dar nu te priveşte in mod direct şi nici indirect.
Să fii un om simplu înseamnă să te comporţi natural, aşa cum eşti tu, nu să adopţi comportamente în funcţie de cerinţele altora.Simplitatea implică originalitate, comportamente spontane, în funcţie de situaţiile care apar, şi cred eu că implică şi puţină modestie.
Nu stiu de unde ai luat citatul si in ce context a fost rostit.Eu ma voi referi insa la intelesul de rezolvare a unor situatii.A explica sau rezolva simplu un lucru inseamna sa ai o gandire foarte sofisticata. Legatura dintre caderea marului din pom si gravitaite, este un exemplu in acest sens.
Eu prin citatul ăsta inteleg, cand esti simplu lumea te considera sofisticat inganfat. Sper că te.am ajutat! O zi bună
Eu ador profesorii cu cursuri si metode simple. Cred ca in invatamant e un lucru important.
Pentru mine, simplitatea mereu a inseamnat si va insemna Cea mai usoara cale pentru a fi fericit
Traim intr-o lume in care, esti etichetat dupa grozimea lantului de la gat, masina pe care o conduci, hainele care le porti, parfum...etc etc etc! Se pune mare accent pe lucrurile materiale si, nu pe cunostintele acumulate de-a lungul timpului! Simplitatea este cel mai sofisticat lucru...DA! 100% de-acord cu treaba asta! Avem peste tot exemple de oameni falnici si snobi! Oameni care conduc masini de lux, dar nu stiu sa citeasca! Pt mine, a fi simplu inseamna a iesii in evidenta, doar in ochii oamenilor educati!
Da, simplu e cel mai bine.
A fi simplu înseamnă să nu-ţi pese atât de tare părerea celorlalţi.
"E cel mai sofisticat lucru" pentru că MULTORA le-ar fi greu să fie simpli; ei mai degrabă aleg să fie "dotaţi" pentru a fi "apreciaţi" de ăia din juru' lor.
Simplu inseamna sa fi tu insuti, sa nu te dai altcineva cand tu nu esti asa, si simplitatea de cele mai multe ori nu ne place sa ne o aratam, noi cautam sa fim cat mai, laudarosi care mai de care cu ale lui, si in viata e bine sa fi tu, ca la un momendat o sa iti dai seama ca nu e bine sa fi ce nu esti, o sa inchei aici.
Simplitatea? Cred ca e coplicata fiindca tot mai multi dintre noi au uitat sa fie in felul acesta..Pentru mine,a fi simplu inseamna a fi eu insumi, a nu ma preface, a nu minti, a spune adevarul fara sa-l ocolesc si cred ca si altele. Apreciez cel mai mult simplitatea fiindca ea inseamna ce am enumerat mai sus, inseamna a putea fi om si cred ca omul se naste cu toatea acestea doar ca in timp le pierde. Sper ca te-am ajutat
Daca s-ar putea sa fiti voi, sa nu fiti pe interes, sa apreciati un lucru frumos si fara sai dati laoparte pe astia care nu sunt de nasul vostru ar fi perfect!
Hmm...Interesanta intrebare, la care iti zic urmatoarele:Sa fii simplu inseamna a fi un om care e cat poate el de subtil, care nu se lauda(pentru ca il lauda altii ), caruia ii place sa munceasca decat sa stea degeaba, care isi doreste sa duca un lucru la capat fara sa se planga.Asta inseamna sa fi simplu! Daca am fi si noi asa...
Da, deoarece simplitatea înseamnă să fi tu însuți și să te simți bine în pielea ta, nu să te încarci cu tot felul de lucruri scumpe, să te dai cu tona de machiaj și să umbli cu nasul pe sus!
anonim_4396 întreabă: