@cripy:
l-am scris in prima faza, dar l-am scos afara ca sa nu mai mananc spatiu.
Daca te uiti acolo e implicit si raspunsul meu la intrebare. Dar uita, aici e raspunsul meu explicit:
Cred pentru ca Crestinismul Scripturii este cea mai plauzibila si probabila explicatie cosmologica a universului si a vietii. Si mai cred pentru ca credinta mea a depasit faza de credinta, acum e cunoastere si experimentare frecventa a lui Iisus!
@syme:
as vrea sa iti multumesc ca ai lamurit lucrurile atat de bine.
totul e mult mai clar si sincer nu imi mai pasa daca il bem sau respiram pe dumnezeu sau daca este necesar vietii.
de asemnea, nu imi mai pasa care raspuns ar fi corect la urmatoarele intrebari:
Dumnezeu
1) a fost in isus?
2) a facut parte din isus?
3) a fost isus?
Raspunsurile pe care pot sa le dau eu in urma afirmatiilor tale (
"Eu nu spun că Dumnezeu nu poate fi „în" ci că El nu face parte „din" univers",
"dacă Dumnezeu există, atunci El este în mod necesar creatorul întregului univers și în mod necesar separat de univers"
"Concluzia ta „poate fi în toate" nu este identică deloc cu „este toate". Faptul de a fi în ceva, nu implică faptul de a fi acel ceva. În schimb, dacă X crează Y care nu exista înainte ca X sa-l fi creat, atunci între X si Y există o distinctie clară. X nu este Y, ci Y este rezultatul creatiei lui X.")
ar fi:
Dumnezeu
1) a fost in isus.
2) nu a facut parte din isus.
3) nu a fost isus.
discutiile astea sunt prea "grele" pentru mine.
interesant si bine de tinut minte ar fi urmatorul lucru:
"dumnezeu poate fi in isus dar nu face parte din isus sau nu este in isus".
mersi de ajutor
Ioan 10:30 "Eu si Tatal una suntem"
Ioan 1:1 spune: "Cuvântul era Dumnezeu"
Ioan 1:14 spune: "Cuvântul S-a făcut trup."
Ioan 8:58 "Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu"
syme:
"Sigur că Dumnezeu nu a fost trupul lui Iisus și dacă asta vrei să evidențiezi, atunci foarte bine. Sunt de acord cu această concluzie. "
versetele de mai sus te cam contrazic si mai sunt si altele in care este considerat de alti dumnezeu dar eu sunt doar un ignorant incat cu siguranta ma insel si nu inteleg cu adevarat sensul lor si nici nu vreau sa imi mai pierd vremea sa le inteleg si cu siguranta tu stii mai bine decat Ioan, Toma, Pavel care afirma despre el ca ar fi dumnezeu.
1)
în cartea sa "Mere Christianity" (Creştinismul redus la esenţă), C. S. Lewis a scris: "Încerc prin aceasta să previn pe oricine ar putea să spună lucrul acesta absolut ridicol pe care oamenii îl spun adesea despre El [Iisus Hristos]: "Sunt gata să accept că Iisus a fost un mare învăţător moral, dar nu accept faptul că El a pretins a fi Dumnezeu." Acesta este un lucru pe care nici nu trebuie să îl spunem. Un simplu om şi numai atât care ar fi spus ceea ce a spus Iisus nu ar putea sa fie un învăţător moral indiferent cât de mare. Dacă ar fi numai om, atunci nu ar putea fi decât fie un lunatic – pe acelaşi nivel cu un om aiurit – fie Satan în persoană. Trebuie să faci alegerea ta în acest caz. Fie acest om a fost – şi chiar este - Fiul lui Dumnezeu, fie a fost un nebun sau chiar mai rău de-atât... Tu ai putea să nu îl asculţi considerând că este un nebun, ai putea să îl scuipi şi să îl omori ca pe un demonizat; altfel, nu ai putea decât să cazi la picioarele Sale şi să Îi spui ca îţi este Domn şi Dumnezeu. Dar haideţi să nu mai venim cu nici un fel de nonsensuri cum că ar fi fost un mare învăţător, dar numai om. El nu ne-a lăsat această opţiune deschisă. El nu a intenţionat asta."
2)
"De ce contează atât de mult dacă Iisus a fost sau nu Dumnezeu? Cel mai important motiv pentru care Iisus trebuie să fie Dumnezeu este că dacă nu ar fi Dumnezeu, atunci moartea Sa nu ar fi fost suficientă pentru plata păcatelor întregii lumi (1 Ioan 2:2). Numai Dumnezeu putea plăti o astfel de pedeapsă infinită (Romani 5:8; 2 Corinteni 5:21). Iisus a trebuit să fie Dumnezeu pentru a putea plăti pentru pedeapsa noastră. Iisus a trebuit însă să fie şi om pentru a putea muri pentru noi. Mântuirea este posibilă numai prin credinţa în Iisus Hristos! Dumnezeirea lui Iisus este motivul pentru care El este singura cale de mântuire. Dumnezeirea lui Iisus este motivul pentru care El a proclamat: "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine" (Ioan 14:6)."
syme, tu fie ai propria religie fie esti nebun.mai baiatule, tu, iti irosesti talentul pe TPU. Ar trebui sa rescrii biblia si sa creezi o noua religie ca sunt multi oameni crestini si autoritati in domeniu care nu sunt de acord cu tine si felul in care privesti tu lucrurile schimba religia crestina.
isus nu a fost dumnezeu? sa inteleg ca el a fost posedat? Daca isus nu a fost dumnezeu cum se poate considera moartea sa suficienta pentru plata pacatelor intregi lumi.
intr-o alta discutie decizi tu ca texte din biblie nu sunt reale pentru ca lipsesc in 2 manuscrise vechi, ceea ce stii la fel de bine ca si mine nu este de ajuns pentru a califica un text ca fiind ireal in biblie si daca ar fi fost dovezi ca este ireal acel text ar fi fost pur si simplu eliminat.
asta e ultima data cand scriu pe aici.
din discutiile cu tine am invat lucruri noi si a trebuit sa citesc despre lucruri noi care nu imi folosesc cu nimic in viata, deci, discutiile cu tine sunt absolut inutile si o pierdere de vreme.
eu iti zic sa te mai analizezi si sa nu mai fii atat de arogant.
ceea ce tu stii sau stim noi ca adevarat acum s-ar putea schimba chiar maine.
Da. El imi vorbeste prin semne, nu ai cum sa ignori daca vezi ce vad eu. Si nici sa fii 100% de acord cu ce scrie in Biblie.
@crne. Incearca sa-L iubesti pe Dumnezeu cum te iubeste si El pe tine. Ti-e frica de El pentru ca asa ai fost invatat, dar orice invatatura are dezvat, si orice religie are un sfarsit. Iar Sfarsitul religiilor se apropie. Ati auzit de el cu totii, incepe in Decembrie 2012.
Cripy,
Din cate am vazut eu pe aici, voi doi ati avut multe discutii destul de lungi. Nu ai fost obligat, si nici acum nu esti sa o mai faci. Chiar daca tu consideri ca pentru tine e plctiseala, pentru altii poate nu e. Fiecare dintre voi si-a adus argumente, si le-a prezentat cat mai bine, si fiecare se poate opri cand vrea.
Cred.pentru ca asa m-a invatat mama si tata.si bunica.si m-au dus la biserica.si taica parinte zicea tot asa:ca trebuie sa-mi fie frica de doamne-doamne.
@bnj, raspunsul meu s-a vrut a fi ironic.era o aluzie la dictonul acela atat de utilizat de asa-zisii crestini, insa la baza spus de un necrestin, pentru a critica fundamentul nisipos pe care se intemeiaza crestinismul:"crede si nu cerceta".
in legatura cu sfaturile tale, nu ma obosesc sa le comentez. tineti-le pentru tine!
Cred in Dumnezeu(adica in fiinta divina si suprema) dar nu in biserica. Cred pentru ca cineva trebuie sa fi fost acolo, la inceput. Insa biserica profita de pe urma lui Dumnezeu reprezentand ipocrizia absoluta. Destul de scurt?
Nu zic ca nu exista, dar nici ca exista. Fiecare crede in ce vrea. Daca ar exista nu ar mai trebuii sa ia vietile persoanelor care nu au nici o vina si sa ii ia pe cei care ucid...
Nu cred în nici o divinitate, e prea mult haos în lumea asta în privinţa religiilor. Nimic nu mai e concret, toţi cred că cel pe care ei îl venerează e cel bun.
Cred în mine, în forţele mele şi atât, simplu^^.
Asherah
CONECTAȚI-VĂ PENTRU A EDITA
Asherah
Regina raiului (Artă de Nicholas Roerich) (1930).
Aliasuri
Ashratu, Asherdu, Athirat, Shekhinah, Dʰéǵʰōm
Titluri
Zeița Maternității și Fertilității, Regina Cerului, Doamna Mării, Arborele Vieții, Mama Îngerilor, Mama Zeilor, Zeița Supremă, „Mama" (de către îngeri), Mama Vieții, Doamna Divinului, Mama Mare, Mama voalată a lumii, Mama voalată
Rasă
Preexistenţială
Panteon
semitic, abraham
Personifica
Creație, Natură, Matriarhat, Feminitate, Viață, Copaci, Crânci, Păduri
Consortii
Dumnezeu
Părinţi
Auto-creat sau etern
Descendenți
Mihail, Lucifer, Rafael, Gabriel, Uriel, Samael, Îngeri, Primordiali, Santinelele Creației (păzitorii)
Alte Relații
Dumnezeu (co-ființă), Haos (co-ființă), Noapte (co-ființă), Hesperides (Nepoți/Roabe), Horae (nepoate), Elaine Belloc (nepoată), Calvin Bloom (nepot), Nephilim (nepoți), Mundus (nepot), Zeități (descendenți)
Ocupaţie
Îngrijirea către Arborele Vieții, Nexusul Creației
Echivalente
Barbelo, Gaia, Izanami, Rhea, Doumu, Pachamama
Afilieri
Dumnezeu, Raiul, Ea însăși
Aliniere
Bun
„ Toată lumea eșuează în ceea ce ar trebui să fie, Michael. Măsura unei persoane, fie că este un om, un înger, un zeu sau un demon, este cât de bine reușește să fie ceea ce este. „
~ Asherah lui Michael
Asherah, scrisă și Ashera, este soția lui Dumnezeu și co-creatorul existenței alături de El.
Cuprins
1 Prezentare generală
2 Istorie
2.1 Geneză
2.2 Mama Creatiei
2.3 Parasirea familiei
3 Personalitate
4 Puteri și abilități
5 Galerie
Video Player is loading.
Unmute
Playback Speed Settings
1x
Fullscreen
Pause
Up Next
Brand logo
Prezentare generală
Ea este, de asemenea, mama îngerilor și creatorul zeilor Primordiali, fiind astfel progenitorul zeităților pe care oamenii le-au cunoscut și pe care le-au închinat în mitologie și cultură.
În mitologia semitică Ea a fost o zeiță-mamă semitică majoră din nord-vest, apărând și în sursele akkadiene ca Ashratu, în hitită ca Asherdu și în ugaritică ca Athirat. Ea a fost consoarta zeității principale El și mama a altor 70 de zei.
Istorie
Geneză
La început, nu era nimic decât întuneric. Un gol fără sfârșit, fără formă și fără formă de neant. Singurele lucruri care existau la acea vreme erau Dumnezeu și Asherah alături de Noapte și Haos, care erau vidul. Așera a fost prezentă când Dumnezeu a declarat „Să fie lumină!" iar când lumina a aruncat o umbră asupra mărilor Haosului, umbra a luat forma lui Azathoth care a devenit Umbra lui Dumnezeu. Azathoth a fost expus Creației, care a provocat mânia ei și a început un război teribil, ei având propriile lor creații pentru a lupta cu ei.
Rolul ei în timpul bătăliei dintre Dumnezeu și Azathoth este în mare parte necunoscut, deoarece manuscrisele antice atât din Cer, cât și din Pământ nu detaliază deloc participarea ei la conflicte, deși acest lucru se datorează probabil că soțul ei i-a interzis intervenția, deoarece Ea este parte integrantă a lui. planuri. Acest lucru s-a dovedit a fi oarecum neadevărat, deoarece în timpul bătăliei, Ea a fost cea care a suflat energii vitale în apele haosului care au luat forma Primordiilor care apoi l-au ajutat pe Atotputernicul, arătând că Ea, într-un fel, a intervenit, dar numai pentru a ajuta. Consoarta ei. Mai mult decât atât, Asherah a ajutat și la crearea primilor cinci îngeri, adică Mihail, Lucifer, Gavril, Rafael și Uriel, în ordinea aceea, pentru a ajuta la lupta împotriva Ogdru Jahad care au fost născut din Azathoth.
Mama Creatiei
După război și crearea întregii existențe, Asherah s-a stabilit în Pleroma, cel mai înalt dintre ceruri de lângă Empyrean, sălașul lui Dumnezeu și legătura întregii vieți și creația însăși, devenind însăși sursa ei, având în același timp o parte egală la guvernare. toată creația de asemenea. În a șasea zi, Așera și Dumnezeu i-au creat pe îngerii care au acționat atât ca emisari, cât și ca soldați. În timp ce Primordialii O recunosc ca mama lor alături de Primordialii din a doua generație, zeii care au venit după nu sunt conștienți de existența Ei. De asemenea, Asherah le-a permis Primordiilor să ajungă pe Pământ, unde ei se vor reproduce și vor genera nenumăratele panteoane politeiste de zeități. Aceste zeități politeiste au protejat Pământul de Hemul Ogdru, generația lui Ogdru Jahad.
După ce Așera și Dumnezeu plantează Pomul Vieții, suveranii încep să se odihnească în a șaptea zi după ce sarcina a fost îndeplinită. Se spune că s-au odihnit sub Arborele Vieții, unde aroma de rouă din frunzele lui le dădea mângâiere. În timp ce se odihneau, abundența inepuizabilă a gândurilor lor se revarsă și o nouă ființă, Barbelo, iese din acel potop intelectual care a străbătut tulpina copacului și a înflorit într-o floare. Din floare a ieșit Barbelo, prima emanație. Și acest lucru a dus la apariția spontană a altor eoni din Arborele Vieții, devenind întruchipările conceptuale ale principiilor pentru creație și a tuturor celor care locuiesc în ea.
În ciuda înfrângerii și întemnițarii celor Bătrâni, Asherah era convins că amenințarea acestor abominații Eldritch avea să planeze asupra lor în viitorul apropiat. Ca rezultat, ea a creat șapte entități primordiale individuale care au fost numite Santinelele Creației sau Santinelele Luminii. Li s-au dat apoi șapte sulițe despre care se spunea că sunt mai mult decât capabile să-l omoare pe un Bătrân, chiar și pe unul la fel de puternic ca însuși Nyarlathotep. Pe măsură ce eonii trec, eonii aveau grijă de grădinile lui Asherah și de Copac, în timp ce santinelele o protejează. Eonii au fost priviți ca ajutoare pentru grădinărit pentru Asherah, ajutându-o să cultive întreaga creație prin principiile lor.
Parasirea familiei
Totuși, șederea ei în Rai și alături de familia ei nu va dura mult timp. Căci se spune că după răzvrătirea lui Lucifer, distrugerea Santinelelor și căderea Veghetorilor, Asherah a mai suportat-o nemaivăzând cât de mult familia ei a fost distrusă de deciziile consoartei ei. Unii cred că ceea ce a făcut-o cu adevărat să plece a fost atunci când Dumnezeu i-a interzis lui Asherah să-l vadă pe Lucifer, despre care se spunea că a fost o decizie pe care El a regretat-o de atunci. De asemenea, este dezvăluit că, atunci când Lucifer și cohortele lui au fost alungați, Așera s-a confruntat cu Iahve, supărat de decizia Sa și L-a rugat să-și anuleze decizia, dar El a închis-o de fiecare dată.
Fără ca Dumnezeu să știe, însă, Asherah l-a vizitat pe Lucifer din când în când în secret și îi trimitea cărți să citească, făcând tot ce îi stă în putere pentru a-l face confortabil și fără să-i pese că Ea merge împotriva ordinelor soțului ei. Așera a încercat, de asemenea, să-l asigure că era iubit și o parte integrantă a familiei. Apoi ea a subliniat că tot ceea ce a făcut Tatăl său a fost cu un scop, dar nu a fost satisfăcător pentru Lucifer, deși el a apreciat prezența ei mângâietoare. După mai multe vizite, Asherah l-a informat pe Lucifer că cea actuală ei va fi ultima care a înfuriat considerabil Steaua Dimineții și l-a făcut să creadă că Ea îl abandonează așa cum au făcut-o tatăl și frații lui. Asherah s-a apropiat de îmbufnat Lucifer și i-a spus că, indiferent de ce, Ea îl va iubi și prețui întotdeauna înainte de a-i spune în mod criptic că va vedea „imaginea de ansamblu" mai devreme decât mai târziu. Și cu asta a plecat, lăsându-l pe Lucifer să contemple ce a spus.
Locația actuală a lui Asherah este, de asemenea, necunoscută, deoarece foarte puține ființe din creație știu unde locuiește Ea. Unii, totuși, cred că Ea ar putea fi Arborele Vieții, deși Gabriel afirmă că Arborele este doar o extensie sau un avatar al Zeiței și nu cu adevărat Asherah însăși.
Personalitate
Asherah este o ființă binevoitoare, bună la inimă, dreaptă și înțeleaptă. A fost iubită de toată familia ei. Spre deosebire de soțul ei, Asherah era gata să-l ierte pe Lucifer, chiar și după faptele sale, și avea speranță în Steaua Dimineții, în ciuda faptelor sale. De asemenea, era dispusă să accepte relațiile copiilor ei cu ceilalți și chiar accepta pe urmașii lui Lucifer, Hesperides și Horae. Arhanghelii, în ciuda concentrării lor mai proeminente pe Tatăl lor, o recunosc și pe Ea ca Mamă. De fapt, din felul în care vorbesc despre Ea, Ea este cunoscută a fi foarte afectuoasă, plină de compasiune și extrem de grijulie față de copiii ei, până în punctul în care Lucifer însuși nu adăpostește nicio rea-voință față de Ea, chiar și după căderea sa ca el, în propriile sale cuvinte, „nu ar putea niciodată în toată existența sa să urască sau să se supăreze pe cineva ca Ea".
Asherah a fost, fără îndoială, persoana cea mai apropiată de Lucifer, deoarece el iubea cu adevărat și ținea de mama lui până la punctul în care a scăpat de furie când i s-a spus că Ea îl va vizita pentru ultima oară, arătând cât de importantă este prezența ei pentru el. Acest lucru a fost arătat în continuare când Lucifer l-a abordat pe Regele Stacojiu într-o etapă terifiantă de furie pentru că a îndrăznit să-și facă rău mamei sale. Chiar și după răzvrătirea lui Lucifer și încercarea lui de a reface universul pentru a se stabili ca noul conducător al creației, dragostea lui Asherah pentru el nu a șovăit niciodată, deși Ea a fost deosebit de zdrobită de acțiunile lui. Acest lucru a avut, de asemenea, un impact asupra lui Lucifer, unde a părut regretat pentru ceea ce a făcut când a auzit că Gabriel nu i-ar permite să rupă din nou inima mamei lor. Cu toate acestea, Ea a fost dispusă să-l ierte după tot ce s-a întâmplat. Asherah și-a iubit copiii în mod egal, ceea ce a creat o relație mai stabilă între Ea și îngeri decât Dumnezeu.
La fel ca Dumnezeu, Ea nu interferează cu treburile muritorilor sau ale altor zei. Ea își petrece cea mai mare parte a existenței ei îngrijind Arborele Vieții alături de roabe. Ea respectă și urmează regulile Ordinii Naturale, aceleași reguli pe care Ea le-a stabilit cu Yahweh. În ciuda naturii calde și materne a lui Asherah, Ea poate fi extrem de furioasă când este provocată, mai ales când copiii ei sunt amenințați. Acest lucru a fost arătat pentru prima dată când Ea L-a sfidat în mod deschis și chiar L-a amenințat oarecum pe Dumnezeu când și-a dat seama că El L-a pedepsit cu cruzime pe Lucifer pentru răzvrătirea lui și L-a chemat pentru metodele Sale nedrepte, dar acest lucru era mai mult din natura Ei bună. Când Dumnezeu a întrebat-o pe Asherah ce ar fi făcut, Ea a spus că nu ar fi avut inima să-l alunge pe Lucifer. Dumnezeu o cheamă în acest sens, spunând că, deși El se întristează, El știa că este acțiunea necesară și că poziția Sa îi cere să ia aceste decizii dificile.
Puteri și abilități
Ca consoartă a lui Yahweh și a Zeiței Supreme a Creației, se spune că Asherah este la fel de puternică ca și Dumnezeu. Ca atare, Ea este atribuită în mod obișnuit omnipotenței, omniprezenței, omniștiinței, omnibenevolenței și simplității divine. Ea este privită ca o ființă supremă omnipotentă a creației divine și a vieții care a existat întotdeauna. Alături de Dumnezeu, Ea este creatorul suprem nelimitat al întregii vieți din Cer și Pământ. Ea, împreună cu El, au fost adorate ca zei supremi în religia canaanită și a fost adorată ca soție a lui Dumnezeu și de evrei, arătând că, în ciuda faptului că nu participa prea mult la evenimentele pământești, faima puterii ei străbate lumi.
Singurele ființe care sunt egale cu Ea sunt Haosul, Noaptea și Dumnezeu Însuși. La fel ca Azathoth și Ogdru Jahad, Ea nu are nicio putere asupra Haosului, dar, ca Dumnezeu, poate folosi și componentele Haosului pentru a crea ceea ce este acum cunoscut sub numele de Multivers. Când Regele Stacojiu a fost confruntat de Lucifer, iar Santinela Căzută declarându-se ca fiind cea care ar ucide-o pe Asherah, Lucifer a batjocorit la o astfel de declarație, afirmând că își cunoaște mama mai mult decât o va face vreodată Regele Stacojiu și, în ciuda puterii sale înspăimântătoare, nu o va face niciodată. fi o potrivire pentru Ea.
Asherah este, de asemenea, capabil să apară ca avatare, cele mai notabile sunt Shekhinah și probabil Barbelo. Shekhinah este uneori numită Prezența Doamnei Divine sau Prezența Mamei, ceea ce înseamnă că acest avatar specific reprezintă însăși prezența lui Asherah care se manifestă în fața celor care sunt suficient de demni pentru a fi împliniți de măreția ei. Ea reprezintă Luna, așa cum Dumnezeu este Soarele, cei doi chiar schimbând sau împărtășind rolurile arătându-și sinele unificat de supraveghere și hrănire a întregii creații. Ea este, de asemenea, probabil Eonul cunoscut sub numele de Barbelo, care este adesea privit ca mama lui Isus Hristos și face parte din Sfânta Treime în gnosticism.
"SYME, SAVANTUL ABSOLUT SI INFAILIBIL, ZICE:
2. Faptul că nu avem dovezi pentru X nu conduce logic la faptul că X nu există sau nu este adevărat.
3. Craig formula acest lucru în felul următor, parafrazându-l: Absența dovezilor pentru ceva nu se constituie în prezenta dovezilor împotriva acelui ceva.
Concluzie: din propoziția „nu se poate demonstra că nu poți să trăiești fără Dumnezeu" nu se poate ajunge logic la propoziția „poți să trăiești fără Dumnezeu".
Dacă te gândești bine, tocmai acesta este argumentul de care se folosesc unii religioși când spun „nu se poate demonstra că Dumnezeu nu există, prin urmare Dumnezeu există.". Și critica rațională a ateilor este justificată - atât doar că și ceea ce susții tu este la fel de absurd."
SPUNE-MI, CURENTUL ELECTRIC, ENERGIA ATOMICA EXISTA? CA NU SUNT PALPABILE, NU? CUM DOVEDESTI EXISTENTA LOR DACA NU AI LA INDEMANA MIJLOACELE NECESARE? DACA NU ESTI IN CONTACT CU UN FENOMEN CUM POTI SA AFIRMI CA NU EXISTA DOAR LANSANDU-TE IN SPECULATII?
anonim_4396 întreabă: